Τίμησαν την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου οι μαθητές του Καστρίου (vid)

Με ποιήματα, τραγούδια, παραδοσιακούς χορούς και παρέλαση οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Καστρίου τίμησαν την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Συγχαρητήρια στα παιδιά και ένα μεγάλο μπράβο στη δασκάλα τους Θωμαίς Ψαρολόγου για την άψογη οργάνωση της γιορτής.

Δείτε το βίντεο...

Δοξολογία και καταθεση στεφάνων για την 25η Μαρτίου στο Άστρος (pics)

Στο Άστρος, την έδρα του Δήμου Β. Κυνουρίας, πραγματοποιήθηκε η Δοξολογία το πρωί στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου παρουσία των επισήμων. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και απαγγελία ποιημάτων στην κεντρική πλατεία του Άστρους .

Στην κάμερα του Astros News μίλησαν ο...

Κατάθεση στεφάνων και παρέλαση για την 25η Μαρτίου στο Παράλιο Άστρος (pics, vid)

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της Επανάστασης του 1821 στο ηλιόλουστο Παράλιο Άστρος για μία ακόμα χρονιά μέσα σε πλήθος κόσμου και παιδιών από τα σχολεία.

Το παρών από πλευράς επισήμων έδωσαν ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Κολλαρετάκης, η Δημοτική Σύμβουλος κα. Κούβαλη αλλά...

H επέτειος του ΟΧΙ στο Καστρί (pics)

Με επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων, ποιήματα, τραγούδια και παρέλαση από τους λιγοστούς μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου το Καστρί τίμησε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στο τέλος οι μαθητές στάθηκαν προσοχή μπροστά στο Μνημείο τον Ηρώων και έψαλλαν...

O εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Άστρος (pics,vid)

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου και στο Άστρος.

Μετά τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, πλήθος και επίσημοι μεταφέρθηκαν στην κεντρική πλατεία για τον εορτασμό.

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρέλαση των μαθητών.

Δείτε παρακάτω πλούσιο φωτογραφικό...

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Κορακοβούνι (pics,vid)

Με την δέουσα τιμή όπως αρμόζει σε αυτούς που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία της Πατρίδας, εορτάστηκε και φέτος στο Κορακοβούνι η επέτειος του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940.

 Παρόλο που δεν υπάρχουν μαθητές για την παρέλαση, αφού τα σχολεία έχουν κλείσει, οι κάτοικοι του χωριού συγκεντρώθηκαν...

Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Παράλιο Άστρος (pics, vid)

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιήθηκε στο Παράλιο Άστρος η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου προς  τιμήν των ηρώων Ελλήνων για το έπος που έγραψαν το 1940.

Μετά το τέλος της δοξολογίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου ακολούθησε κατάθεση στεφάνων αλλά και ποιήματα από μαθητές και στην...

Οι μαθητές στο Καστρί τίμησαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου (pics)

Τίμησαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 οι μικροί μαθητές από το Καστρί με την καθοδήγηση της δασκάλας τους.

Γιόρτασαν την διπλή γιορτή, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την έναρξη του αγώνα της απελευθέρωσης των Ελλήνων ενάντια στον τουρκικό ζυγό.

Με ξεχωριστή ζωντάνια και ενθουσιασμό τα παιδιά...

Το «τσολιαδάκι» που έκλεψε την παράσταση στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου (vid)

Ένα «τσολιαδάκι» δυο ετών, ο μικρός Νικόλας, έκλεψε την παράσταση στην σημερινή παρέλαση στην Τρίπολη για την 25η Μαρτίου!

Δείτε το μικρό Νικόλα να παρελαύνει υπό τους ήχους των εμβατηρίων.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 25η Μαρτίου στο Άστρος(pics,vid)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την παρουσία των πολιτικών εκπροσώπων της Βόρειας Κυνουρίας και Αρκαδίας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Στον εορτασμό παρεβρεύθηκαν ο Δήμαρχος Μαντάς Παναγιώτης, οι Αντιδήμαρχοι Γκαύρος Δημήτριος, Χονδρολέος Ιωάννης, οι εκπρόσωποι...