Πυροσβεστική Αρκαδίας: Συμβουλές για τα ακραία καιρικά φαινόμενα (vid)

Σάβ, 15/08/2020 - 11:30
Image

Η αντιπυρική περίοδος εξελίσσεσαι ομαλά, ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνος Αλέμης, Πύραρχος Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αρκαδίας σε συνεντευξή του την Πέμπτη 13 Αυγούστου.

Βρισκόμαστε στημέση του καλοκαιριού και ο κίνδυνος για την πρόκληση πυρκαγιών είναι μεγάλος λόγω των ανέμων και των υψηλών θερμοκρασιών, ανέφερε συνιστώντας στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην επιχειρούν να ανάψουν φωτιά για οποιοδήποτε λόγο.

Επίσης να αποφεύγουν να κάνουν θερμές εργασίες όπως ηλεκτροκόλληση και οι αγρότες με τα αγροτικά μηχανήματα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς επίσης και οι υλοτόμοι.

Ενόψει του δεκαπενταύγουστου οι πολίτες συνηθίζουν να κάνουν καθαρισμό των σπιτιών ή των εξοχικών τους και στη συνέχεια να καίνε ό,τι δεν χρειάζονται πια. Ο κ. Αλέμης τόνισε ότι δεν πρέπει να κάψουν απορρίμματα ή άλλα άχρηστα είδη, αλλά να τα μαζέψουν σε μικρούς σωρούς και να επικοινωνήσουν με τον δήμο για να τα μαζέψει.

Η πυροσβεστική υπηρεσία μπορεί να προβεί σε διοικητικό πρόστιμο ανάλογα με την περίπτωση για πυρκαγιές που προκαλούνται από αμέλεια ή από πρόσθεση, όπως επίσης θα επιβληθούν και ποινικές κυρώσεις στους υπαίτιους

«Οι επιχειρήσεις πρέπει να τηρούν τα μέτρα και μέσα πυροπροστασίας σύμφωνα με την νομοθεσία»

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αλέμης έδωσε συμβουλές για τους πολίτες που θα βρεθούν αντιμέτωποι με ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως με πλημμύρες, φωτιές, κεραυνούς και ισχυρούς ανέμους.

Τέλος, ο κ. Αλέμης αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που έχει η Πυροσβεστική με την περιφέρεια και με τους δήμους, προσθέτοντας ότι πρόσφατα ο δήμαρχος Τρίπολης προσέφερε 8 αντλίες.

Έφη Καστραντά

Πηγή: arcadiaportal.gr

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio