Ο Γιάννης Γιαννόπουλος υποψήφιος με τον Πέτρο Τατούλη στην Αρκαδία

Πέμ, 24/08/2023 - 09:07
Image

Πέτρος Τατούλης: «Καλωσορίζουμε τον Γιάννη Γιαννόπουλο στη «Νέα Πελοπόννησο» και στην Π.Ε Αρκαδίας. Ο Γιάννης Γιαννόπουλος έχει καταγωγή από την Βάχλια και τα Τρόπαια Γορτυνίας Αρκαδίας. Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Διπλωματούχος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Είναι γιος του Σπύρου Γιαννόπουλου πρώην βουλευτή Αρκαδίας, υποδιοικητή ΙΚΑ και Διοικητή ΟΓΑ. Είναι παντρεμένος με την Παρασκευή Ρόδη και έχει δύο γιούς, τον Σπύρο (φοιτητή ΗΜΜΥ ΕΜΠ) και τον Μιχάλη (τελειόφοιτο Λυκείου). Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας και διατέλεσε επί δεκαετίας ως Τεχνικός Διευθυντής σε μεγάλη Βιομηχανία του Ιδιωτικού Τομέα με κυριότερο αντικείμενο την εφαρμογή Συστημάτων Αυτομάτου Ελέγχου στην παραγωγή. Παράλληλα με την πολιτική του δραστηριότητα διατηρεί Γραφείο Μελετών για τις Ψηφιακές Τεχνολογίες και ειδικεύεται στις σύγχρονες εφαρμογές Πληροφορικής, στα Συστήματα Αυτοματισμού και τα Έξυπνα Κτίρια.

Ως φοιτητής συμμετείχε στη Σύγκλητο του Ε.Μ.Π. και ως διπλωματούχος μηχανικός συμμετείχε ενεργά στην Μόνιμη Επιτροπή για την Έρευνα, την Τεχνολογία και την Καινοτομία του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας. Το 2006 εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος Αρκαδίας και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Παραγωγικών Δραστηριοτήτων, Φυσικού Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής. Το Φθινόπωρο του 2010 εξελέγη πρώτος Δήμαρχος του νεοσυσταθέντος Καλλικρατικού Δήμου Γορτυνίας, που προέκυψε από την συνένωση οκτώ (8) πρώην Καποδιστριακών Δήμων. Το 2014 επανεξελέγη μέχρι και τον Αύγουστο του 2019. Από τότε είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Ως Δήμαρχος διετέλεσε μεταξύ άλλων:

· Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Βόρειας Πελοποννήσου (ΑΝ.ΒΟ.ΠΕ.)

· Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΠΤΟΚ «Αρκαδία 2020» (Διαχ/κός Φορέας ΕΣΠΑ)

· Μέλος της Επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Κ.Ε.Δ.Ε.

· Μέλος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κ.Ε.Δ.Ε. (έως σήμερα)

Ο Δήμος Γορτυνίας υπό την ηγεσία του οργανώθηκε από μηδενική βάση, με ενοποίηση των υπηρεσιών, υλοποίηση δικτύου WAN μέσω του δικτύου «Σύζευξις» και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, ώστε να μπορεί να λειτουργεί αποκεντρωμένα, καθώς είναι κατεξοχήν ορεινός και δύσβατος δήμος και από τους μεγαλύτερους σε έκταση. Ο Δήμος απέκτησε για πρώτη φορά υπηρεσίες υποστήριξης, οργανόγραμμα, κοινωνικές δομές και διαχειριστική επάρκεια, ώστε να είναι αυτοδύναμος στην εκτέλεση έργων. Κατά τα εννέα περίπου χρόνια της δημαρχιακής του θητείας, ο Δήμος Γορτυνίας υλοποίησε τεχνικό πρόγραμμα 23 εκατομμυρίων ευρώ (υλοποιημένες συμβάσεις) και παρέδωσε στην επόμενη δημοτική αρχή εξασφαλισμένα έργα με προϋπολογισμό πάνω από 12 εκ/ρια ευρώ ακόμα από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα (Φιλόδημος, Αντώνης Τρίτσης, ΕΣΠΑ 2014-2020, ΤΑΠΤΟΚ, LEADER, ΕΠΠΕΡΑΑ). Συνεχίζει να δραστηριοποιείται στο επαγγελματικό του πεδίο, στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως σύμβουλος σε θέματα νέων τεχνολογιών, πληροφοριακών συστημάτων και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, αξιοποιώντας την εμπειρία που απέκτησε κατά την θητεία του.».

Ιωάννης Γιαννόπουλος: «Η Πελοπόννησος, η Αρκαδία και ιδιαίτερα η παραμελημένη από την Κεντρική Διοίκηση Γορτυνία χρειάζονται ισχυρή, πολιτικά αυτόνομη και αποτελεσματική Περιφερειακή Αρχή. Μόνο έτσι μπορούν να αξιοποιηθούν σωστά οι δυνατότητες που η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχει πλέον στις αιρετές Περιφέρειες και να αντιστραφεί η φθίνουσα πορεία της ιδιαίτερης πατρίδας μας.

Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές αποφασίζουμε για τον τόπο μας και όχι με κομματικά, μικροπολιτικά ή προσωπικά κριτήρια. Απαιτούνται προγραμματικές συγκλίσεις, συνεργασίες με βάση αρχές και με υποψηφιότητες που έχουν γνώση των θεμάτων και των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής μας.

Δυστυχώς ακόμα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέλεξαν μία επανάληψη της κομματικής αναμέτρησης, για αμφιλεγόμενα κομματικά οφέλη, που δέν έχει όμως να προσφέρει τίποτα στον τόπο.

Ευτυχώς στην Πελοπόννησο έχει ήδη συγκροτηθεί από τις πρώτες εκλογές της καλλικρατικής αιρετής περιφέρειας το 2010 μία ανεξάρτητη και αδέσμευτη περιφερειακή παράταξη, με υπαρκτό και αναγνωρισμένο έργο, στην οποία από την αρχή συμμετείχαν στελέχη από όλους τους πολιτικούς χώρους με αποκλειστικό στόχο ένα καλύτερο μέλλον για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Θέλω να προσφέρω ουσιαστικά σε αυτόν τον στόχο, να βοηθήσω την ιδιαίτερη πατρίδα μου, να συμβάλω με τις επιστημονικές μου γνώσεις και την μέχρι τώρα εμπειρία μου στην αυτοδιοίκηση. Ενώνω τις δυνάμεις μου με την Νέα Πελοπόννησο και τον Πέτρο Τατούλη συμμετέχοντας στις εκλογές ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας.».

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio