Πλήθος κόσμου και φέτος στη Γιορτή Κάστανου στα Άνω Δολιανά (pics,vid)

Κυρ, 05/11/2023 - 17:30
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Τα Άνω Δολιανά γιόρταζαν την Κυριακή 5 Νοεμβρίου προσελκύοντας και φέτος πλήθος κόσμου από την Αρκαδία και την Αττική στην καθιερωμένη πλέον γιορτή κάστανου την οποία διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολιανών, η περιφέρεια Πελοποννήσου και ο δήμος Βόρειας Κυνουρίας.

Με πρωταγωνιστές τα κάστανα οι νοικοκυρές του χωριού εδώ και μέρες προετοίμαζαν πολλές συνταγές με βάση το κάστανο, όπου και τις μοίραζαν στους επισκέπτες που βρέθηκαν στο χωριό.

Συνταγές με βάση το κάστανο πρωταγωνιστούσαν στους πάγκους του χωριού. Τρουφάκια, αγριογούρουνο με σκορδαλιά και μελομακάρονα είναι μερικές από τις λιχουδιές που προσφέρθηκαν στους επισκέπτες.

Η γιορτή ήταν προγραμματισμένη να γίνει το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, αλλά λόγω πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στην περιοχή, η γιορτή μεταφέρθηκε μία μέρα μετά.

Όπως μας ανέφεραν οι διοργανωτές, αρκετός κόσμος επισκέφθηκε και χθες το χωριό αφού δεν γνώριζε την αναβολή. Ο κόσμος περπάτησε στο χωριό, έκανε τις αγορές του σε μέλι και γλυκά, έφαγε, χόρεψε και πέρασε μία πολύ όμορφη μέρα, με σύμμαχο τον καλό καιρό.

Μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε το πετρόκτιστο χωριό και να βιώσετε όμορφες στιγμές.

Video

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio