Κοντοζαμάνης: Έρχονται στα ελληνικά νοσοκομεία μάσκες από 3D εκτυπωτές

Πέμ, 26/03/2020 - 11:34
Image

Σε ό,τι αφορά στις κινητές μονάδες, πρόκειται για ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ το οποίο με ταχείες διαδικασίες εγκρίθηκε και είναι στη φάση υλοποίησης, είπε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης στην ενημέρωση διαπιστευμένων συντακτών υγείας.

"Είμαστε βέβαιοι ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι στη διάθεσή μας οι 500 αυτές κινητές μονάδες.

Σε κάθε περίπτωση, πέρα των κινητών αυτών μονάδων υπάρχουν πολλά σημεία στην επικράτεια, τόσο σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, όσο και σε δευτεροβάθμιο επίπεδο, όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να προσέρχεται.

Επιπλέον, υπάρχει η επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό του κάθε πολίτη, ο οποίος βρίσκεται σπίτι με τα συμπτώματα. Και σε αυτό το σημείο, επιτρέψτε μου να πω ότι έχουμε και τη διαβεβαίωση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, ότι έχει δώσει σαφή οδηγία στους ιατρούς να κρατήσουν ανοιχτά τα ιατρεία τους στην περίοδο της κρίσης.

Σε ό,τι αφορά την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης, το 3D printing, ήδη το Υπουργείο Υγείας έχει ξεκινήσει, σε συνεργασία με τις εταιρείες που έχουν αυτή την τεχνολογία, εκτύπωση προστατευτικών μασκών.

Και ό,τι άλλο υπάρχει στη βιβλιογραφία της τρισδιάστατης εκτύπωσης και μπορεί να εκτυπωθεί σε ό,τι αφορά αναλώσιμο υλικό και ανταλλακτικά εξοπλισμού, θα είμαστε σε θέση να το εκτυπώσουμε και στην Ελλάδα."

Σχόλια επισκεπτών

19.00 Μάλλον είσαι από αυτούς που χαζέψανε με τις προεκλογικές χάντρες και τα καθρεφτάκια του Φιλόδημου για γήπεδα με χορτάρι και φίκια για μεταξωτές κορδέλες. Ηρέμησε τώρα πιες το φασκομηλο και παρακολούθα που πάει ο κόσμος. Αλλάξαμε εποχή κι εσύ καις κάρβουνο.

Τα γήπεδα από το φιλοδημο έχουν εγκριθεί απλά το μόνο που μένει τώρα είναι να υλοποιηθούν από την νέα δημοτική αρχή.ενημερωσου πρώτα και μετά πετά την εξυπνάδα σου.το ότι έχουμε αλλάξει εποχή το βλέπουμε από την παραλιακή ζώνη εδώ στο Παράλιο που είναι μες στο σκοτάδι εδώ και μια βδομάδα.α ξέχασα καραντίνα και τα φώτα.

17.31 Και τι σε χαλάνε οι μάσκες αν είναι από 3D εκτυπωτή; προτιμάς από κινεζικό βιομηχανικό ιμάντα; Δεν θα είχα πρόβλημα να δουλέψω στο Κέντρο Υγείας αλλά έχω ήδη δική μου δουλειά και δεν περιμένω από κανέναν διορισμό. Εσύ κοίτα να ξεστραβωθεις και να δεις που πάει η τεχνολογία και η εξέλιξη μπας και γίνεις άνθρωπος...

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio