Μαίνεται η πυρκαγιά στον Άγιο Πέτρο (pics,vid)

Τρί, 24/11/2020 - 20:24
Image
Image
Image
Image

Νέα ενημέρωση 08:10 

Ύστερα από ολονύκτια μάχη η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο με όλες τις δυνάμεις να παραμένουν στην περιοχή . 

Νέα ενημέρωση 23:05

Ύστερα από επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Γιώργο Καμπύλη και τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Κατσή μας ενημέρωσαν πως έχουν πάει υδροφόρα οχήματα από τους Δήμους Τρίπολης, Νότιας Κυνουρίας, Σπάρτης ενώ όχημα έχει στείλει και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η ομίχλη και υγρασία που επικρατεί αυτή την ώρα στην περιοχή βοηθάει αρκετά στην κατάσβεση της και από ότι φαίνεται σε λίγο θα τεθεί υπό έλεγχο.

 

Συνεχίζει να μαίνεται η πυρκαγιά στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας. (δείτε ΕΔΩ)

Η πυρκαγιά ξέσπασε για άγνωστο λόγο το μεσημέρι της Τρίτης 24 Νοεμβρίου, στην περιοχή Αγ. Θεοδώρου στον Πάρνωνα, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατσής αντιδήμαρχος και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της πυροσβεστικής η πυρκαγιά βρίσκεται στην περιοχή «Ζυγός» στον Άγιο Πέτρο και μέχρι αυτή την ώρα (20:00) δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Η πυρκαγιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και καίει και δασική έκταση και στο σημείο επιχειρούν πολλές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Σύμφωνα με το Tweet της υπηρεσίας συνολικά κινητοποιήθηκαν 81 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα και το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Η πυρκαγιά αναμένεται να υποχωρήσει όσο περνά η ώρα και πέφτει η νύχτα, αφού στο δάσος θα υπάρξει μια σχετική υγρασία. Σε κάθε περίπτωση η πυρόσβεση συνεχίζεται στο σκοτάδι.

Στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης.

Πηγή: arcadiaportal.gr

Video

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio