Ευχαριστήρια επιστολή του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας

Τετ, 24/07/2019 - 19:08
Image

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, η διενέργεια προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου με την αυτοκίνητη μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας, στο Άστρος Κυνουρίας. Με την ευκαιρία αυτή, είναι υποχρέωσή μας, να ευχαριστήσουμε όλους τους φορείς που μας συμπαραστάθηκαν, βοήθησαν ενεργά και συνετέλεσαν τα μέγιστα στην προσπάθεια αυτή. Ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κύριο Παναγιώτη Μαντά, το Δημοτικό Συμβούλιο, και όλους τους ιερείς των ενοριακών ναών του Δήμου.

Την πλήρη κάλυψη των δαπανών για την πραγματοποίηση του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου ανέλαβε με χορηγία του το Ελληνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο.

Από την έναρξη του προγράμματος στις 17 Οκτωβρίου 2018, μέχρι και την λήξη του στις 20 Δεκεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκαν στην κινητή μονάδα του Ιδρύματος 1005 δωρεάν εξετάσεις  χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια.

Συγκεκριμένα έγιναν 529 μαστογραφίες σε γυναίκες 40 ετών και άνω και 476 λήψεις κολποτραχηλικού επιχρίσματος (τεστ Παπανικολάου) σε γυναίκες 25 ετών και άνω

Για τη διάγνωση των μαστογραφιών ακολουθείται η διαδικασία που ορίζουν οι Ευρωπαϊκές Κατευθυντήριες Οδηγίες (EUREF).

Οι γυναίκες, στις οποίες κρίνονται απαραίτητες συμπληρωματικές εξετάσεις (συμπληρωματική μαστογραφική λήψη, λοξή, μεγενθυτική, εντοπιστική, υπερηχογράφημα, κυτταρολογική, παρακέντηση διά λεπτής βελόνης κλπ), προσέρχονται εκ νέου στη σταθερή μονάδα του Ιδρύματος, όπου διενεργήθηκε όλος ο απαραίτητος περαιτέρω έλεγχος, επίσης ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ.

Στις γυναίκες που θα κριθεί απαραίτητη η χειρουργική διερεύνηση του προβλήματός τους, παρέχεται η δυνατότητα εισαγωγής τους στο νοσοκομείο «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», το οποίο αποτελεί, για το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, νοσοκομείο αναφοράς.

Σε όλες τις γυναίκες που κλήθηκαν για περαιτέρω διερεύνηση, τους δίνεται η δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, για συστηματική παρακολούθηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα (Follow-up), δωρεάν στο Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας.

 

Αθήνα 22 Ιουλίου 2019

Ο Πρόεδρος του                                                         Ο Επιστημονικός Δ/ντής του

Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας                             Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας

Μιχαήλ Βροντάκης                                                     Μενέλαος Καλογερής

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio