Απομάκρυνση σπασμένων μπουκαλιών από την πηγή του Μουστού

Παρ, 05/08/2022 - 12:54
Image
Το δικαίωμα όλων μας σε ένα υγιές φυσικό περιβάλλον είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Όλοι όσοι ασχολούνται ενεργά με την προστασία της φύσης, είτε επαγγελματικά, είτε απλά ως ενεργοί πολίτες, γνωρίζουν όλα τα εμπόδια που αυτή συναντά.
 
Πριν από μια μέρα, άγνωστοι πέταξαν γυάλινα μπουκάλια μέσα στην πηγή της λιμνοθάλασσας του Μουστού, περιοχή που εκτός από την πλούσια βιοποικιλότητα που φιλοξενεί, κατά τους θερινούς μήνες αποτελεί ισχυρό θέλγητρο για κατοίκους και επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα από το προσωπικό της Μονάδας Διαχείρισης, αλλά και ευαισθητοποιημένους λουόμενους, συγκεντρώθηκαν και απομακρύνθηκαν από την πηγή τρεις σακούλες σπασμένα και άκρως επικίνδυνα γυαλιά από μπουκάλια μπύρας. Είναι βέβαια λυπηρό και κανείς αναρωτιέται σε τι είδους κόσμο επιθυμούν, οι άνθρωποι που πράττουν με αυτό τον τρόπο, να ζουν.
Η Μονάδα Διαχείρισης ωστόσο, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για τη σύννομη λειτουργία της προστατευόμενης περιοχής της λιμνοθάλασσας, θα συνεχίσει να καλλιεργεί την αγάπη για τη φύση και τα στοιχεία που την απαρτίζουν, σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, με διάφορες δραστηριότητες όπως περιβαλλοντική εκπαίδευση, ημερίδες, συναντήσεις εργασίας, εθελοντικές δράσεις, ξενάγηση επισκεπτών. Μολαταύτα, η περιοχή του Μουστού όπως και η κάθε προστατευόμενη περιοχή της χώρας μας, θα είναι έκθετη στην ασυνειδησία του καθενός στο βαθμό που καμία φύλαξη δεν μπορεί να καλύπτει εκείνο ή άλλο σημείο σε εικοσιτετράωρη βάση καθημερινά.
 
Η λιμνοθάλασσα Μουστού σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει ενταχθεί στο Δίκτυο ΦΥΣΗ 2000 (NATURA 2000) ως Ειδική Ζώνη Διατήρησης (με κωδικό GR2520003) σύμφωνα με την Οδηγία 92/43/ΕΕ. Σε εθνικό επίπεδο, η λιμνοθάλασσα Μουστού έχει οριστεί ως Περιοχή Απόλυτης Προστασίας της Φύσης (2.ΙΙ: Υγρότοπος Μουστού) και ως Περιοχή Προστασίας της Φύσης (4.Ι: Περιοχή Προστασίας υγροτόπου Μουστου) [σύμφωνα με Την Κ.Υ.Α. υπ’ αριθμ. 33999 (ΦΕΚ 353/ΑΠΠ/6.9.2010), και τροποποιήσεις αυτής, όπως ισχύει σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 5.γ. του Ν. 3937/2011 (ΦΕΚ 60/Α/31-03-2011)] και ως Καταφύγιο Άγριας Ζωής (ΦΕΚ 329/Β/28-03-2001).
 
Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου
 
 
 

Σχόλια επισκεπτών

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΠΟΥ ΣΠΑΝΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ,
ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ
ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΥΝ !
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ...

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio