Σκαντζός: Απαντήσεις για τον δρόμο Άστρους - Λεωνιδίου στο ΔΣ - «Στοχοποιήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης»

Τετ, 15/06/2022 - 21:32
Image

Με παρέμβασή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας την Τετάρτη 15 Ιουνίου, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός αναφέρθηκε διεξοδικά στις κινήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα έργα που είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν στον δρόμο Άστρους - Λεωνιδίου, αλλά και σε μια πλειάδα έργων 30 εκατ. ευρώ που βρίσκονται άλλα στο στάδιο της μελέτης και κάποια στο στάδιο της υλοποίησης. Παρόντες στη συνεδρίαση, και οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν τον περιφερειάρχη για έργα που πρέπει να γίνουν ή γίνονται στα χωριά του Δήμου.

Υπενθυμίζουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες, ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Δαλιάνης με σχετική ανάρτησή του είχε ζητήσει εξηγήσεις από τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας για τις καθυστερήσεις των έργων στον δρόμο Άστρους - Λεωνιδίου, και ο κ. Σκαντζός για αυτόν τον λόγο ζήτησε να είναι παρών στη συνεδρίαση του ΔΣ. 

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος κ. Κατσής διευκρίνισε ότι «δεν θα ληφθεί απόφαση, δεν είμαστε σε θέση να το κάνουμε αυτό, αλλά δεσμευόμαστε ότι σε επόμενο ΔΣ όταν θα έχουμε χειροπιαστές προτάσεις, θα τις συζητήσουμε».

Η δημοτική αρχή πρέπει να είναι ενημερωμένη και οι σύμβουλοι να μην μαθαίνουν τις εξελίξεις από άλλες πηγές, είπε.

Ο κ. Μανώλης Σκαντζός ευχαρίστησε τον πρόεδρο, και είπε ότι όσοι ασχολούνται με τον Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να βλέπουν τα θετικά ο ένας για τον άλλον, και να έχουν έναν καλό λόγο ο ένας για τον άλλον. «Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για την Αρκαδία και τον δήμο μας. Εδώ σκέφτομαι να περάσω τα γεράματά μου, όπως ο Γιώργος Δαλιάνης. Θέλω να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, να λέμε μια καλημέρα, να πίνουμε έναν καφέ. Μπορεί να διαφωνούμε, αλλά για τον τόπο πρέπει να κάνουμε το καλύτερο. Θα σας πω εδώ τι έχει κάνει η Περιφέρεια, αυτή η περιφερειακή αρχή, αλλά και γενικότερα, γιατί υπάρχει μια συνέχεια. Αυτό είναι η ουσία του θέματος. Στο τι παρέχει η Περιφέρεια στους πολίτες αυτού του Δήμου». 

 

Με πείραξε ιδιαίτερα όχι η αναφορά του κ. Δαλιάνη, αλλά κάποια μέσα τοπικής ενημέρωσης αναπαράγουν εδώ και καιρό μια φιλολογία ότι η Περιφέρεια δεν κάνει τίποτα. Έχουμε και ανθρώπους που μας αγαπάνε πολύ και ανθρώπους που μας μισούν πολύ. Υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη από τους πολίτες και αυτό θέλω να διορθώσω σήμερα. Γι' αυτό απέστειλα σε όλους σας, τα έργα 30 εκατ. ευρώ που είτε γίνονται ούτε βρίσκονται σε εξέλιξη. Πώς μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι η Περιφέρεια δεν ασχολείται με τον Δήμο;

 

Στη συνέχεια, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας έκανε εκτενή αναφορά σε έργα, όπως στην παράκαμψη Ξηροπηγάδου, σε έργα ύδρευσης, σε εργασίες για το Κέντρο Υγείας Άστρους, στον αγωγό ύδρευσης στο Κορακοβούνι, μελέτες για τον Δήμο όπως η μελέτη του δικτύου άδρευσης του Δήμου από τον Ανάβαλο, και άλλα έργα, τα οποία βρίσκονται σε διάφορα στάδια υλοποίησης.

«Πρέπει να αντιληφθούν οι πολίτες ότι η Περιφέρεια είναι κοντά στους πολίτες. Τούτη η περιφερειακή αρχή δεν τάζει, κάνει έργα. Δεν είναι αριθμοί στο πουθενά αυτά τα έργα, είναι πιστώσεις συγκεκριμένες. Για το συγκεκριμένο κομμάτι. πριν από δύο χρόνια έγινε ένα θανατηφόρο ατύχημα, όλοι μας στενοχωρηθήκαμε. Πού οφειλόταν; Σε μια εγκληματική οδηγική συμπεριφορά. Αυτό είναι κοινώς παραδεκτό από όλους. Δεν έχουμε, δυστυχώς, οδηγική παιδεία, ως χώρα, ως πολίτες. Με τη δημοτική αρχή, ήρθε και ο περιφερειάρχης εδώ, έγιναν συσκέψεις και αποφασίστηκε τότε, να προχωρήσουμε σε μια πρώτη αντιμετώπιση με άμεσα μέτρα που θα αφορούσαν στη διαγράμμιση και στη σήμανση, τα ''ματάκια'' τα λεγόμενα για να έχουμε μια οδική ασφάλεια και αστυνόμευση από το ΑΤ της περιοχής μας. Μιλάμε για μία ευθεία 500 μέτρων και. Αυτά ειπαμε ως πρώτη φάση, και το υλοποίησε αυτό το έργο. Ποσό, 24.000 ευρώ. Μετά, σε συνεργασία ο δήμαρχος με τον τότε αντιπεριφερειάρχη ξεκίνησαν να δουν πώς θα αντιμετωπίσουμε οριστικά το θέμα. Προέκυψε μια μελετήτρια, που δούλευε και παρουσίασε μια συγκεκριμένη προμελέτη. Η δρομολόγηση ενός τέτοιου έργου δεν γίνεται από μια μέρα στην άλλη, θέλει χρόνο. Άρα ήθελε κι αυτό τον χρόνο του. πριν από τρεις μήνες καταλήξαμε ότι το επόμενο βήμα είναι να έχουμε τις διοικητικές αποβολές από την απαλλοτριωμένη ζώνη, το κάναμε, διαθέσαμε ένα ποσό και ήδη έχει αναλάβει ο μελετητής και η μελετήτρια έχει αναλάβει μέσω της μελέτης του 1 εκατ. ευρώ που έχουμε για την παράκαμψη της Τεγέας, ένα κομμάτι, 90.000 ευρώ, να δοθεί για τη μελέτη αυτού του έργου. Ολοκληρώνοντας η μελετήτρια τη δουλειά της, θα προχωρήσουμε για το έργο. τους πόρους τους έχουμε. Προτού γίνει μελέτη, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε κάτι πιο συγκεκριμένο. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, και αφού θα εξασφαλίσουμε την πίστωση, θα προχωρήσουμε στο έργο. προσωπικά είχα μια άλλη εκτίμηση για το πώς θα έπρεπε να προχωρήσουμε. Γιατί μιλάμε για την παράκαμψη της Τεγέας και την παράκαμψη του Άστρους, που είναι κάτι που μας αφορά άμεσα. Μέχρι τον Νοέμβριο θα έχουμε έτοιμη την παράκαμψη των Δολιανών. Για την παράκαμψη του Άστρους μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε τους πόρους για να γίνει, οι μελέτες θα μας πάρουν σχεδόν έναν χρόνο, όμως θα λύναμε ταυτόχρονα την παράκαμψη και μαζί θα μπορούσαμε μετά να θεωρήσουμε νέο δημοτικό δρόμο τον δρόμο που θα είχαμε, ένα μεγάλο μέρος της κυκλοφορίας θα έφευγε μέσω της νέας επαρχιακής οδού».

«Θα κάνουμε και το ένα, θα κάνουμε και το άλλο. Και αυτό πιστεύω ότι είναι προς το καλό όλων για την περιοχή μας. Στοχοποιήθηκα από τα Μέσα, ιδιαίτερα, όχι όλα, τους λόγους ξέρουμε πώς επηρεάζεται ο καθένας, τα γνωρίζουμε όλοι. Σε κάθε δουλειά είναι και καλοί και άνθρωποι που δεν κάνουν τόσο καλά τη δουλειά τους. Στοχοποιήθηκα. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας, κάνουμε αυτό που οφείλουμε γαι την περιοχή μας. Υπάρχει πολιτικό ζήτημα: Ζήτησα και ζητάω από τον δήμαρχο να πει εάν υπήρξε συνεργασία, εάν υπάρχει συνεργασία. Δεν θέλω να λογομαχήσω με κανέναν. Για τον κ. Δαλιάνη, θα το θεωρήσω λήξαν. Σήμερα από εδώ πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ότι θα δουλεύουμε σεβόμενοι με πολιτικό πολιτισμό τις θέσεις και τις απόψεις του καθένα, και το καλό του τόπου μας πάνω από όλα. Να μην φτάνουμε στα άκρα».

Το astrownews.gr έχει επανειλημμένα αναφερθεί στον δρόμο Άστρους - Λεωνιδίου, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους άνθρωποι αλλά και έχουν τραυματιστεί σοβαρά.  Το 2020, τον Αύγουστο, είχαν διαμαρτυρηθεί πολίτες με αφορμή τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου. Ως μέσο ενημέρωσης αφουγκράζεται τους προβληματισμούς των κατοίκων της περιοχής και έχει την υποχρέωση να ελέγχει εκείνους που έχουν τις τύχες των πολιτών στα χέρια τους, χωρίς εμπάθεια, η οποία καταλογίζεται με μεγάλη ευκολία στα μέσα ενημέρωσης. Εξάλλου, όπως είπε και ο Γιώργος Καμπύλης, από τον Ιούνιο του 2021 δεν υπήρξε εξέλιξη στο έργο αυτό, παρά τις διαβεβαιώσεις. Επομένως, το astrosnews.gr έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του.

Σχόλια επισκεπτών

Δυστυχώς η ομιλία του Σκαντζου δεν είναι άλλη από φανφαρες φρού φρου και αρώματα
Χάνει την ουσία
Ανίκανος ως δήμαρχος ανίκανος ως αντιπεριφερειαρχης
Το μόνο που το ενοιαζε ήταν και θα 3ιναι το λιμάνι του π Αστρους
Απαντήσεις δεν έδωσε, όπως κρίνεις θα κριθεί ανικανε

Καταλαβε κανεος γιατο ήρθε ο Σκαντζός στο ΔΣ; Ήρθε να μας πει τι έκανε σαν δήμαρχος και για την παράκαμψη των Δολιανών; Για το δρόμο είπε κατι; που νομίζει ότι μιλάει; Σε πρόβατα;;;

άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Για να ονομάσει ένα δικό τους έργο ως περιφερειακή αρχή στην Κυνουρία; Έργα άλλων συνεχίζει και έχει το θράσος και μιλάει και λέει ότι στοχοποιείται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία κάνουν τη δουλειά τους. Για την ταμπακιέρα τίποτα. ΣΚέψου να μην ήταν και συντοπίτης μας τι θα έλεγε και τι θα έκανε...

Από τα λεγόμενα του καταλάβατε ότι ο τυπος λέει όλο φανφάρες.... Φυσικά μιλουν και τα έργα σου ως δήμαρχος και τώρα στην περιφέρεια.... Ο τυπος ειναι εκτός τόπου και χρόνου ευτυχώς που ξυπνάνε και τον εχουν γραμμένο. Πες αλευρι σκαντζε ο Βλάσης σε γυρευει και όλοι αυτοί που σε στήριξαν και γυρισες την πλατη... Θέλω να πιστευω οτι ξυπνησαν όλοι εκτός από δυο τρία προβατα ανεπαγγελτα πουβτρεχουν πισωσου και νομίζουν ότι κάτι κάνουν.. είναι μέχρι να σε καταλάβουν και αυτοί και να κόψουν λάσπη. Γιατί είσαι ΑΓΝΩΜΩΝ ξεχνάς ευκολα......

Μπορεί να μας πει ο κ. Σκαντζός αναλυτικά για τα 30 εκ. ευρώ. Να μην πετάμε ένα νούμερο για εντυπώσεις και να μιλάμε με μεγαλύτερη ακρίβεια. Έτσι θα αποφύγει και ο ίδιος, αν όντως υπάρχουν, διαστρεβλώσεις από τα ΜΜΕ.

Η περιφέρεια δεν έχει κάνει τίποτα εδώ και χρόνια και τον σκαντζό τον ενδιαφέρει πως θα πίνει τον καφέ του στα γεράματα. Στην ελλάδα κανεις δεν παραδέχεται την ανικανότητα του ή την αποτυχία του. Γιατρέ είσαι λίγος πολύ λίγος.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio