Συμβούλιο Κοινότητας Άστρους: Ας τους τιμήσουμε φέτος με το νου μας και την καρδιά μας !

Παρ, 24/04/2020 - 10:39
Image

Σήμερα τιμούμε μία από τις κορυφαίες στιγμές της νεώτερης ελληνικής ιστορίας. Η Β’ Εθνοσυνέλευση στο Άστρος, η οποία ξεκίνησε τις διεργασίες της στις 29 Μαρτίου 1823, οδήγησε στην ψήφιση ενός νέου Αναθεωρημένου Συντάγματος, νομικά αρτιότερου και πιο φιλελεύθερου και δημοκρατικού σε σχέση με το προηγούμενο της Επιδαύρου. Ενδεικτικά στο νέο Σύνταγμα κατοχυρώνονταν η ελευθεροτυπία, η ελευθερία του ανθρώπου και η Δημόσια εκπαίδευση. Παρά τις διαφωνίες που υπήρχαν και τον εμφύλιο που ακολούθησε, θα πρέπει να σταθεί κανείς ιδιαίτερα στις προσπάθειες των επαναστατημένων Ελλήνων να δημιουργήσουν ένα κράτος πάνω στις αρχές του δημοκρατικού διαλόγου και της συμφιλίωσης μπροστά στο εθνικό συμφέρον.

Αυτό είναι ίσως και το κυριότερο μήνυμα της επετείου καθώς και σήμερα, που διανύουμε κρίσιμες στιγμές, η ομόνοια και η υπεύθυνη στάση όλων μας αποδεικνύονται σωτήριες για τη χώρα μας. Το γεγονός ότι από το 1900 που πρωτοξεκίνησε ο εορτασμός της επετείου ως σήμερα είναι μία από τις λίγες φορές που δεν θα γίνουν εκδηλώσεις, δεν μειώνει στο ελάχιστο το φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης που οφείλουμε προς τους αγωνιστές της Επανάστασης του 1821, στων οποίων τις θυσίες και τις προσπάθειες χρωστάμε όσα σήμερα θεωρούμε αυτονόητα: την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας.

 

Ας τους τιμήσουμε λοιπόν φέτος με το νου μας και την καρδιά μας !

Χρόνια πολλά !

Συμβούλιο Κοινότητας Άστρους

Σχόλια επισκεπτών

Τι κείμενο είναι εξαιρετικό μέχρι εκεί που λέει για αγωνιστές του '21. Αυτούς τους τιμούμε στις 25 Μαρτίου και στις επετειους των μαχών. Στο (κορυφαίο γεγονός) της β εθνοσυνέλευσης δεν πέθανε κανείς ρε παιδιά. Δεν χρειαζονται δακρυα και κλαψα αλλά σοβαρή ιστορική και επιστημονική μνήμη. Με το καλο του χρονου να την εορτάζουμε πιο ουσιαστικά και πιο ποιοτικά.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio