Επιμελητήριο Αρκαδίας: H εκδήλωση για τις εξαγωγικές Επιδόσεις στην Αρκαδία (vid)

Πέμ, 09/11/2023 - 15:25
Image

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στηρίζοντας παραδοσιακά την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων, ΣΕΒΕ, πραγματοποίησε σεμινάριο την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου με κύρια θέματα: Εξαγωγικές Επιδόσεις στην Αρκαδία, Ασφάλιση των Εξαγωγικών Πιστώσεων και Σύγχρονες λύσεις ιχνηλασιμότητας τροφίμων.

Παρουσίαση εξαγωγικών επιδόσεων ανά περιφέρεια και περιφερειακή ενότητα δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να αντιληφθούν τις υφιστάμενες συνθήκες στο εξαγωγικό εμπόριο της τοπικής οικονομίας και στις ευκαιρίες που υπάρχουν στις διεθνείς αγορές.

Στήριξη επιχειρήσεων που πραγματοποιούν διεθνείς συναλλαγές ή επενδύσεις, παρέχοντας στον Έλληνα εξαγωγέα: ασφάλιση πιστώσεων | εγγυήσεις | χρηματοδότηση

Παρουσίαση Ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταγραφής δεδομένων HellasTrace με την καταγραφή και κοινοποίηση σε πραγματικό χρόνο δεδομένων που απαντούν στα ερωτήματα “Τι, Πού, Πότε και Γιατί” για συγκεκριμένα γεγονότα, εξασφαλίζοντας διαφάνεια στην ιχνηλασιμότητα προϊόντων (παραλαβή, ανάκληση, αποστολή, συσκευασία, επιστροφή, κ.ά.), αποτελεσματικότητα στην κοινοποίηση δεδομένων σχετικά με τη διακίνηση και την κατάσταση των προϊόντων (χώρα προέλευσης, επιστημονική ονομασία είδους, λίστα πιστοποιητικών, ημερομηνία έναρξης και λήξης συγκομιδής, κ.ά.) και συνεπώς αυξημένη πληροφόρηση προς τους τελικούς καταναλωτές.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Γιάννης Τρουπής Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αρκαδίας και ο Συμεών Διαμαντίδης, Πρόεδρος ΣΕΒΕ. Επιπλέον την παρουσίαση εξαγωγικών επιδόσεων Περιφέρειας έκανε με αναλυτικό τρόπο ο Παναγιώτης Χασάπης, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ΣΕΒΕ

Επίσης, ακολούθησε παρουσίαση του ανανεωμένου χαρτοφυλακίου προϊόντων της Export Credit Greece S.Α. για Ασφαλείς Εξαγωγές από τον Γρηγόρη Σταματόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Export Credit Greece S.A. και ακολούθησαν οι σύγχρονες λύσεις ιχνηλασιμότητας των φρέσκων προϊόντων, και ειδικότερα των φρούτων, μέσω της πλατφόρμας HellasTrace από τον Δημήτρη Χρήστου, Director Market Development και τον Δρ. Γεώργιος Σαρανταυγάς, Director Standards & Solutions, GS1 Association Greece.

Στις κάμερες των τοπικών ΜΜΕ μίλησαν για την εκδήλωση ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής, ο Πρόεδρος ΣΕΒΕ Συμεών Διαμαντίδης, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ΣΕΒΕ Παναγιώτης Χασάπης και ο Δημήτρη Χρήστου Director Market Development.

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio