Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Παναγίας Μαλεβής (pics)

Τρί, 23/08/2022 - 09:53
Image

Με κάθε λαμπρότητα τελέσθηκε, σήμερα το απόγευμα, Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022, Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαλεβής Αρκαδίας.

Πλήθος πιστών συνέρρεε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή από νωρίς το απόγευμα για να προσκυνήσει τη Θαυματουργό και Μυροβλύζουσα Εικόνα της Παναγίας. 

Προ του Εσπερινού ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, Θεοφιλ. Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος και η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Γερόντισσα Παρθενία με τη συνοδεία της, μετέφεραν λιτανευτικώς την Χαριτόβρυτο Ιερά Εικόνα στο νέο Καθολικό της Μονής, όπου και εναποτέθηκε.

Εν συνεχεία ο Επίσκοπος Τεγέας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων.

Ο Επίσκοπος κ. Θεόκλητος, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του, ενώ συνεχάρη την Καθηγουμένη Παρθενία και την αδελφότητα, οι οποίες κρατούν ζωντανό και ευπρεπίζουν το Μοναστήρι της Παναγίας. Απευθυνόμενος στους πιστούς, ανέφερε πως οφείλουμε όλοι οι Χριστιανοί να εναποθέτουμε στην Παναγία μας την καρδιά μας και όλο το “είναι” μας, ενώ κατέληξε ευχόμενος σε όλους υγεία και κάθε καλό.

Επαμεινώνδας Μανδρώνης από το arxon.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio