Επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από τη Σύγκληση της Β' Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων στο Άστρος

Τετ, 05/04/2023 - 13:29
Image

Το 2023 αποτελεί χρονιά ορόσημο για τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Φέτος ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας εορτάζει τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Σύγκληση της Β΄ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων στο Άστρος Κυνουρίας. Μιας επέτειος μνήμης όπου ένα ετερόκλητο πλήθος Ελλήνων απέδειξε ότι μπορεί να παραμερίζει τις διαφορές του για το καλό της πατρίδας, υπέρ του αγώνα για ανεξαρτησία και αυτονομία. Η σημαντική αυτή επέτειος αποτελεί μια ευκαιρία για πανελλαδική ανάδειξη του τόπου μας και διάδοσης της ιστορίας μας.

Στο πλαίσιο των εορτασμών θα υλοποιηθούν ποικίλες επετειακές εκδηλώσεις οι οποίες έχουν οργανωθεί με σκοπό να τιμήσουμε το ιστορικό αυτό γεγονός με την αρμόζουσα λαμπρότητα και επισημότητα. Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα ανασύρουν μνήμες και θα αναδείξουν ένδοξες ιστορικές στιγμές.

Επιπλέον κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού προγραμματίζονται να υλοποιηθούν και άλλες δράσεις μέσα από τις οποίες θα αποδοθεί φόρος τιμής στους προγόνους μας σε όλους αυτούς που πάλεψαν για τη δημοκρατία μας.  

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας κάνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους ώστε να τιμήσουν με την παρουσία τους τις επετειακές εκδηλώσεις όπου με την βοήθεια των ιστορικών μαρτυριών, της εικόνας και του ήχου, θα μπουν στο κλίμα της ιστορικής αυτής ημέρας και θα φωτίσουν την ιστορία του Άστρους και του σημαντικού ρόλου που έπαιξε.

 

Σχόλια επισκεπτών

Ποιός αγράμματος το εγραψε το μαργαριτάρι; Εκεί στο Δημαρχείο δεν ξέρουν οτι η γενική της Συνέλευσης γράφεται με Η και οχι με Ι; Κρίμα ο πάπυρος και η αιγίδα της Βουλής. Ενας ειδικός συνεργάτης δεν το είδε; Ενας Δικηγόρος; Ενας Δήμαρχος πτυχιούχος; Πάλι ρεζίλι έγινες Καμπύλη. Με τα ανώνυμα τα καταφέρνεις καλύτερα.

Ρεζίλι σας έχει κάνει ο καμπύλης που στη θητεία του θα έχει ολοκληρώσει και θα έχει δρομολόγηση τόσα έργα που εσείς στα δέκα χρόνια που ήσασταν στο δήμο δεν είχατε κάνει ούτε τα μισά.

Ρεζίλι σας έχει κάνει ο καμπύλης που στη θητεία του θα έχει ολοκληρώσει και θα έχει δρομολόγηση τόσα έργα που εσείς στα δέκα χρόνια που ήσασταν στο δήμο δεν είχατε κάνει ούτε τα μισά.Μην πάτε να παραπλανήσετε τον κόσμο για κάτι το καινούργιο.Η ίδια κλίκα είναι.

Το μόνο καλό είναι πως όταν πλησιάζει η εθνοσυνέλευση κόβουν χόρτα καθαρίζουν βάφουν βάζουν φώτα κλπ...κ μετά ξεκουράζονται μέχρι την άλλη φορά....θα τρίζουν τα κόκκαλα του Κολοκοτρώνη....γιορτάζουν τον εμφύλιο ανάμεσα σε στρατιωτικούς κ πολιτικούς.....ανιστορητε δήμαρχε...άνοιξε κ κάνα βιβλιο

Την ιστορία σου...οποια και αν είναι... την αποδέχεσαι, την αγκαλιάζεις, την μαθαίνεις ...γιατί μόνο όταν την γνωρίσεις θα μάθεις από αυτή, ώστε να μην κάνεις τα ίδια λάθη! Και αυτό το σκοπό έχουν οι εκδηλώσεις......αλλά μάλλον κάποιοι δεν θέλουν να μάθουν και επιμένουν στο διχασμό!

Φίλε 18.59,την ιστορία σου δεν τη μαθαίνεις με παρελάσεις σαν το καρναβάλι της Πάτρας, ούτε με εκδηλώσεις που παρουσιάζονται τα γεγονότα ωραιοποιημεναΤη μαθαίνεις όταν λέγονται τα πράγματα με το όνομα τουςκαι όταν προσπαθείς να μην κάνεις τα λάθη του παρελθόντος!!!!

Ίσως μας επισκεφθούν Υπουργοί Βολευτες Περιφερειάρχης Περιφ Σύμβουλοι Δ Σ Οδηγοί και Εισπράκτορες κ λ π συγγενείς να τούς ενημερώσετε ότι το Μουσείο είναι κλειστό 10 χρόνιακα και παραπάνω και ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να το επισκεφθούν γιατί δεν θέλουν παρά κάθε χρόνο έχουμε νέες Μελέτες Μελέτες Μελέτες να γίνει μια έντονη διαμαρτυρία ΈΝΤΟΝΗ αλλά κόσμια και να τούς πείτε δεν ΝΤΡΈΠΟΝΤΑΙ που θα έρθουν να ζητήσουν την ψήφο μας ξανά το Ίδιο περιμένουμε από το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Άστρους αλλά πολύ περισσότερο από εσάς περίμενα με πολλά από εσάς εάν δεν μπορείτε κάντε τα αυτονόητα εκτός καί θέλετε να είστε Πρόεδρος του Κ ΚΛΕΙΣΤΟΎ Μουσείου Άστρους

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio