Τοποθέτηση Μαρμάρινων Πινακίδων στον Ιστορικό Πραστό (pics)

Κυρ, 20/06/2021 - 19:27
Image
Image
Image
Image

Στα πλαίσια των μικρών ενεργειών και μικρών έργων η Κοινότητα Πραστού, προχώρησε σήμερα 20-6-2021 ημέρα Κυριακή, στην Τοποθέτηση Μαρμάρινων Πινακίδων στις Πλατείες, Βρύσες, Δημοτικά Κτίρια, Δημοτικό Κατάστημα, Κοινότητα, Κάστρο κλπ του Ιστορικού Πραστού με σκοπό την αναβάθμιση του οικισμού Πραστού.

     Οι πινακίδες αναγράφουν και πληροφορούν τα ονόματα των τριών πλατειών του όμορφου χωριού μας, όπως θα διαπιστώσετε στις φωτογραφίες των πινακίδων που επισυνάπτουμε στην παρούσα ανακοίνωσή μας, τα ονόματα των παλαιών πέτρινων κρηνών που κοσμούσαν την ιστορική πρωτεύουσα της Τσακωνιάς, δείχνουν τα Δημοτικά κτίρια, την Κοινότητα, το Ιατρείο, το Κάστρο του Πραστού με χρήσιμες πληροφορίες γι αυτά.

     Η ενέργειά μας αυτή αποτελεί και ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη των προγόνων μας, γι’ αυτήν την πολιτιστική κληρονομιά που μας κληροδότησαν και κοσμεί σήμερα το χωριό μας. Όλα αυτά τα πολιτιστικά μνημεία, μας κάνουν να αισθανόμαστε υπερήφανοι ως απόγονοί τους και καθημερινά μας θυμίζουν την ένδοξη ιστορική διαδρομή του αγαπημένου μας Πραστού.

     Οι πινακίδες αυτές πιστεύουμε θα διευκολύνουν και τους επισκέπτες του χωριού μας οι οποίοι θα μπορούν να ξέρουν που βρίσκονται και τι ακριβώς βλέπουν ώστε να μπορούν να κατανοούν το κάθε ιστορικό μνημείο του Πραστού.  

     Εδώ θέλουμε να αναφέρουμε ότι οι Μαρμάρινες πινακίδες αποτελούν Δωρεά του Πέτρου Παν. Σαβούρδου ο οποίος διατηρεί μονάδα επεξεργασίας και εμπορίας Μαρμάρων στο Άστρος Κυνουρίας, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά και δημόσια γι αυτήν του την ενέργεια. Η πράξη του αυτή αποδεικνύει έμπρακτα την αγάπη του για τον όμορφο Πραστό μας, την Ιστορική Πρωτεύουσα της Τσακωνιάς, χαρακτηρίζεται επωφελής για την Κοινότητά μας και Ευεργεσία προς το Χωριό μας. 

     Η τοποθέτηση των Μαρμάρινων Πινακίδων έγινε με προσφορά εθελοντικής εργασίας από τεχνίτες του χωριού μας τους οποίους επίσης ευχαριστούμε θερμά και δημόσια. Η όλη διαδικασία (αριθμός πινακίδων, περιεχόμενο αναγραφής σε αυτές, θέση τοποθέτησης και γενικότερη οργάνωση) ήταν υπό την συνεχή καθοδήγηση του Προέδρου και Αντιπροέδρου της Κοινότητας Πραστού. 

     Συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας, ως νέα Κοινοτική Αρχή για την βελτίωση του χωριού μας, πολλαπλώς και σε κάθε κατεύθυνση και θεματικό αντικείμενο, εφαρμόζοντας πιστά το Πρόγραμμά μας. Θα σας ενημερώνουμε συνεχώς για κάθε ευχάριστο ή δυσάρεστο νέο του χωριού μας. Αναφέρουμε για πρώτη φορά την φράση «δυσάρεστο νέο» γιατί τελευταία έχει προκύψει δυστυχώς και ένα πολύ δυσάρεστο θέμα για το χωριό μας, που μας αφορά όλους ως Πραστιώτες και πρέπει όλοι μαζί να δείξουμε υψηλό αίσθημα ευθύνης, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και με πατριωτική ηθική ομοψυχία θα καταφέρουμε να το αναχαιτίσουμε, το οποίο όμως, δεν είναι ακόμη η ώρα του για να το αναφέρουμε.

     Παραθέτουμε συνημμένα λίγες φωτογραφίες από την τοποθέτηση σήμερα των Μαρμάρινων Πινακίδων στις Πλατείες, Βρύσες, Δημοτικά Κτίρια, Δημοτικό Κατάστημα, Κοινότητα, Κάστρο κλπ του Ιστορικού Πραστού. 

   

Πραστός 20 Ιουνίου 2021

Ο Πρόεδρος Κοινότητας Πραστού

 

Δημήτριος Σταμ. Πετρής

Σχόλια επισκεπτών

Στον Πραστό σώζονται ακόμα αριστουργήματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής από ντόπια πέτρα και πλάκα του Μαλεβού. Το μάρμαρο που χρησιμοποιήθηκε είναι συμβατό με την ταυτότητα του χωριού;

Εκεί που βάλατε την πινακίδα με μαρμαρο νεκροταφείου για την ανακαίνιση, από πάνω δεν έχει σοβατισει καλά και φαίνεται η ρωγμή. Θέλει κι άλλη ανακαίνιση 2020-2021 και νέα πινακίδα

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio