Κατασχέθηκαν πάνω από 2.500 προϊόντα «μαϊμού»

Σάβ, 16/03/2024 - 09:30
Image

Από τη Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχων Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εντοπίστηκε αποθηκευτικός χώρος εντός καταστήματος στη Θεσσαλονίκη, στον οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -2.561- απομιμητικά είδη ένδυσης.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, δύο (2) άτομα και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων και τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Τα εν λόγω είδη έφεραν σήματα διαφόρων επώνυμων εταιρειών, με το συνολικό ύψος της επαπειλούμενης ζημίας, σύμφωνα με τις έως τώρα πραγματογνωμοσύνες εκπροσώπων των εταιρειών αυτών, να ξεπερνά τις 57.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ από τη ΔΙ.Μ.Ε.Α., τους επιβλήθηκε το ανάλογο διοικητικό πρόστιμο.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες  ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio