Υπάρχει και αυτό το ποδόσφαιρο στην Αρκαδία...

Δευ, 02/04/2018 - 10:36
Image

Το ντέρμπι του Πανθυρεατικού με τον Ερμή Μελιγούς που έκρινε τον τίτλο του πρωταθλήματος της Α' Αρκαδίας για την αγωνιστική σεζόν 2017-2018 ανήκει στο παρελθόν ως ένα παιχνίδι γιορτή για το Αρκαδικό ποδόσφαιρο.

Στις δύσκολες μέρες που περνά το Ελληνικό ποδόσφαιρο σε επίπεδο μεγάλων επαγγελματικών κατηγοριών το Αρκαδικό ποδόσφαιρο μέσω των δύο καλύτερων ομάδων του ομάδων από την πρώτη ερασιτεχνική κατηγορία δίνει το δικό του ξεχωριστό μήνυμα.

Οι εικόνες που είδαμε στο Δημοτικό γήπεδο Άστρους το απόγευμα του Σαββάτου 31 Μαρτίου μεταξύ των ανθρώπων των ομάδων του Πανθυρεατικού με τον Ερμή είναι αυτές που θα θέλαμε να βλέπουμε κάθε Σαββατοκύριακό στα γήπεδα πόσο μάλλον δε σε ντέρμπι και σε παιχνίδια μεγάλης σημασίας όπως αυτό που τελικά έκρινε έναν τίτλο.

Πριν από την σέντρα του παιχνιδιού οι ποδοσφαιριστές που γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους και μερικοί εξ΄ αυτών είναι και φίλοι  φρόντισαν με τον σεβασμό του ο ένας προς τον άλλον να χαρίσουν όμορφες εικόνες με τις εκατέροθεν χειραψίες και τις αγκαλιές τους.

Η αναμέτρηση στην συνέχεια ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι με όλα τα στοιχεία της γειτονικής ''μάχης'' με τους δύο αντιπάλους να προσπαθούν και να παλεύουν για να πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα με τις δυνατές μονομαχίες, την αγωνία και την αδρεναλίνη να βρίσκεται στο κόκκινο και όλα αυτά μέσα σε αθλητικό πλαίσιο.

Μετά την λήξη του αγώνα οι χαμένοι έδωσαν τα εύσημα στους νικητές, οι νικητές αναγνώρισαν την προσπάθεια των χαμένων και όλοι μαζί πήραν το θερμό χειροκρότημα από την κερκίδα και απέσπασαν τα εύσημα όλων.

Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή και αυτό κάνει ακόμα πιο σημαντική την νίκη του Πανθυρεατικού κόντρα στον Ερμή Μελιγούς με τις δύο ομάδες να τις συνδέουν και τα πολλά κοινά σημεία που έχουν από ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει και τις δύο φανέλες.

Ο Πανθυρεατικός είναι ο νέος πρωταθλητής δίκαια και άξια. Ο Ερμής κατέχει τον σεβασμό και την αναγνώριση με την αγωνιστική του εικόνα. Το Αρκαδικό ποδόσφαιρο μετά και από αυτό το παιχνίδι δείχνει να έρχεται όλο και πιο κοντά στο να κερδίσει το στοίχημα για ένα καλύτερό μέλλον.

Αντώνης Χρονάκης

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio