Παραιτήθηκε ο Χρ. Στάικος από τη θέση του Συντονιστή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

Σάβ, 16/07/2022 - 11:03
Image

Ο Χρήστος Στάικος παραιτήθηκε από τη θέση του Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, ο κ. Στάικος μας είπε ότι «έκλεισε ο κύκλος» που είχε ανοίξει τον Μάρτιο του 2021, και έκανε έναν απολογισμό της θητείας του αυτή την αποφασιστική για τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία περίοδο.

Όπως μας είπε, ο ίδιος είχε αναλάβει καθήκοντα σε μια περίοδο αναδιοργάνωσης των Τοπικών Οργανώσεων του κόμματος, που οδήγησε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και στον μετασχηματισμό του κόμματος. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας ανέδειξε τα τοπικά προβλήματα στους Δήμους του Νομού, αγροτικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά, ενώ ιδρύθηκαν ακόμα δύο γραφεία, ένα στο Άστρος και ένα στα Τρόπαια.

«Από τις αρχές περίπου του 2021 μέχρι και σήμερα, ήταν μια περίοδος που για το κόμμα μας σήμανε την ανασυγκρότηση των τοπικών οργανώσεων μέχρι και την διεξαγωγή του συνεδρίου μας, που αποτέλεσε σταθμό στην υλοποίηση της στρατηγική μας για διεύρυνση, ανασυγκρότηση, μετασχηματισμό σε ένα σύγχρονο, μαζικό, αριστερό, προοδευτικό φορέα που θα αναμετρηθεί με τις νέες προκλήσεις της εποχής και θα διαμορφώσει ένα αξιόπιστο, εναλλακτικό σχέδιο για την ανόρθωση της κοινωνίας και της χώρας. Στόχος αυτό το χρονικό διάστημα ήταν και γενικά και τοπικά, να βάλουμε πιο στέρεες βάσεις για την αναβάθμιση του κόμματος και της λειτουργίας των οργανώσεων, η όλο και περισσότερο ενεργοποίηση μελών, η διεύρυνση και μαζικοποίηση του κόμματος και η μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη παρέμβαση μας σε θεσμικούς φορείς, ώστε να κάνουμε πράξη τη μείωση του χάσματος μεταξύ της εκλογικής μας επιρροής και των οργανωμένων μας δυνάμεων», επεσήμανε ο κ. Στάικος.

Αυτό το χρονικό διάστημα, έγινε μεγάλη ανανέωση στη νομαρχιακή επιτροπή και στα συντονιστικά των τοπικών οργανώσεων με νέα μέλη και εκπροσώπηση σε παραγωγικές ηλικίες και δυνάμεις, καθώς και υλοποίηση του 50/50 στην ανάδειξη συντονιστή/ αναπληρώτριας συντονίστριας στη νομαρχιακή επιτροπή. Ακόμα, δόθηκε βάση στην ενίσχυση και την λειτουργία των περιφερειακών οργανώσεων, καθώς και εκπροσωπήθηκαν, για πρώτη φορά, στη νομαρχιακή επιτροπή, μέλη από όλες τις περιοχές στην Αρκαδία. Επίσης, υπεδιπλασσιάστηκαν τα μέλη στην Αρκαδία μετά και την επιτυχημένη πολιτική διαδικασία για εκλογή Προέδρου και μελών Κεντρικής Επιτροπής ανά περιφέρεια όπου ψήφισαν συνολικά 1.031 μέλη.

Τέλος, επετεύχθη η σύνδεση κεντρικών-τοπικών θεμάτων με περιοδείες, εκδηλώσεις, παρεμβάσεις και συνολική εξωστρέφεια. Αναδείχθηκαν κοινωνικά ζητήματα, όπως η ενίσχυση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, το μέλλον της ΔΕΗ, η ακρίβεια, το περιβάλλον και η πράσινη- δίκαιη μετάβαση, η ορατότητα της LGBT κοινότητας, το ζήτημα των προσφυγόπουλων στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά και τ τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα θέματα των λαϊκών αγορών, η μεταλιγνιτική εποχή της Μεγαλόπολης. Ακόμα, έγιναν περιοδείες και εκδηλώσεις για το περιβάλλον, τα αγροτικά και άλλα θέματα στην Κυνουρία- Άστρος, Δολιανά, Τυρό, Λεωνίδιο, υποδομές-Λίμνη Τάκα, και επισκέψεις στον ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ για ζητήματα που απασχολούν το κοινωνικό κράτος.
 

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio