Αργά και σταθερά οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στην Αρκαδία (vid)

Κυρ, 18/07/2021 - 12:00
Image

Με σταθερό, αργό βήμα προχωρούν οι εμβολιασμοί στην Αρκαδία, αφού σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, μόλις το 35% του πληθυσμού έχει πλήρως εμβολιαστεί.

Ο αριθμός του εμβολιασμού είναι μειωμένος λόγω και των καλοκαιριών διακοπών, γεγονός που δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για την επίτευξη των στόχων έως το τέλος του καλοκαιριού, όπου θα χτιστεί το τοίχος ανοσίας.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας κ. Ψυχογυιός σε συνέντευξή του την Παρασκευή 16 Ιουλίου, ανέφερε ότι θα έπρεπε να είναι πιο εμπροστοβαρές το πρόγραμμα του εμβολιασμού.

Ο κ. Ψυχογυιός σε ανοιχτή πρόσκλησή του κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, την περιφέρεια, και την επιστημονική κοινότητα, να έρθουν σε συνεννόηση, έτσι ώστε να γίνει μια ενημερωτική, ίσως διαδραστική εκδήλωση, στην οποία οι πολίτες ακόμα και μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας να θέσουν τα ερωτήματά τους, σχετικά με τα εμβόλια, με τους ιατρούς να απαντούν, έτσι ώστε να καμφθούν οι αναστολές των συμπολιτών μας και να εμβολιαστούν.

Ο πρόεδρος χαρακτήρισε το εμβόλιο ως δώρο ζωής, επισημαίνοντας ότι αν κάποιος μελετήσει τα στατιστικά δεδομένα των ασθενών στις κλινικές covid, θα αντιληφθεί ότι στη συντριπτική πλειονότητά τους οι νοσηλευόμενοι είναι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Τα εμβόλια που υπάρχουν στην χώρα μας καλύπτουν τη μετάλλαξη Δέλτα, έτσι ο εμβολιασμός πρέπει να κορυφωθεί, προτού εμφανιστούν νέες μεταλλάξεις που ίσως δεν θα καλύπτονται από τα εμβόλια

Τέλος, ο πρόεδρος μίλησε για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς. Όπως είπε, οι ιατροί είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό που ξεπερνά το 93%. Στο 7% δεν είναι άνθρωποι που αρνούνται να εμβολιαστούν, αλλά ίσως την δεδομένη στιγμή δεν είναι εφικτό να εμβολιαστούν λόγω και του ιατρικού ιστορικού τους.

 

Πηγή: https://www.arcadiaportal.gr

Video

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio