Ελεύθερη είσοδος στα μουσεία στις 21 Νοεμβρίου

Παρ, 19/11/2021 - 12:11
Image

Με απόφασή τους τα υπουργεία Οικονομικών και Πολιτισμού καθιερώνουν την 21η του μηνός κάθε μήνα ως ημέρα ελεύθερης εισόδου στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους εφόσον υπάρχει κοινό αντίτιμο με τα αντίστοιχα μουσεία, προκειμένου να τιμήσουν την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Εξαιρούνται οι μήνες Ιούνιος, Ιούλιος και Αύγουστος, ενώ εξαιρείται και το Μουσείο της Ακρόπολης.

Η απόφαση αναφέρει:

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
αποφασίζουμε:

Καθορίζουμε την 21η εκάστου μήνα του έτους 2021, εξαιρουμένων των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου, ως ημέρα ελευθέρας εισόδου για το κοινό στα Μουσεία του ΥΠ.ΠΟ.Α., στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, με την προϋπόθεση ότι τα ως άνω μουσεία θα λειτουργούν σύμφωνα με το εγκεκριμένο κατά περίπτωση ωράριο, την συγκεκριμένη ημέρα.

Η ελεύθερη είσοδος ισχύει και για τους αρχαιολογικούς χώρους, εφόσον αυτοί έχουν κοινό εισιτήριο με τα αντίστοιχα μουσεία.

Η απόφαση αυτή ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σημείωση: Το Μουσείο Ακρόπολης (ΝΠΔΔ) δεν υπάγεται στην παραπάνω διάταξη για ελεύθερη είσοδο στα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο (ΥΠΠΟΑ).

Έτσι, σύμφωνα με την απόφαση, ελεύθερη αθ είναι η είσοδος στα μουσεία της Αρκαδίας αυτή την Κυριακή 21 του μήνα.

Σχόλια επισκεπτών

κ Πασοκο δεν θα έρθω την Κυριακή στην ομιλία θα οα στο Μουσείο στο Άστρος εκτός και είναι μούσι στο υπόσχομαι δεν θα έρθω να με συμπαθας άλλωστε απαγορεύεται και ο συνοστισμος καλή επιτυχία να έχεις θέλω να δω πόσα κυβωτια υπάρχουν με τα αρχαία αγάλματα κ λ π

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio