e-Twinning: Ένα «μαγικό ταξίδι» στις ευρωπαϊκές κουλτούρες και στην τσακώνικη τοπική κουζίνα από σχολεία της Βόρειας και της Νότιας Κυνουρίας (pics)

Παρ, 22/03/2024 - 09:32
Image
Image
Image
Image
Image

Στο πλαίσιο της δεύτερης χρονιάς υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος e-Twinning με τίτλο: “A magical journey through European cultures”, την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση των δέκα σχολείων του Δικτύου μας. Εκτός από το Γυμνάσιο Άστρους συμμετείχαν τα Γυμνάσια Αγίου Ανδρέα, Παραλίας Τυρού, Λεωνιδίου, τα Γενικά Λύκεια Άστρους και Λεωνιδίου,  το 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Ιλίου Αττικής, το  Colegio Santo Tomás de Aquino  από την Μαγιόρκα , το  Școala Gimnazială Nr 30 από την Timișoara της Ρουμανίας και το  Collège William Henri Classen από το Ailly-sur-Noye της Αμιένης της Γαλλίας το οποίο θα επισκεφθεί τον τόπο μας στις αρχές Απρίλη. Οι συμμετέχοντες έκαναν ηλεκτρονική ψηφοφορία για την επιλογή βίντεο που οι ίδιοι είχαν εκπονήσει σχετικά με παραδοσιακές συνταγές και παραδοσιακούς χορούς των περιοχών.

Σε συνέχεια του προγράμματος, τις τελευταίες διδακτικές ώρες οργανώθηκε φεστιβάλ γαστρονομίας και Τσακώνικης τοπικής κουζίνας σε συνεργασία με το ΓΕΛ Άστρους. Ενδεικτικά οι παραδοσιακές συνταγές ήταν οι εξής: Δίπλες, πλακόπιτες, τραχανάς, σκαστά μακαρόνια, τραχανόπιτες, πίτες με μέλι, μελιτζάνες με τυρί, γλυκό μελιτζανάκι και καστανόπιτα-καρυδόπιτα, όλα φτιαγμένα με παραδοσιακά υλικά και ακολουθώντας τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής τους. Μετά τη γευσιγνωσία, ακολούθησε ηλεκτρονική ψηφοφορία επιλογής των καλύτερων εδεσμάτων.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio