Συλλογή, σεμινάριο αναγνώρισης και γευστική δοκιμή μανιταριών στα Άνω Δολιανά

Η 24η Νοεμβρίου πλησιάζει. Ετοιμάστε τα καλάθια σας! Συλλογή, σεμινάριο αναγνώρισης και γευστική δοκιμή μανιταριών
στα πολύχρωμα και φθινοπωρινά Άνω Δολιανά.

Περισσότερα δείτε ΕΔΩ

Φυσικά με τον καλύτερο "μανιταροκυνηγό": Nektarios Filippopoulos

Η μετάφορά της εικόνας του Αϊ Γιώργη από τα Άνω στα Κάτω Δολιανά (pics)

Μέσα σε ένα έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, πραγματοποιήθηκε σήμερα (3 Νοεμβρίου), η μεταφορά της εικόνας του Αϊ Γιώργη των Δολιανών από τα Πάνω στα Κάτω Δολιανά, με τη συμμετοχή εκατοντάδων προσκυνητών κάθε ηλικίας, κυρίως όμως νέων ανθρώπων.

aigiorgis

Συμμετέχοντας και μεις στην παραπάνω διαδρομή,...

Με μεγάλη επιτυχία η 17η Γιορτή Κάστανου στα Άνω Δολιανά (pics,vid)

Θεσμός έχει γίνει πλέον η Γιορτή Κάστανου στα Άνω Δολιανά που εορτάστηκε και φέτος για 17η χρονιά σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών διοργάνωσε ένα διήμερο εκδηλώσεων με πρωταγωνιστή το κάστανο που παράγεται στο πανέμορφο ορεινό χωριό της Βόρειας Κυνουρίας.

Το Σάββατο 2...

Ο Αγιώργης Δολιανών

Τα Δολιανά Αρκαδίας αναφέρονται πρώτη φορά ως οικισμός σε Απογραφή των Ενετών κατά το έτος 1700. (Απογραφή πληθυσμού Πελοποννήσου από τους Ενετούς, Βασ. Παναγιωτόπουλος 1985). Το χωριό ανήκει στην επαρχία Αγίου Πέτρου Κυνουρίας και έχει 58 οικογένειες και 160 κατοίκους. Αυτός είναι ο κεντρικός...

Μεταφορά εικόνας Αγίου Γεωργίου από τα Άνω στα Κάτω Δολιανά

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα τηρηθεί το έθιμο της μεταφοράς της εικόνας του Αγίου Γεωργίου από τα Άνω στα Κάτω Δολιανά την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.

Η προσέλευση του κόσμου είναι εντυπωσιακή αφού κάτοικοι του χωριού και επισκέπτες, όλων των ηλικιών, συμμετέχουν ενεργά. Για να θυμούνται οι...

Καθαρισμός μονοπατιών στα Άνω Δολιανά

Αυτό το Σαββατοκύριακο σηματοδοτοτήσαμε με κορδέλες και καθαρίσαμε περίπου το μισό από ένα υφιστάμενο μονοπάτι μήκους περίπου 3 χιλιομέτρων που ενώνει την περιοχή Σουλουνάρι με τη ρεματιά του Αγιάννη κάτω από το χωριό.

Όταν ολοκληρωθεί ο καθαρισμός και η σηματοδότησή του θα αποτελέσει ένα πολύ...

Συλλογή και γευστική δοκιμή μανιταριών στα Άνω Δολιανά

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου η Κοιν. Σ. Επ. 5ΕΝΤΕ σε συνεργασία με τον Νεκτάριο Φιλιππόπουλο από τους πιο γνωστούς «κυνηγούς» μανιταριών, διοργανώνουν ένα ταξίδι - σεμινάριο στον μαγικό κόσμο των άγριων μανιταριών και της τρούφας στα Άνω Δολιανά.

Μέσα στην πανέμορφη φύση των Άνω Δολιανών, στο δάσος με...

Παρεμβάσεις καλλωπισμού στα Άνω Δολιανά

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου περιλάμβανε "αποκατάσταση" της θέας στην ρεματιά του Αγιάννη προς το οροπέδιο της Τρίπολης, "καλλωπισμό" του ρέματος της Κουφάλας και "φρεσκάρισμα" της ταμπέλας στο ρέμα του Αγιάννη.

ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. 5ΕΝΤΕ

Φωτογραφικός περίπατος και μάθημα φωτογραφίας στα Άνω Δολιανά

Μετά την επιτυχία του φωτογραφικού περίπατου της περασμένης Κυριακής και επειδή αρκετοί φίλοι μας το ζήτησαν, αποφασίσαμε να το επαναλάβουμε και την επόμενη Κυριακή 6 Οκτωβρίου.

Σημείο συνάντησης το καφενείο Ονειρολόγιο στο κέντρο του χωριό.

Στις 10 π.μ. σας περιμένουμε λοιπόν με τις φωτογραφικές...