Στο ΠΕΠ Πελοποννήσου η κατασκευή νέας δεξαμενής ύδρευσης σε Άστρος, Π. Άστρος, Κάτω Βέρβενα και Ξηροπήγαδο

Παρ, 30/10/2020 - 11:50
Image

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα εγκρίθηκε η ένταξη του έργου:

« ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΥΔΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΕΡΓΑ & ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΑΣΤΡΟΥΣ, ΠΑΡΑΛΙΟΥ ΑΣΤΡΟΥΣ, ΚΑΤΩ ΒΕΡΒΕΝΩΝ & ΞΗΡΟΠΗΓΑΔΟΥ», προϋπολογισμού 918.750,00€.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020»  και εντάσσεται στον άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον».

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου είναι η ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας. Η διαδικασία υποβολής της πρότασης του έργου έγινε με την υποστήριξη και συνεισφορά της  Μονάδας Οργάνωσης Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε.).

Η ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας αξιοποιώντας υφιστάμενες, γενικές μελέτες και αξιολογώντας τις απαιτήσεις και ανάγκες ύδρευσης του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας επέλεξε να υποβάλει πρόταση για τη συγκεκριμένη πράξη, στην πρόσκληση με τίτλο ¨Έργα ορθολογικής και αποδοτικής διαχείρισης πόσιμου νερού», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος. Στο σύνολο των προτάσεων που υποβλήθηκαν, η πρόταση της ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας αξιολογήθηκε και βγήκε 1η σε σειρά κατάταξης.

Το νέο εγκριθέν έργο θα ωφελήσει μακροπρόθεσμα το σύνολο των κατοίκων της παραλιακής ζώνης του Δήμου και θα συμβάλει στην επίλυση σοβαρών προβλημάτων υδροδότησης, διαχείρισης και εξοικονόμησης πόσιμου ύδατος. 

Σχόλια επισκεπτών

Επαγγελματία σχολιαστή, πως περιγράφεις την άσπρη μέρα; Γιατί άσπρη και όχι πρασινη η ροζ η πορτοκαλί; Όσο για το όραμα της δεξαμενής.... ασχολίαστο.... το όραμα του μισθουλακιου .. ίσως;

Ετσι... Για να γνωριζόμαστε σιγά σιγά.... Μπράβο Χριστινάκι μου....
Και ξεκίνα σιγά σιγά το εργαστήριο πλήρους αναλύσεως των υδάτων. Πιστοποίησέτο και κάλυψε ευρύτερα την Κυνουρία έτσι για αρχή.
Τις γνώσεις και την επιστημονική κατάρτηση τα έχεις.

Συγχαρητήρια στην Πρόεδρο και όλο το επιτελείο της. Έχουμε να δούμε μεγάλα "αληθινά" έργα και όχι σε μακέτες, 10 χρόνια! Επιτέλους σωστός καπετάνιος στο καράβι που ήταν έτοιμο να βουλιάξει. Παρόλες τις τρικλοποδιές τα κατάφερε μια άξια γυναίκα!

Και γιατί να είναι αποτυπωμένη σαν τους προηγούμενους παρακαλώ; Για ένα έργο με τόσες όσες προχειρότητες και σφάλματα διαφόρων ειδικοτήτων και κατηγοριών, για να γίνει κάτι μάλλον σχεδιασμός απ'την αρχή χρειάζεται... Σκάσε και σκάβε που λέμε..

Μπράβο.Επιτέλους να ασχοληθούμε με τα έργα υποδομής.Πολύ καλό η νέα δεξαμενή ύδρευσης.Ξέρει κανένας παιδιά το δίκτυο από πότε είναι?Μήπως θέλει και αυτό σιγά-σιγά αντικατάσταση? Μήπως έχουμε σωλήνες αμιαντου? Δεν το ξέρω

Σε μια επιχείρηση με οικονομικά και ψυχολογικά προβλήματα κατάφερε μια γυναίκα να την ορθοποδήσει . Χριστίνα τώρα που άρχισες να ανεβαίνεις από τα βαθιά νερά θά καταλάβει η κοινωνία πόσο μεγάλη θα είναι η προσφορά σου στην Δημοτική επιχείρηση . Μπράβο σου

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio