Έξι χιλιάδες παράσιτα εξαπολύονται στην Αρκαδία για την καταπολέμηση της σφήκας της καστανιάς

Πέμ, 03/05/2018 - 20:41
Image

Ξεκίνησε την Τετάρτη 2 Μάη και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 4 Μάη η βιολογική καταπολέμηση της σφήκας της καστανιάς, σε όλους τους καστανεώνες της Αρκαδίας, με το παράσιτο torimus sinensis, που εισήχθη από την Ιταλία.

Η αρχή έγινε από περιοχές, όπως τα Μαντέικα, οι Αραχαμίτες και συνεχίστηκε σε καστανεώνες στην περιοχή της Βλαχοκερασιάς και των Δολιανών ενώ, αύριο, Παρασκευή θα ολοκληρωθεί με την περιοχή της Καστάνιτσας. 

“Υπάρχει σχεδιασμός από την ΠΕ Αρκαδίας να μην μείνει καμία περιοχή με καστανιές ακάλυπτη" ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Η βιολογική καταπολέμηση γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της ΠΕ Αρκαδίας και θα εξαπολυθούν 6000 παράσιτα. 

Συγκεκριμένα ,διατίθενται στην ΠΕ Αρκαδίας 60 Φιαλίδια με παράσιτα (40 από το Μπενάκειο και 20 από το Υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας). 

Η αναπαραγωγή των παράσιτων θα γίνει σταδιακά και ο χρονικός ορίζοντας για την καταπολέμηση της σφήκας είναι τα 2 χρόνια. 

Το συνολικό κόστος που διετέθη από την ΠΕ Αρκαδίας ανέρχεται στις 15 χιλιάδες ευρώ με ΦΠΑ. 

Συνιστούμε στους παραγωγούς της Αρκαδίαςνα αποφύγουν μέχρι τα τέλη Ιουνίου τους ψεκασμούς στις περιοχές που εξαπολύονται παράσιτα για να μην τα καταστρέψουν.

Επιπλέον δεν θα πρέπει να απομακρύνουν τους κλάδους των δέντρων που φέρουν κηκίδες του τρέχοντος έτους έως και την ερχόμενη άνοιξη, καθώς σε αυτές εναποθέτουν τα αυγά τους τα θηλυκά του ωφέλιμου εντόμου και από αυτές θα εξέλθουν τα ενήλικα άτομα που θα σκοτώσουν τη σφήκα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio