Ποια Νέα Δημοκρατία θα βρει ο Κ. Μητσοτάκης στην Αρκαδία;

Σάβ, 22/05/2021 - 14:15
Image

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στην Τρίπολη τον Ιούλιο στο πλαίσιο μιας άτυπης, όπως τουλάχιστον χαρακτηριζόταν χθες, θερινής περιοδειας που ξεκινά από σήμερα ουσιαστικά, με την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια του νέου τερματικού αεροδρομίου.

Ακολουθούν η Κρήτη, τέλος Μαΐου, και η Αστυπάλαια.

Γιατί τη μικρούλα Αστυπάλαια;

Διότι, υποθέτουμε, χωρίς να έχει αναφερθεί επίσημα κάτι τέτοιο, έχουμε υπογράψει με τους Γερμανούς της VW στο νησί να γίνει η «πράσινη» επένδυση σύμφωνα με το σχέδιο της οποίας θα αντικατασταθούν τα 1.000 οχήματα των κατοίκων της από ηλεκτροκίνητα, καθώς και εκείνα του ΕΚΑΒ, της Αστυνομιας κτλ.

Μετά, ο Πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στην Αχαΐα και αργότερα θα έρθει και στα μέρη μας.

Από το Μαξίμου αφήνεται να διαρρεύσει ότι ο Πρωθυπουργός θέλει να βρεθεί κοντά στον κόσμο, στους πολίτες, να δει πώς τα καταφέρνουμε, τέλος πάντων, μετά την πανδημία, η οποία ασφαλώς δεν έχει τελειώσει αλλά φαίνεται να ελέγχεται κάπως. Ως τα μέσα του καλοκαιριού θα έχει προχωρήσει ο εμβολιασμός, θα έχουν έρθει τουρίστες, θα είναι, όσο να πεις, πιο πανηγυρικό το κλίμα για μια περιοδεία πρωθυπουργού και αρχηγού κόμματος.

Όλα αυτά, δίνουν τροφή στους καχύποπτους που δεν καλύπτονται από τον κ. Γεραπετρίτη, ο οποίος είπε προχθές ότι ούτε ανασχηματισμός ούτε εκλογές θα γίνουν σύντομα, να ισχυρίζονται ότι ο κ. Μητσοτάκης μετράει τα κουκιά του ενόψει ενός φθινοπώρου που ενδεχομένως κρίνει ότι προσφέρεται για εκλογές και για ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο πρόσωπό του και στο «επιτελικό κράτος» του.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» και το καλά πληροφορημένο «Θεωρείο» της, πάντως, το επιτελείο του Μαξίμου ψάχνει υποψήφιους βουλευτές για τις επόμενες εκλογές στην Αργολίδα. «Από τώρα;» Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, λέει ο σοφός λαός μας, αλλά μπορεί τελικά ο κ. Μητσοτάκης, κάνοντας προς το τέλος του καλοκαιριού έναν θετικό οικονομικό απολογισμό ελέω τουρισμού και έναν επίσης θετικό υγειονομικό απολογισμό ελέω εμβολιασμών να το κάνει, τελικά, το βήμα.

Διότι από το φθινόπωρο και μετά, τα πράγματα μπορεί να δυσκολέψουν πολύ.

Ως τον Ιούλιο που θα έρθει ο Πρωθυπουργός, τα στελέχη της ΝΔ στην Αρκαδία και ευρύτερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προλαβαίνουν να φιλιώσουν;

Χθες, η κυρία Μαργαρίτα Σπυριδάκου ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Είχε προηγηθεί η παραίτησή της από τη θέση της εντεταλμένης συμβούλου για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Στην επιστολή της, η κυρία Σπυριδάκου εξαπολύει μύδρους εναντίον του περιφερειάρχη και τον κατηγορεί για αυταρχισμό, καισαρική νοοτροπία, απαξιωτική και προσβλητική συμπεριφορά.

Ως σήμερα, ακριβώς αυτές τις κατηγορίες προς την περιφερειακή αρχή, και όχι άδικα, έχουν διατυπώσει η κυρία Αντωνία Μπούζα, η κυρία Κωνσταντίνα Νικολάκου, η κυρία Τζένη Δημητρακοπούλου. Το να τις διατυπώνει δημόσια μέλος της παράταξης Νίκα, όπως η κυρία Σπυριδάκου, είναι αν μη τι άλλο δηλωτικό μιας κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο ΠεΣυ, το οποίο το τελευταίο διάστημα λειτουργεί με όρους «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» παρά βάσει του κανονισμού του Σώματος.

Τι γίνεται, λοιπόν, με τη Νέα Δημοκρατία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου; Άνθρωποι που συνασπίστηκαν εναντίον ενός προσώπου, του Π. Τατούλη, κάτω από την ομπρέλα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο έτσι κι αλλιώς είναι κοινή ιδεολογική τους αφετηρία, μετά την εκπλήρωση του στόχου και τη νίκη τους δεν μπορούν να μείνουν ενωμένοι. Η παράταξη φθείρεται. Όσοι συμπορεύονταν, τώρα πολεμούν μεταξύ τους. Μέσα σε δύο χρόνια, με ευθύνη της περιφερειακής αρχής, έχει υπονομευθεί ο ρόλος του ΠεΣυ στη λήψη αποφάσεων ενώ η εικόνα που παρουσιάζει στους πολίτες θα ήταν αστεία, αν δεν ήταν τραγική.

Υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα που κοιτούν την πάρτη τους, και που έχουν αφήσει το κόμμα της ΝΔ σε δεύτερη μοίρα και είναι πρόσωπα που δεν θα έβλεπαν θεσμική θέση ούτε ζωγραφιστή, αν δεν ήταν το κόμμα της ΝΔ.

Παράλληλα, η συμπεριφορά για την οποία κατηγορείται από πολλούς ο Παναγιώτης Νίκας ενδεχομένως δημιουργήσει «αντάρτικο» ή και πρόβλημα στο ίδιο το κόμμα.

Καλά διασταυρωμένες πληροφορίες μας, αναφέρουν ότι έχουν γίνει πολλές προτάσεις που αφορούν υποδομές χωρίς να ζημιώνουν τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας και βρίσκουν τοίχο άρνησης ή λαμβάνουν την κλασική απάντηση «θα το δούμε».

Τώρα που έλειψε ο «κοινός εχθρός» και η εξουσία έχει κατακτηθεί, φαίνεται ότι είναι δύσκολο για τη ΝΔ να παραμείνει ενωμένη στον Νομό και στην Πελοπόννησο. Δεν αρκεί, επομένως, η κομματική και ιδεολογική ομπρέλα, όταν «παίζονται» άλλα ζητήματα.

Το παιχνίδι έχει αλλάξει.

Στη φωτογραφία, μια εικόνα από τη ΝΟΔΕ Αρκαδίας. Πίσω και από τις τρεις σημαίες, ευρωπαϊκή, ελληνική, νεοδημοκρατική, ο Αντώνης Σαμαράς. Ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν θα υπερψηφίσει τα μνημόνια που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα, βουλευτές της ΝΔ όπως η κυρία Γιαννάκου και η κυρία Κεφαλογιάννη έχουν καταθέσει τις ενστάσεις τους για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη συνεπιμέλεια, η κυρία Γιαννάκου, μάλιστα, με σκληρή γλώσσα.

Γαλανιάδη Εύα

Από το Arcadiaportal.gr

Tags

Σχόλια επισκεπτών

"Υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα (στη Ν,Δ.) που κοιτούν την πάρτη τους". Πώς είναι δυνατό και υπαρκτό κάτι τέτοιο; Οι διαχρονικά ΑΡΙΣΤΟΙ της Ν.Δ. το μόνο το οποίο, διαχρονικά επίσης, επιδιώκουν είναι να μας σώζουν. Βαρεθήκαμε το σώσιμο των ΑΡΙΣΤΩΝ, δεν θέλουμε άλλο σώσιμο....Γιαυτό και ουδόλως μας ενδιαφέρει ποια ΝΔ θα βρει ο κ. Μητσοτάκης στην Αρκαδία. Ευχής έργο θα ήταν να μην βρει καμία Νέα ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ....

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio