Το διεθνές πρόσωπο του Παραλίου Άστρους και της Βόρειας Κυνουρίας

Παρ, 02/02/2018 - 10:22
Image

Τόσο το Παράλιο Άστρος όσο και η Βόρεια Κυνουρία αποτελούσαν για παραπάνω από τριάντα χρόνια τον αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό πολλών παραθεριστών από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Τη δεκαετία του 1980 και καθώς ο τουρισμός στην Ευρώπη αποκτούσε... ρόδες -τότε ήταν ιδιαιτέρως δημοφιλείς οι διακοπές σε τροχόσπιτο- το πλήθος των ξένων επισκεπτών στην περιοχή συνεχώς μεγάλωνε. Εκείνα τα χρόνια, οι περισσότεροι ξένοι τουρίστες κατέφθαναν στην ευρύτερη περιοχή για να δουν από κοντά τα παλάτια των Μυκηνών και το θέατρο της Επιδαύρου. Μετά, ανακάλυπταν την τεράστια παραλία ύστερα από τη στροφή στο Ξηροπήγαδο, το κάστρο, τον κάμπο. Αν ήταν λίγο πιο περιπετειώδεις, έκαναν εκδρομές στα ορεινά χωριουδάκια.

«Τουρίστ;», ρωτούσε ο εισπράκτορας στο λεωφορείο για Πλάτανο, Σίταινα, Καστάνιστα τους ηλιοκαμένους ξένους.

Σε πολλές περιπτώσεις δε, οι τουρίστες τού τότε έγιναν μόνιμοι κάτοικοι Παραλίου μόλις συνταξιοδοτήθηκαν.

Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ από τη δεκαετία του 1980 για την Αρκαδία, για τη Βόρεια Κυνουρία, για τον τουρισμό. Σήμερα, το Παράλιο Άστρος δεν είναι πια απλώς η μεγάλη παραλία μετά το Ξηροπήγαδο, αλλά ένας τόπος που προσελκύει σταθερά τόσο τις οικογένειες που θέλουν να περάσουν ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι όσο και εκείνους που θέλουν δράση στις διακοπές τους: θαλάσσια σπορ, κάμπινγκ, αναρριχήσεις και πεζοπορίες.

Τόσο η δημοτική αρχή όσο και οι επαγγελματίες της περιοχής καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες ώστε η ευρύτερη περιοχή να εδραιωθεί στον διεθνή τουριστικό χάρτη: το έργο του νέου λιμένα, για παράδειγμα, σύντομα θα αποτελέσει πόλο ανάπτυξης για ολόκληρη την Αρκαδία, ενώ οι επαγγελματίες, με σκληρή δουλειά, δείχνουν το φιλόξενο αρκαδικό πρόσωπο σε κάθε επισκέπτη.

Δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα που το Άστρος προβλήθηκε μέσα από την εκπομπή «House Hunters International» (δείτε ΕΔΩ). Όσοι βρέθηκαν στα γυρίσματα, κάνουν λόγο για την άψογη εξυπηρέτηση αλλά και την αμέριστη βοήθεια που είχε το συνεργείο της εκπομπής από όλους, δημοτική αρχή και επαγγελματίες.

Στο διεθνές περιβάλλον, αυτού του είδους η διαφήμιση αποτελεί τον καλύτερο αγωγό που θα επικοινωνήσει το μοναδικό αυτό κομμάτι της Ελλάδας. Η Βόρεια Κυνουρία αλλάζει και η πρόκληση από εδώ και πέρα για όλους θα είναι να κρατήσει τον μοναδικό χαρακτήρα της.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio