Οδηγοί βουνού ξεναγήθηκαν σε μονοπάτια του Parnon trail (pics)

Τετ, 10/06/2020 - 09:54
Image
Η ΚΟΙΝΣΕΠ "Α Χώρα Νάμου" προσκάλεσε την  Λούσι Κωνσταντινίδου και τον Ζηνόβιο Σπύρου, οδηγούς βουνού και διοργανωτές εκδρομών σε μονοπάτια και βουνά σε όλη την Ελλάδα.
 
Οι Δημήτρης Λαλουδάκης και Γιώργος Αλεξάνδρου τους ξενάγησαν στο μονοπάτι του Parnon trail που ένωνε τον Τυρό με το Λεωνίδιο, σε μια διαδρομή με πολλές εναλλαγές τοπίων και πάντα με θέα την θάλασσα του Μυρτώου πελάγους.
 
Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει για να γίνουν γνωστές διαδρομές του Parnon trail (ένα έργο για την ανάδειξη των μονοπατιών του Πάρνωνα που η Περιφέρεια Πελοποννήσου σχεδίασε και υλοποιεί) και να προσκληθεί κόσμος για να έρθει να περπατήσει τα μονοπάτια της Κυνουρίας που παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον.
 
Η Λούσι Κωνσταντινίδου μάλιστα δήλωσε ενθουσιασμένη με τα μονοπάτια μας και ειδικά για το τμήμα που συνδέει τον Τυρό με το Λεωνίδιο, που αποτελεί ένα ιδανικό μονοπάτι για να το περπατήσουν άνθρωποι κάθε ηλικίας, με τον βαθμό δυσκολίας του να αλλάζει αναλόγως από την αφετηρία της πεζοπορίας (από Τυρό στο Λεωνίδιο ή από Λεωνίδιο στον Τυρό).
 
Το μονοπάτι έχει μήκος 13,5 χλμ και είναι πλέον έτοιμο, αφού έχει ολοκληρωθεί τόσο ο καθαρισμός όσο και η σηματοδότησή του ενώ έχει χρονική διάρκεια 5-6 ώρες.
 
"Θέλω να ευχαριστήσω τον Δημήτρη και τον Γιώργο για την προσπάθειά τους να αναδείξουν με αξιοπρέπεια και αγάπη τον τόπο τους και τους θησαυρούς που έχει", είπε μετά το τέλος της ξενάγησης η Λούσι Κωνσταντινίδου.
 
"Περπατήσαμε με ασφάλεια το μονοπάτι πράγμα πολύ σημαντικό για την δουλειά μας, απολαύσαμε την καταπληκτική θέα και το μπλε της θάλασσας και γνωρίσαμε τα χωριά της διαδρομής (Σαπουνακέικα-Τυρός-Μέλανα-Λιβάδι-Πραγματευτή-Σαμπατική και καταλήξαμε στο όμορφο και παραδοσιακό Λεωνίδιο).
 
Είναι μια διαδρομή που πρέπει να περπατήσετε και εγώ με τον συνεργάτη μου Ζηνόβιο Σπύρου σας την συστήνουμε ανεπιφύλακτα και σύντομα θα επιστρέψουμε στην περιοχή σας για να την περπατήσουμε μαζί με τους ανθρώπους μας και θα την συστήσουμε και σε άλλους επαγγελματίες του χώρου μας" συμπλήρωσε  η έμπειρη οδηγός βουνού.
 
Από: leonidion.gr
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio