Περιοδεία Αλέξη Τσίπρα στην Τρίπολη - Ομιλία και βόλτα στο κέντρο (pics,vid)

Πέμ, 04/05/2023 - 14:05
Image

Ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε την Τρίπολη την Πέμπτη 4 Μαΐου το μεσημέρι.

Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε δεκτός από τους υποψήφιους βουλευτές του Νομού Αρκαδίας κκ. Γιώργο Παπαηλιού, Διονύση Παπαδόπουλο, Αντωνία Γιαννούλη, Χρήστο Στάικο και Αθανασία Φιλιπούλου, από τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος στον πεζόδρομο της οδού Δεληγιάννη, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, και εκεί απευθύνθηκε στο συγκεντρωμένο πλήθος που τον υποδέχτηκε με ζητωκραυγές και συνθήματα.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αναφέρθηκε στη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, υπογραμμίζοντας στην ομιλία του ότι το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ευνόησε τους έχοντες και βύθισε στη φτώχεια τα μεσαία και χαμηλά στρώματα. Είπε ότι η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρωθυπουργός των κοριών, όπως τον χαρακτήρισε, και όχι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, διπλασίασε τους μετακλητούς υπαλλήλους, ότι διπλασίασε τους μισθούς των «γαλάζιων» golden boys στη ΔΕΗ και απαξίωσε και στοχοποίησε τους εργαζομένους, οι οποίοι δεν πληρώνονται ούτε καν τις υπερωρίες.

Οι νέοι άνθρωποι στοχοποιήθηκαν, ακόμα και την περίοδο της πανδημίας. Μπήκαν φραγμοί στη μόρφωσή τους.

Αναφέρθηκε στην κοινωνική αδικία, στο έλλειμμα δημοκρατίας και στο έλλειμμα δικαιοσύνης στη χώρα και ζήτησε από τους πολίτες την Κυριακή 21 Μαΐου να δώσουν ισχυρή εντολή στο κόμμα του, ώστε «όχι απλώς να φύγει η Δεξιά, αλλά να φύγει η χειρότερη Δεξιά που πέρασε ποτέ από τη χώρα».

«Κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτέ οι εκλογές είναι απλής αναλογικής, είναι και εκλογές χαλαρής ψήφου. Αυτό είναι λάθος. Το ότι έχουμε εκλογές απλής αναλογικής, δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε εκλογές κοινής λογικής. Αυτός που θα έρθει πρώτος στις πρώτες εκλογές, θα έχει τη δυνατότητα να σχηματίσει κυβέρνηση. Η απλή αναλογική δίνει την ισοτιμία της ψήφου. Η λογική μας υποχρεώνει να έχει αντίκρισμα η ψήφος. Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σημαίνει ότι την επόμενη μέρα θα έχουμε την Αλλαγή», είπε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στη συνέχεια στα 11 άρθρα του Συμβολαίου Αλλαγής που παρουσιάστηκε χθες.

Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αύξηση μισθών, ρύθμιση χρεών, μείωση τιμών, κι ένα δίκαιο, αποτελεσματικό και ισχυρό κοινωνικό κράτος.

«Δάνεια παίρνουν από τις τράπεζες μονάχα αυτοί που δεν χρειάζονται δανεισμό. Θα στηρίξουμε αυτούς που έχουν ανάγκη και όχι τους ισχυρούς. Αυτό το σχέδιό μας το καταθέτουμε σε γνώση της ελληνικής κοινωνίας και όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών. Στις 21 του Μάη υπάρχουν δύο εκδοχές: Το βράδυ θα πανηγυρίζουν οι ολιγάρχες, το κατεστημένο, ή ο λαός; Να πανηγυρίζουν το βράδυ της Κυριακής τον εκλογών οι προοδευτικοί πολίτες. Με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας».

Να πέσει η χειρότερη Δεξιά που κυβέρνησε ποτέ τη χώρα!

Αναφερόμενος στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη είπε: «Λεηλάτησε τη μεσαία τάξη, έχει κάνει αθλιότητες με τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Πανηγυρίζουμε που είμαστε στην 107η από την 108η θέση στην ελευθερία του Τύπου! Για το κόμμα Κασιδιάρη, αλλάξανε τον Νόμο, αλλά έδωσαν τη δικαιοδοσία σε μια κλειστή ομάδα δικαστών να αποφασίζουν ποιος μπορεί να κατέβει και ποιος όχι, και τελικά ο στόχος τους δεν ήταν ο Κασιδιάρης, αλλά να ελέγξουν ποιος θα κατεβεί υποψήφιος στις εκλογές».

 Το διακύβευμα είναι το αν όλη αυτή η αλαζονεία και η απαξίωση η θεσμική θα επιβραβευτεί με την ψήφο του ελληνικού λαού.

«Έχει σημασία όχι απλά να είμαστε πρώτοι, αλλά να είμαστε πρώτοι με διαφορά. Θέλω να σας διαβεβαιώσω μέχρι την κάλπη της 21ης Μάη θα δούμε πάρα πολλά, ίσως περισσότερα από όλα όσα έχουμε δει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Διότι έχουμε ένα κατεστημένο. Σας προτρέπω να μην δώσετε σημασία σε πολλά από αυτά που θα δείτε, αλλά σε αυτά που βλέπετε μπροστά σας. Όχι στις δημοσκοπικές μπάρες. Σας το λέω μετά λόγου γνώσεως: Είμαστε ήδη μπροστά και σας καλώ με την ψήφο και τη δράση σας να κάνετε ακόμα πιο μεγάλη, ακόμα πιο καθαρή, τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ!».

Στην συνέχεια κατά την περιήγησή του συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με αρκετούς πολίτες ενώ όταν πέρασε μπροστά από το εκλογικό γραφείο της ΔΕΕΠ Αρκαδίας, χαιρέτησε και ευχήθηκε καλή επιτυχία.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 Πηγή: arcadiaportal.gr

Video

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio