Διεθνής σύμπραξη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με Πανεπιστήμιο της Κίνας

Κυρ, 07/01/2024 - 16:00
Image

Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου υποδέχθηκε στις  υποδομές του στην Καλαμάτα αντιπροσωπεία του πρώην Weifang Medical  University της Κίνας για την εκκίνηση της διαδικασίας δημιουργίας διεθνούς πανεπιστημιακής σύμπραξης στον τομέα των επιστημών υγείας. 

Το Πανεπιστήμιο της Κίνας, με το οποίο το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου είχε ήδη θεσμοθετημένη συνεργασία, αναβαθμίστηκε πρόσφατα, στις αρχές του Δεκέμβρη, από το Κράτος της Κίνας και μετονομάστηκε σε Shandong Second Medical University (SSMU). Οι αυξημένες αρμοδιότητες του Κινεζικού Πανεπιστημίου συνδυάζονται με   ευρύτερες ευκαιρίες βαθύτερων συνεργειών. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας και Πρόεδρος του Shandong Second Medical University, Yingjun Guan, απεύθυνε πρόσκληση δημιουργίας διεθνούς σύμπραξης στον   τομέα των επιστημών  υγείας, με στόχο τη   συνέργεια στην εκπαίδευση   και την έρευνα καθώς και τις  ανταλλαγές φοιτητών,   διδασκόντων και  τεχνογνωσίας. Από την   Ελληνική πλευρά ο  Πρύτανης του  Πανεπιστημίου  Πελοποννήσου, Καθηγητής   Αθανάσιος Κατσής, με χαρά   αποδέχθηκε την  πρόσκληση και εξέφρασε   την ευχή του για ακόμη πιο   στενή και αμοιβαία ωφέλιμη  συνεργασία. 

Πέρα από την εθιμοτυπική   ανταλλαγή δώρων, η  αντιπροσωπεία του SSMU   είχε την ευκαιρία να   παρακολουθήσει το  τελετουργικό της απονομής   πτυχίων και να περιηγηθεί   στις δύο πανεπιστημιουπόλεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.  Εκτίμησαν ιδιαίτερα τα εργαστήρια των σχολών και τους χώρους διδασκαλίας και εντυπωσιάστηκαν από την ποιότητα του φαγητού που οι Έλληνες φοιτητές απολαμβάνουν σε καθημερινή βάση.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα εξειδικευτεί περισσότερο η διεθνής σύμπραξη που  τώρα συμφωνήθηκε σε αδρές γραμμές, και θα αρχίσει η υλοποίηση των σχετικών  δράσεων.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio