Εκδήλωση στο Κουτρί για τα 200 χρόνια από την ανακήρυξη του Αγίου Ιωάννη σε έδρα της Επαναστατικής Διοίκησης

Σάβ, 06/08/2022 - 14:02
Image

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη, ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας και η Κοινότητα Άστρους σας προσκαλούν την Κυριακή 7 Αυγούστου και ώρα 19:30 στον Άγιο Ιωάννη Κυνουρίας (στο Κουτρί), για να παρακολουθήσετε την επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την ανακήρυξη του Αγίου Ιωάννη Κυνουρίας ως έδρα της Επαναστατικής Προσωρινής Διοίκησης – Κυβέρνησης (20 Αυγούστου - 1 Οκτωβρίου 1822).

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι ως εξής:

 

  • Χαιρετισμοί επισήμων
  • Ομιλίες από:

- την κα Αρβανίτη Σμαράγδη, Δρ. Αρχαιολόγο και

- τον κ. Κουρμπέλη Ιωάννη, φοιτητή του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών

  • Παραδοσιακοί Ελληνικοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άστρους
  • Λαϊκοί χοροί για το κοινό με την συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων και ντόπιων τραγουδιστών

Μουσικά περάσματα στους δρόμους και στα σοκάκια του χωριού μας με ακούσματα νοσταλγικών Αγιαννίτικων τραγουδιών

Σχόλια επισκεπτών

Ο πρόεδρος δεν ξέρει να μοιράσει δύο γαιδουργιων αχιρο τι κουμάντο να κάνει από το χέρι τον έκαν πρόεδρο ούτε το όνομα του δεν ξέρει να γράφει.ε κύριε στρατό τι λετε κ εσείς

Εχθές το βράδυ έγινε το μεγαλύτερο ατόπημα. Ενώ την εκδήλωση την διοργάνωνε ο πολιτιστικός σύλλογος Αγίου Ιωάννου, ο Δήμος Β. Κυνουρίας και η Κοινότητα Άστρους, δεν ακούστηκε ούτε μία φορά η λέξη Κοινότητα Άστρους. Δεν έλαβε το λόγο ο πρόεδρος ή κάποιο άλλο μέλος του συμβουλίου Άστρους. Εάν αυτό γινόταν σε κάποιο άλλο χωριό του Δήμου η εκδήλωση θα είχε διακοπή. Δεν πρέπει τα προσωπικά του κάθε προέδρου συλλόγου ή κάθε μέλους να δημιουργούν έχθρες στο χωριό. Όπως γράφει κάποιος παραπάνω πρόεδρος του χωριού είναι ο εκλεγμένος κοινοτάρχης και όχι ο κάθε πρόεδρος συλλόγου. Λάθος ήταν και το ότι ο Δήμαρχος που ήταν παρών στην εκδήλωση δεν διόρθωσε το ατόπημα. Ατόπημα ήταν και όχι παράληψη.
Εδώ ήμαστε και θα δούμε τι θα γίνει στην επόμενη εκδήλωση. Το άγαλμα του πατριάρχη δεν είναι σε ιδιωτικό χώρο, είναι σε χώρο της κοινότητας Άστρους. Θα είναι ωραίο ο πρόεδρος να μην επιτρέψει στον πρόεδρου του συλλόγου να μιλήσει? Αυτά προς το παρών. Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

Εδώ μίλησαν άνθρωποι αξιόλογοι,ανέλυσαν πτυχές τις ιστορίας του τόπου μας που στις ηλικίες των 60 και 70 δεν τα γνωρίζαμε.Η γνώση κατακτιέται δεν αγοράζεται και η ξεκαβαλιστε καλάμια η ενασχόληση με τα κοινά είναι λειτούργημα δεν είναι σουαρέ και φωτομοντάζ ομορφιάς

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio