Δυναμική και ουσιαστική η παρουσία της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας στην Διεθνή Έκθεση Philoxenia 2023

Τετ, 22/11/2023 - 13:00
Image

Δυναμικό ‘’παρών’’ έδωσε η Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας (Ε.Ξ.Α.),στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση “Philoxenia 2023”,συνεχίζοντας με συνέπεια την αδιάλειπτη προσπάθειά της για ανάδειξη των τουριστικών πόρων της περιοχής και στήριξης των τουριστικών καταλυμάτων μελών της.

Η Ε.Ξ.Α. σε συνεργασία και με άλλες Ενώσεις από την Ηπειρωτική Ελλάδα και τους Ορεινούς προορισμούς (Δράμα, Πιερία, Δυτική Μακεδονία , Ιωάννινα, Καρπενήσι Κορινθία, Καλάβρυτα, Μαγνησία κ.λπ.) και με την στήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, σε μια κοινή προσπάθεια προώθησης των ηπειρωτικών προορισμών, διέθετε δικό της stand (Β16) στο Περίπτερο 13 (συνολικής επιφάνειας 40 τ.μ.).

Κατά την διάρκεια των εργασιών της έκθεσης η Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας με την βοήθεια των συνεργατών της, μέσω προγραμματισμένων B2Bσυναντήσεων με byersκαι agents από εξειδικευμένες αγορές του εξωτερικού με έμφαση στις ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, είχε την ευκαιρία να αναδείξει το τουριστικό προϊόν της Αρκαδίας ενισχύοντας την ζήτηση για την περιοχή και την ανταγωνιστικότητα των τουριστικών επιχειρήσεων μελών της .

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Κων/νος Μαρινάκος σε δηλώσεις του επεσήμανε: «κατά την φετινή παρουσία μας στην Διεθνή Έκθεση Philoxenia 2023, πέραν της ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος της Αρκαδίας, φωταγωγήθηκε η αναγκαιότητα ενότητας και συνένωσης δυνάμεων των ηπειρωτικών προορισμών της Χώρας, οι οποίοι φέρουν κοινούς προβληματισμούς και αγωνίες για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους, αλλά και κοινούς στόχους ανάδειξης των προορισμών τους που παρά τους εξαίρετους και πλούσιους τουριστικούς πόρους που διαθέτουν δεν έχουν, μέχρι στιγμής, κατακτήσει την θέση που τους αρμόζει στον εθνικό και διεθνήτουριστικό χάρτη. Όλοι μαζί οι ηπειρωτικοί προορισμοί με την ενεργό στήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, μπορούμε να κάνουμε αναπτυξιακά άλματα και να καλύψουμε με γοργούς ρυθμούς το χαμένο έδαφος. Στην προσπάθεια αυτή αναμφίβολα χρειαζόμαστε αρωγό την Πολιτεία τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, αφενός σε θέματα αντιμετώπισης του ανεξέλεγκτου λειτουργικού κόστους των τουριστικών καταλυμάτων (ιδίως των ορεινών όγκων) που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω της ενεργειακής κρίσης και των πληθωριστικών πιέσεων, αφετέρου ως προς την ανάπτυξη ενός διαρκούς προγράμματος δημοσίων επενδύσεων σε θέματα υποδομών, αναδομών και ειδικών τουριστικών εγκαταστάσεων που να στηρίζουν την τουριστική αναπτυξιακή προοπτική των προορισμών».

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio