Εθελοντική αιμοδοσία και λήψη δείγματος μυελού των οστών από το «Άξιον Εστί» αύριο στο Άστρος (vid)

Δευ, 27/11/2023 - 14:51
Image

Η κινητή μονάδα αιμοληψίας του Νοσοκομείου Παίδων - «Η Αγία Σοφία», βρέθηκε την Κυριακή 26 και τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στο παράρτημα ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης (Ρήγα Φεραίου 25) όπου και πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αρκαδίας «Άξιον Εστί».

Αυτή τη φορά, στον ίδιο χώρο έγινε από τους φοιτητές του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου εθελοντική δράση και λήψη δείγματος μυελού των οστών.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας και του Δήμου Τρίπολης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η δράση στην Τρίπολη ολοκληρώνεται σήμερα στις 16:00, ενώ η Κινητή Μονάδα αιμοληψίας του Νοσοκομείου Παίδων - «Η Αγία Σοφία» θα βρίσκεται αύριο Τρίτη 28 Νοεμβρίου, από τις 10 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του ναού του Αποστόλου Παύλου.

Ο κ. Γιώργος Παναγούλης, ιδρυτής και πρόεδρος του Συλλόγου, μίλησε για τη δράση και ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την προσφορά ζωής.

Η κυρία Πανουτσοπούλου Χριστίνα, φοιτήτρια της Νοσηλευτικής, μίλησε στην κάμερα του ArcadiaPortal.gr για την πολύ απλή και εύκολη διαδικασία λήψης δείγματος μυελού των οστών και για τη σημασία της πράξης αυτής, η οποία μπορεί να σώσει τη ζωή ενός μικρού παιδιού.

Πολύ σημαντική ήταν και η τοποθέτηση που έκανε η εθελόντρια εκπαιδευτικός η οποία μίλησε για την προσφορά αίματος, τονίζοντας ότι έχει μετανιώσει που στη ζωή της δεν ξεκίνησε νωρίτερα να δίνει αίμα για τον συνάνθρωπο.

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio