Τι ισχύει στις ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Δευ, 29/03/2021 - 12:56
Image

Σύμφωνα με την ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ.17974, «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας» επιτρέπεται:

1) Λειτουργία ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίς χρήση αποδυτηρίων, αποκλειστικά και μόνο σε ομάδες έως τριών (3) ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή ή οικογένειες (συζύγους/συμβιούντες και τέκνα) και χωρίς την παρουσία θεατών, προς τον σκοπό άθλησης μέσω των εξής ατομικών αθλημάτων:

• στίβος (έως 50 άτομα, αθλητές και αθλούμενοι, συνολικά, εντός της ανοικτής αθλητικής εγκατάστασης. Η παρουσία προπονητή δεν είναι υποχρεωτική, αλλά αν υπάρχει προπονητής, μπορεί να προπονεί έως 2 αθλητές ή αθλούμενους).
• αντισφαίριση (έως 4 αθλητές ή αθλούμενοι στο γήπεδο. Η παρουσία προπονητή δεν είναι υποχρεωτική, αλλά αν υπάρχει προπονητής, μπορεί να προπονεί έως 2 αθλητές ή
αθλούμενους).

Συστήνεται, όπου υπάρχει περιορισμός χωρητικότητας, ο χρόνος άσκησης να είναι έως μία (1) ώρα ενώ απαραίτητη είναι η χρήση αποστάσεων, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Οι αθλούμενοι πολίτες μπορούν να μετακινούνται με τον κωδικό SMS 6 (πεζοί ή με ποδήλατο), μέχρι νεότερης ενημέρωσης.

2) Οι αθλητές σωματείων μπορούν να μετακινούνται εντός μιας περιφερειακής ενότητας , από την κατοικία τους στον χώρο άθλησης. Πρέπει υποχρεωτικά για τον σκοπό αυτό να φέρουν: Ι) Βεβαίωση του σωματείου τους που θα αναγράφει ονοματεπώνυμο αθλητή, άθλημα, αριθμό δελτίου αθλητή από την αντίστοιχη ομοσπονδία, μέρες και ώρες προπόνησης (μία προπόνηση την ημέρα), τόπο κατοικίας του αθλητή, τόπο προπόνησης και ΙΙ) Φωτοτυπία δελτίου αθλητή από την αντίστοιχη ομοσπονδία.

3) Για τις προπονήσεις των υποψηφίων ΤΕΦΑΑ και Στρατιωτικών Σχολών ισχύουν ότι στην παράγραφο (1) και επιτρέπεται η κατ’εξαίρεση χρήση σφαιρών ρίψεως, στα πλαίσια προετοιμασίας τους, εφόσον αυτές απολυμαίνονται πριν και μετά τη χρήση. Επιτρέπεται επίσης η χρήση σκάμματος κατά την
προπόνησή τους.

Για την πρόσβαση στις ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις των παραπάνω παραγράφων δεν απαιτείται η διενέργεια προληπτικού ελέγχου COVID-19 με τεστ.

4) Λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις ή/και αγώνες, χωρίς την
παρουσία θεατών, των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Γ’ εθνικής ανδρών (αγώνες από 04/04/2021). Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή της παρούσας παραγράφου είναι δυνατή μόνο εφόσον οι ομάδες/αθλητές ακολουθούν υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό, εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου, από διαπιστευμένα εργαστήρια ή τον ΕΟΔΥ.

5) ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας οι αθλητές/αθλούμενοι
κατά τη διάρκεια της άσκησης. Για τις προπονήσεις ισχύουν οι οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που είναι αναρτημένα στην
ιστοσελίδα https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports

Για την πρόληψη της διασποράς και την όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη ανίχνευση συρροών
επιβεβαιωμένων κρουσμάτων λοίμωξης COVID-19 στις αθλητικές ομάδες, η διαδικασία των ελέγχων και η διαχείριση κρούσματος στον αθλητισμό γίνεται με βάση τις επικαιροποιημένες από 12/03/2021 οδηγίες: https://gga.gov.gr/images/Updated_testing_and_positive_case_procedures_v2.pdf
Τα περιοριστικά μέτρα θα επανεκτιμώνται και οι οδηγίες ασφαλούς άθλησης θα επικαιροποιούνται ανάλογα με τη γενικότερη επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

6) Στις ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, επιτρέπεται η χρήση τους σύμφωνα με όσα ισχύουν στις προηγούμενες παραγράφους Ι) κατά τις πρωινές ώρες και μέχρι 13.00, δίνοντας προτεραιότητα σε αθλούμενους με προβλήματα υγείας και ΙΙ) από τις 16.00 και μέχρι την δύση του ηλίου.

Ειδικότερα για την ανοιχτή αθλητική εγκατάσταση Άστρους ισχύουν και τα παρακάτω :
α) χωρίζεται σε δύο ζώνες Ι) γήπεδο ποδοσφαίρου με τις προεκτάσεις του και ΙΙ) γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ.
β) κατά την χρήση του γηπέδου για προπονήσεις, από την ομάδα Α.Ο. Ερμής Μελιγούς (συμμετοχή σε πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Γ’ εθνικής ανδρών), και σύμφωνα με το πρόγραμμα προπονήσεων (Τρίτη –Παρασκευή 16.00-17.30 και Σάββατο 13.00-14.30) οι αθλούμενοι θα χρησιμοποιούν την ζώνη του γηπέδου μπάσκετ και βόλεϊ. Κατά την χρήση του γηπέδου για αγώνες, δεν επιτρέπεται η είσοδος σε αθλούμενους.

Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας !!!

Ο Αθλητισμός είναι ΖΩΗ !!!
Επιτροπή Αθλητισμού
Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Σχόλια επισκεπτών

Εγκάθετε έχεις τρέξει έστω μια φορά στην ζωή σου που σε βάλανε και υπεύθυνο αθλητισμού ; Άντε γιατί θα τρως πολύ γιαούρτι το καλοκαίρι αν κατεβαίνεις με το ίδιο τουπέ στο χωριό μας

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio