Μαντάς: Η ράμπα ΑμεΑ αναβαθμίζει τη Βόρεια Κυνουρία (vid)

Παρ, 17/08/2018 - 19:38
Image

Ιδιαιτέρως χαρούμενος και ικανοποιημένος είναι ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της τοποθέτησης της πρώτης ράμπας για την πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα στην ακτή «Καλλιστώ» στο Παράλιο Άστρος που έλαβε χώρα την Παρασκευή 17 Αυγούστου.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, η κοινωνία της Βόρειας Κυνουρίας είναι φιλόξενη και η εγκατάσταση της ράμπας αναβαθμίζει τον τόπο:

«Είμαστε εδώ από την αρχή της τοποθέτησης πριν από δύο ημέρες. Δημιουργήθηκε επιτέλους μια πύλη αξιοπρεπέστατης εισόδου για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και αναβαθμίστηκε η παραλία».

Μπορούμε πια να δείχνουμε σε όλους ότι η προσβασιμότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες είναι προτεραιότητα και στον δικό μας τον Δήμο.

«Ο Δήμος άμεσα θα αναλάβει τη λειτουργία του συστήματος, θα υπάρχουν πύλες που θα δώσουν την πληροφόρηση που είναι απαραίτητη.

»Φαίνεται ότι η τοπική κοινωνία αγκαλιάζει την προσπάθεια και δείχνουμε την εικόνα ενός φιλόξενου τόπου που ενδιαφέρεται για όλους. Ο Δήμος έχει ζητήσει τη χρηματοδότηση τεσσάρων ακόμα παραλιών και ευελπιστούμε του χρόνου να είναι σε χρήση.»

Video

Σχόλια επισκεπτών

Ο κύριος Μαντάς ας μου πει που θα πάω τον ΑμεΑ μου αύριο να χρησιμοποιήσει WC στο σημείο η σε μια λογική ακτίνα. Το να φροντίζουμε τις ανάγκες των πολιτών με ειδικές ανάγκες είναι ωραίο αλλά όταν αφαιρούμε το μοναδικό ελεύθερο σημείο λουομένων για εκατοντάδες οικογένειες είναι άδικο. Σε τόσα χιλιόμετρα παραλίας αφαιρείται το δικαίωμα δεκάδων παιδιών να παίζουν ελεύθερα και με ασφάλεια. Ας κοιτάξουμε λοιπόν και τις ανάγκες των 25000 πολιτών που συσσωρεύονται στο Παράλιο και ξευτιλιζομαστε κάθε χρόνο με τους ξεχειλισμενους βόθρους μας και ας μην γινόμαστε βασιλικοτεροι του βασιλέως.

Ολοσωστα τα λεει: "Δειχνουμε". Γιατι καλες οι ραμπες, αλλα ας μας δειξει σε ποιο σημειο ή και σε ποια καταστηματα υγειονομικου ενδιαφεροντος του Παραλιου Αστρους υπαρχει το πιο βασικο: τουαλετα ΑΜΕΑ...

Να μας πει επίσης ο κ. Μαντάς που θα πάνε τα ΑΜΕΑ μετά το μπάνιο στην πλατεία του Άστρους μέχρι το σιντριβάνι που έχει καταληφθεί καθε διάδρομος για τους πεζους. Δεν γίνεται να λέτε απο την μια μεριά Ευρώπη και από την άλλη Αφρική. Αναγκαζόμαστε καθε βράδυ να τσακωνόμαστε για να περάσουμε. Επιτέλους υπάρχει δήμαρχος ή ειναι μονο διακοσμητικός;

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio