Σε Κορακοβούνι και Άγιο Ανδρέα ο τέταρτος διαγωνισμός ορθογραφίας Γυμνασίων Αρκαδίας (pics,vid)

Δευ, 19/02/2024 - 14:36
Image

Σήμερα το Δημοτικό Σχολείο γέμισε παιδικές φωνές, παιχνίδι και γέλια και έφερε κάτι από άλλες εποχές στις καρδιές όσων υπήρξαμε μαθητές εκεί.

Μαθητές και μαθήτριες από όλη την Αρκαδία συγκεντρώθηκαν από νωρίς, για να διαγωνιστούν προφορικά στον συλλαβισμό και την ορθογραφία των λέξεων. Ο διαγωνισμός ορθογραφίας είναι ενας θεσμός που αναδεικνύει την ιστορικότητα, τον πλούτο και τον κοινωνικό αντίκτυπο της ελληνικής γλωσσας και αποτελεί αφορμή και κίνητρο, για να τη γνωρίσουν καλύτερα οι νέοι, να αφουγκραστουν τον παλμό της, τις συνδέσεις και την εξέλιξή της μες στον χρόνο

Η διαδικασία διεξήχθη ομαλά και όμορφα. Η διευθύντρια και ο σύλλογος διδασκόντων Γυμνασίου Αγίου Ανδρέα είχαν οργανώσει και συντονίσει άψογα τις λεπτομέρειες της σημερινής μέρας και ήταν μεγάλη τιμή για την Κοινότητα Κορακοβουνιου και για τον Σύλλογό μας, που μας εμπιστεύτηκαν να φιλοξενήσουμε την τελική φάση του διαγωνισμού. Ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας την ψυχή του εγχειρήματος και διευθύντρια του Γυμνασίου, κυρία Μαρία Χαρμαντά Maria Charmanta, καθώς και όλους τους καθηγητές για την υποδειγματική συνεργασία που ειχαμε. Οι γονείς και συνοδοί των παιδιών ήταν εξαιρετικά ευγενικοί και υποστηρικτικοί προς τους διαγωνιζόμενους. Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας υπήρξε φυσικά αρωγός και φρόντισε για όλα τα τεχνικά ζητήματα και για αυτό ευχαριστούμε τον Δήμαρχο, Γιώργο Καμπύλη Καμπύλης Γιώργος, τους αντιδημάρχους και το προσωπικό του Δήμου. Ο δήμαρχος παρίστατο στη σημερινή εκδήλωση μαζί με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Αρκαδίας, κύριο Ιωάννη Γαληνό.

Οι εθελοντές, όπως πάντα, ήταν πολλοί και χάρη σε αυτούς όλα κύλησαν όπως έπρεπε και είχε προγραμματιστεί. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι βοήθησαν και ενδεικτικά αναφέρουμε τους Προέδρους των Κοινοτήτων Αγίου Ανδρέα και Κορακοβουνιου, Τρύφωνα Διαμαντή τρυφων διαμαντης και Μιχάλη Τετώρο Mixalis Feidas Tetoros , αντιστοιχα, τον Κώστα Στ. Τερζάκη για τη χορηγία του, με μέρος της οποίας καλύφθηκαν τα έξοδα του μπουφέ, τη Μαρία Δ. Κουρμπελη Maria Kourbeli, τη Μαρία Ράμμα, τον Μανώλη Γύφτο Manolis Gf, την Αγγελική Φιλιτση Αγγελική Φιλίτση και τον Κωνσταντίνο Κουλεντιανο, τους αδελφούς Δημήτρη και Αλέξανδρο Τετώρο Δημήτρης Τετώρος Αλέξανδρος Τετωρος , τον Κώστα Τερζάκη Kostas Terzakis, την Αφροδίτη Πάνου Afroditi Panou, τη Μαριελλα Δημητράκη Μαριελα Δημητρακη, την Αγγελική Χονδρολεου Aggele Hondloleou, τον Γιώργο Μιχ. Λυτριβη George M Lytrivis, την Τόνια Τσακαλακη Adonia Tsakalakis και τη Γεωργία Μαντζουράνη Georgia Mantzourani.

Το Γυμνάσιο Αγίου Ανδρέα ανέλαβε φέτος τη διοργάνωση του διαγωνισμού ορθογραφίας χάρη στην περσινή νίκη της μαθήτριας Μαριάννας Τσαγγουρη. Συγχαίρουμε τη Μαριάννα για την επιτυχία της και ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά πρόοδο και κάθε καλό σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο στο μέλλον.

ΑΕΕΣ Κορακοβουνιου

jhf

as

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio