Ημερίδα για την ελιά και το ελαιόλαδο στη γαστρονομία και οι τρόποι στήριξής τους (pics,vid)

Τετ, 12/12/2018 - 13:34
Image

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με την συνδιοργάνωση του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Πελοποννήσου και του Κέντρου Τεχνολογίας και Καινοτομίας Πελοποννήσου διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα  «Η ελιά και το ελαιόλαδο στην τοπική μας γαστρονομία και κουζίνα – τρόποι στήριξης», την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

σδ

Θέματα τα οποία αναπτύχθηκαν είχαν να κάνουν με την αξία του ελαιολάδου, στην διατροφή του ανθρώπου, αλλά συζητήθηκαν και θέματα για την στήριξη των επιχειρηματιών από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης.

Όπως είναι ευρέως γνωστό το ελαιόλαδο αποτελεί το κύριο συστατικό της μεσογειακής διατροφής η θρεπτική αξία του οποίου είναι πλέον αναμφισβήτητη. Πολλές επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν την ευεργετική δράση της κατανάλωσης του ελαιολάδου στην ανθρώπινη υγεία.

Να αναφέρουμε ότι σε λίγους μήνες ξεκινά στο ΤΕΙ Πελοποννήσου το πρώτο μεταπτυχιακό στην Ελλάδα για την Τεχνολογία και Ποιότητα Επιτραπέζιας Ελιάς και Ελαιολάδου.

δφ

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις του Νικόλαου Κουτσόγιωργα, αντιπρόεδρου του Κέντρου Τεχνολογίας και Καινοτομίας Πελοποννήσου, του κ. Δημήτρη Μπερτζελέτου Κλινικού Διαιτολόγου-Διατροφολόγου, MSc, MΕd και του καθηγητή τμήματος τεχνολογίας τροφίμων και πρόεδρο του τμήματος και διευθυντή του μεταπτυχιακού κ. Γιώργου Ζακυνθινού, καθώς και την εισήγηση του κ. Κατσίρη περιφερειακού συμβούλου.

Πηγή: arcadiaportal.gr

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio