Μουσικό ηλιοβασίλεμα στα Βέρβενα (pics)

Πέμ, 29/07/2021 - 09:51
Image
Image
Image

Μουσικό ηλιοβασίλεμα στα Βέρβενα, 25 Ιουλίου 2021
 

Είναι προνόμιο να βρίσκεσαι στα ιστορικά Βέρβενα, στα τέλη του Ιούλη, στις 25, όταν γιορτάζεται η γιορτή της Αγίας Άννας, η γιορτή των ξενιτεμένων του χωριού, και να απολαμβάνεις τα χρώματα του μοναδικού δειλινού συνδυασμένα με τα ηχοχρώματα της φωνής της Νένας Βενετσάνου.
 

Μία ξεχωριστή καλλιτέχνις, ένας ξεχωριστός άνθρωπος! Ένα ‘μαγισσάκι’ που σε αγγίζει με το ραβδί της ανθρωπιάς, της ευαισθησίας, της δημιουργικότητας, εν τέλει της ποίησης. Η κυρία Βενετσάνου δεν είναι μόνο μία εξαιρετική ερμηνεύτρια, αλλά και μία αστείρευτη δημιουργός, η οποία σμίγει τα λόγια της ποίησης με τα φτερά της μουσικής με τρόπους που διευρύνουν τους μουσικούς ορίζοντες του ακροατή της σηκώνοντάς τον ‘λίγο ψηλότερα’.
 

Σεφέρης, Ελύτης, Γκάτσος, ο αγαπημένος της Γιώργος Σαραντάρης, τα ποιήματα τριών Γερμανοεβραίων ποιητριών, απετέλεσαν κάποιες από τις ψηφίδες του μουσικού μωσαϊκού που μας παρουσίασε μαζί με τους χαρισματικούς μουσικούς της. Την άκουγα και ένιωθα την αγάπη της, μάλλον το πάθος της για ό,τι έκανε, για ό,τι κάνει.
 

Δυστυχώς, οι 15 βαθμοί Κελσίου των καλοκαιρινών Βερβένων και το βραδινό αεράκι την εμπόδισαν να πει περισσότερα τραγούδια. Απλή και καταδεκτική με όλους, μας κέρδισε και μας έδωσε δύναμη. Σε έναν κόσμο ο οποίος ισορροπεί κάπου ανάμεσα στο πεζό και το αναγκαίο, μας τραγούδησε ότι ‘η γη αναπνέει και εκπνέει’ και γεννά την ποίηση, μια ουσιαστική διαφυγή μας.
 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για αυτήν την παράσταση οφείλουμε στον κύριο Αντώνη Οικονόμου, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, ο οποίος έλκει την καταγωγή από τα Βέρβενα και ο οποίος, παρά το επιβεβαρημένο του πρόγραμμα, φρόντισε, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η παράσταση.

Θεώνη Συρίγου

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio