ΑΣΚΙ Αρκαδίας: Καλούμε όλους τους ιατρούς στις εκλογές – Λέμε όχι στην Αποχή (vid)

Τετ, 12/10/2022 - 16:45
Image

ΑΣΚΙ  Αρκαδίας: Καλούμε όλους τους ιατρούς στις εκλογές – Λέμε όχι στην Αποχή (vid)

Σε συνέντευξη τύπου προχώρησαν οι εκπρόσωποι της   ανεξάρτητης συνδικαλιστικής κίνησης ιατρών της Αρκαδίας θέλοντας να ενημερώσουν όλο τον κόσμο σχετικά με τις επικείμενες εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου.

Οι εκπρόσωποι αυτής της ομάδας είναι ο  κ. Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος παθολόγος εξιδεικευμένος εντατικολόγος και διευθυντής του τμήματος επειγόντων περιστατικών του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, ο κ. Ευάγγελος Τσαμπαλάς ειδικός νευρολόγος και διευθυντής του νευρολογικού τμήματος του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, ο κ. Αθανασίου Πέτρος γενικός χειρουργός και είναι διευθυντής ΕΣΥ στο χειρουργικού τμήματος ΕΣΥ του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης και ο κ. Τσιλιβαράκης Διαμιανός ειδικός καρδιολόγος και ιατρός στο κέντρο υγείας της Δημητσάνας.  

Οι τρεις πρώτοι παραχώρησαν την συνέντευξη και τόνισαν ότι θέλουν να έχουν συμμετοχή τόσο στο διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας όσο και σε αυτό του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ώστε να εκφράσουν με τον καλύτερο τρόπο τις ανησυχίες τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας αυτό το διάστημα.

Ακολουθούν τα αιτήματα τους:

Στις 16 Οκτωβρίου 2022 διενεργούνται εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας  για ανάδειξη νέου ΔΣ, νέου ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και εκλογή αντιπροσώπων για τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ.ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Γιατί γίνονται σε μια εποχή που το σύστημα υγείας δοκιμάζεται λόγω:

       Της πανδημίας η οποία δοκιμάζει τα όρια αντοχής του ΕΣΥ και όχι μόνο.

       Της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία :

       Συνειδητά αποδυναμώνει και απαξιώνει το ΕΣΥ, υποβαθμίζει και διαλύει τη δημόσια δωρεάν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στρέφεται με χαρακτηριστική εμμονή ενάντια στον μικρό και μεσαίο ελευθεροεπαγγελματία ιατρό επιχειρώντας να τον καταστήσει χαμηλά αμειβόμενο υπάλληλο των ομίλων που αναπτύσσονται στην υγεία.

Μετατρέπει το καθεστώς εργασίας των γιατρών που εργάζονται στα ιδιωτικά θεραπευτήρια σε καθεστώς γαλέρας .

Με την πολιτική  που εφαρμόζει ουσιαστικά επιχειρεί να διογκώσει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στην  υγεία με κρατικό χρήμα μέσω του ΕΟΠΥΥ σε βάρος του ΕΣΥ.

ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗ  ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΣΟ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ  ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ .

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Για τους Γιατρούς του ΕΣΥ:

Σύναψη νέας κλαδικής συμφωνίας με τους νοσοκομειακούς γιατρούς πού να περιλαμβάνει:

Κατεπείγουσες μόνιμες προσλήψεις ιατρών στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας και τη μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών.
Την αύξηση των μισθών των νοσοκομειακών γιατρών και όχι την κοροϊδία του 10% που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός .

Ζητάμε αμοιβή 2000 ευρώ στον εισαγωγικό βαθμό και κλιμάκωση προς τα πάνω. Αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών με 20% και αφορολόγητο για τις πρόσθετες. Γενναία αύξηση του ωρομισθίου των εφημεριών.

Την ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

       1 . Το άνοιγμα συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ σε όποιον γιατρό το επιθυμεί.

       2. Την αύξηση της ιατρικής αμοιβής.

     3. Την κατάργηση του rebate αυτοπαραπομπής για τους  κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς.

     4. Την κατάργηση του clowback για τα εργαστήρια.

     5.  Εξαίρεση των πρώτων 7000 ευρώ  από τις υποβολές κάθε μήνα για όλα τα εργαστήρια.

    6 . Κατάργηση των αντιεπιστημονικών «ποιοτικών κριτηρίων», τα οποία βοηθούν τους μεγάλους ομίλους να κυριαρχήσουν στην αγορά εργασίας

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Την τιμωρητική διάθεση απέναντι στους πολίτες παραβλέποντας ότι δεν υπάρχει ο αριθμός των γιατρών  που απαιτείται για να μπορέσουν όλοι να ενταχθούν στο θεσμό.
Τη μετατροπή των γιατρών που θα ενταχθούν σε κρατικούς, όχι δημοσίους υπαλλήλους .
Την ένταξη των Παθολόγων και Γενικών γιατρών των ΚΥ στο θεσμό με αποτέλεσμα την ακύρωση του ρόλου τους.
Τον αποκλεισμό των παιδιάτρων από το θεσμό αφήνοντας έτσι ακάλυπτο τον πληθυσμό κάτω των 16 ετών
Το τοπίο γίνεται εφιαλτικό αν συνυπολογίσουμε σε αυτά και τον αποκλεισμό των ανασφάλιστων από τους ιδιώτες γιατρούς .

  Σε ότι αφορά του ανεμβολίαστους υγειονομικούς  αποτελεί κοινό τόπο η επανένταξή τους  στις  θέσεις τους.  Κάθε άλλη επιλογή είναι εκδικητική και απάνθρωπη. Απαραίτητη προϋπόθεση για όλα όσα πρέπει να γίνουν στην υγεία είναι η γενναία αύξηση των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Διεκδικούμε σταδιακή αύξηση στο 7% του προϋπολογισμού που είναι ο μέσος όρος τη ευρωπαϊκής ένωσης.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ  ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ

Σε όλη αυτή την επίθεση ενάντια στους γιατρούς και την υγεία τόσο το απερχόμενο ΔΣ του Ιατρικού συλλόγου ΑΡΚΑΔΙΑΣ όσο και ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

φάνηκαν τουλάχιστον ανεπαρκείς .

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έμεινε απαθής στα προβλήματα του κλάδου, εγκλωβισμένος στις διαμάχες των φατριών της παράταξης Εξαδάκτυλου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας ακολούθησε μια πορεία μακριά από τα προβλήματα των γιατρών της περιοχής και κυρίως μακριά από τα ουσιαστικά προβλήματα τόσο του Νοσοκομείου όσο και των Κέντρων Υγείας του νομού.

Αναλώθηκε σε παρεμβάσεις κοινωνικού χαρακτήρα που ταιριάζουν περισσότερο σε ευαγές ίδρυμα και όχι σε θεσμικό, και συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί τους γιατρούς και   μεριμνά  για την  εξασφάλιση καλής ιατρικής περίθαλψης του πληθυσμού και διαφύλαξη και προαγωγή της δημόσιας υγείας.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΓΙΑΤΙ Η ΑΠΟΧΗ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚAΖΕΙ

ΑΝ  ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio