Διονύσης Παπαδόπουλος: Το αποτέλεσμα της Κυριακής θα φέρει ουσιαστική πολιτική αλλαγή

Τρί, 16/05/2023 - 13:39
Image

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι Ένα 90,4 FM μίλησε την Τρίτη 16 Μαΐου ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία κ. Διονύσης Παπαδόπουλος, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Ο κ. Παπαδόπουλος ρωτήθηκε αρχικά για το πώς διαμορφώνεται το σκηνικό στον Νομό μας.

Στην ερώτηση ποια είναι τα τρία βασικά προβλήματα της Αρκαδίας, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε:

«Τα δύο είναι προβλήματα κοινά στο μεγάλο μέρος της ελληνικής επαρχίας, πρόκειται για τις υποδομές, υπάρχει υστέρηση υποδομών. Οι υποδομές δημιουργούν συνθήκες που μπορούν να προδιαγράψουν ένα καλύτερο μέλλον για έναν τόπο. Δρόμοι, Βιοτεχνικά πάρκα, σύγχρονες δομές logistics δεν υπάρχουν στην Αρκαδία, αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής επαρχίας. Έπειτα, οι μεγάλες δυσκολίες για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, των αγροτών αλλά και των κτηνοτρόφων, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στο τελευταία δημοσιευμένο πρόγραμμά του πολλά σημεία που δίνουν βαρύνουσα σημασία στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Ένα τρίτο, το μεγάλο ζήτημα της βίαιης απολιγνιτοποίησης. Ξέρετε ότι στο Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης βρίσκεται το δεύτερο μεγαλύτερο ενεργειακό κέντρο της χώρας. Με την απόφαση της ΝΔ στο τέλος του καλοκαιριού του 2019, η προγραμματισμένη παύση λειτουργίας των ορυχείων θα γινόταν με νέα, πολύ πιο στενά χρονοδιαγράμματα, κι αυτό δημιούργησε πολλά προβλήματα, που αφορούν όλη τη χώρα, αλλά και σε τοπικό επίπεδο, αφορά όμορους δήμους, εξίσου αφορά και πολλές περιοχές, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Αμύνταιο, Φλώρινα».

Κληθείς να απαντήσει για το αν επιστρέφουν νέοι άνθρωποι στην Αρκαδία, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε: «Όχι, κάθε άλλο, κι αυτό αποτυπώθηκε στην τελευταία απογραφή πληθυσμού. Είναι ένας από τους Νομούς που παρουσίασε σημαντική μείωση κατά την τελευταία δεκαετία. Για πολύ λίγο κατόρθωσε να διατηρήσει τον αριθμό των βουλευτών ως νομός. Με τέτοια ηλικιακή κατανομή, σε λίγα χρόνια ο πληθυσμός δεν θα δίνει σοβαρές προοπτικές για την ανάπτυξη».

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio