Ο Γιώργος Φαράντος για το αδιανόητο περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά

Πέμ, 07/09/2023 - 12:10
Image

Ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Αρκαδία Γιώργος Φαράντος για το αδιανόητο περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο θάνατος του επιβάτη στο λιμάνι του Πειραιά μετά την ώθηση από τον καταπέλτη από το πλήρωμα πλοίου, είναι μια εγκληματικά πράξη που μόνο αποτροπιασμό μπορεί να προκαλέσει.

Το πρωτοφανές και αδιανόητο αυτό περιστατικό, που συνέβη μετά τις ενέργειες του πληρώματος και υπό τα αδιάφορα βλέμματα αρμοδίων αξιωματικών του πλοίου αποτελεί ένα ράπισμα στις διαχρονικές και πανανθρώπινες αξίες που υπερασπίζονται και επιβάλλουν την αξία και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Το περιστατικό αυτό θίγει τις αιώνιες αρχές της ναυτιλίας περί άμεσης προστασίας που προτάσσουν την βοήθεια σε οποιαδήποτε ανθρώπινη ύπαρξη που κινδυνεύει στην θάλασσα.

Επίσης, θίγει τις αρχές της Ελληνικής ναυτοσύνης, η οποία έχει πολλάκις συνδράμει στην προστασία των ανθρώπων που κινδυνεύουν στη θάλασσα.

Παραβιάζει πολλούς κανόνες και κανονιστικά πλαίσια για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και εγείρει ερωτηματικά

Στην παγκόσμια ναυτιλία και σε όλα τα επίπεδα η προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα αποτελεί τη μέγιστη προτεραιότητα η οποία και αποτυπώνεται σε συγκεκριμένα κανονιστικά πλαίσια. Με αυτό το δεδομένο, πέρα από την απάνθρωπη ώθηση του επιβάτη στη θάλασσα, οι ενέργειες που ακολούθησαν δημιουργούν μεγάλα ερωτήματα για τις ενέργειες της εταιρείας και της διοίκησης του πλοίου.

Η κοινωνία μας φαίνεται ότι πάσχει βαθιά από την κρίση των αξιών. Η ανυπαρξία σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή, η εκμετάλλευση της παραμικρής σχέσης ισχύος αδιαφορώντας για τον ανθρώπινο παράγοντα, η απόλυτη υποταγή και η υπέρβαση ακόμη των εντολών για ένα μεροκάματο σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, η αδιαφορία για την επικινδυνότητα και η παντελής έλλειψη συνείδησης αποτυπώνονται σε αυτό και σε άλλα περιστατικά. Η ανάγκη για την προάσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και της κοινωνικής μόρφωσης επανέρχεται στη σημερινή κοινωνία.

Η πολιτική της εξίσωσης των θυμάτων και των θυτών, είναι απαράδεκτη. Η πολιτική ηγεσία οφείλει να αναδείξει τις ευθύνες για το περιστατικό αλλά και να θέτει ως προτεραιότητα τη διερεύνηση των συστημικών προβλημάτων που αναδεικνύονται στην οργάνωση και λειτουργία της ακτοπλοΐας.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

06-09-2023

Γεώργιος Φαράντος

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio