Ο Β. Κοντοζαμάνης για τα 4 χρόνια από το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα: «Ζήσαμε την τέλεια καταιγίδα»

Δευ, 26/02/2024 - 12:31
Image

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης ήταν αναπληρωτής υπουργός Υγείας όταν η πανδημία του κορωνοϊού «χτύπησε» σαν σήμερα πριν από τέσσερα χρόνια και την πόρτα της  χώρας μας.

Ο κ. Κοντοζαμάνης, σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα Υγείας σήμερα, παραχώρησε συνέντευξη στο ΑΠΕ - ΜΠΕ για εκείνες τις ημέρες.

Ο ίδιος σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης σημειώνει:

Σήμερα, συμπληρώνονται 4 χρόνια από την ημέρα που στην Πατρίδα μας καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού.
4 χρόνια μετά με τη δημοσιογράφο Έφη Φουσέκη στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων συζητήσαμε για την πρωτόγνωρη εμπειρία εκείνων των ημερών.  
Τα επιστημονικά δεδομένα ήταν ελάχιστα. Κυριαρχούσε ο φόβος για το άγνωστο και οι επιστήμονες πρότειναν δύσκολα μέτρα. Αποκλειστική και μόνη προτεραιότητα μας η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

«Ζήσαμε την τέλεια καταιγίδα»

''Η πανδημία ήταν μία πρωτόγνωρη συνθήκη που σάρωσε τις ζωές μας. Τίποτα δεν ήταν κανονικό. Τέσσερα χρόνια μετά μπορώ να πω, πως ζήσαμε την «τέλεια καταιγίδα». Στην αρχή, ο εχθρός ήταν άγνωστος και προφανώς ο φόβος κυριαρχούσε. Δεν ήταν εύκολες εκείνες οι μέρες, τα δεδομένα λίγα, οι προβλέψεις δυσμενείς και ζοφερές βλέποντας τι συνέβαινε στη γειτονική μας Ιταλία.

''Έπρεπε, λοιπόν, μέσα σ' αυτό το «παγωμένο» περιβάλλον, που όλα περιστρέφονταν, παγκοσμίως, γύρω από την πανδημία, να συγκροτηθούμε, να σχεδιάσουμε, να υλοποιήσουμε. Ήταν εύκολο; Όχι. Έπρεπε, όμως, να κρατηθούμε όρθιοι. Οι μεγάλες κρίσεις χρειάζονται γρήγορες και γενναίες αποφάσεις. Κάθε απόφαση είχε μία θεμελιώδη αρχή: «Πάνω και πρώτα απ' όλα ο άνθρωπος». Με αυτή την προτεραιότητα πορευτήκαμε. Δεν ήταν ελαφρύ, αβίαστο και ανώδυνο την περίοδο που η Πατρίδα γύριζε σελίδα, που η αισιοδοξία κυριαρχούσε στην ελληνική κοινωνία να κλειστούμε στα σπίτια μας. Έπρεπε, όμως. Προστατεύσαμε τους πολίτες και κερδίσαμε πολύτιμο χρόνο που τον αξιοποιήσαμε για την πρωτοφανή ενίσχυση του ΕΣΥ. Σταθήκαμε ως Κυβέρνηση στο ύψος των περιστάσεων. Λειτουργήσαμε ομαδικά, άμεσα και μεθοδικά και για αυτό νιώθω μεγάλη υπερηφάνεια και ικανοποίηση που ήμουν μέλος της ομάδας που διαχειρίστηκε με επιτυχία την πανδημία'', αναφέρει στη συνέντευξή του την οποία μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

Σχόλια επισκεπτών

Η τέλεια καταιγίδα είστε εσείς οι ίδιοι ανίκανοι ούτε και τα απλά να φέρεται εις πέρας.
Τελευταίο κερασάκι στην τούρτα που βάλατε ηλίθιους όρους στην έκπτωση 10% του ΕΝΦΙΑ και το 70% το πετάξατε έξω λες και ήταν 'κανα σοβαρό πόσο.
Κοροιδεύεται τον κόσμο αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά θα το θυμόμαστε στις Ευρωεκλογές.
Αλίμονο από αυτούς που σας εμπιστεύονται και σας ψηφίζουν αγαπητέ.

ΒΑΣΙΛΗ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΩΘΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΖΩΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΗΡΘΑΝ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΝΥΜΟΥΣ ΜΟΝΟ.ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ.ΧΡΕΟΚΩΠΗΜΕΝΗ.ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ

Ευτυχώς που δεν είσαστε εσείς οι σχολιαστές του καφενείου σε θέσεις ευθύνης τότε , γιατί θα είχανε γεμίσει τα νεκροταφεία .Απο αμπελοφιλοσοφίες είσαστε πρώτη .Ευτυχως που η Ελλάδα δεν έπεσε στα χέρια σας γιατί τώρα θα ήμασταν Αλβανία .

Επειδή έχομεν χαμηλό iq και μνήμη χρυσόψαρου θα τον βοηθήσουμε να γίνει ευρωβολευτης εδώ ξαναβγήκε στας σερρας αυτός που κούναγε το δάκτυλο κάποιος Καραμανλής που ντρέπεται και η ντροπη

Η λέξη πολιτικός έχει πολλές έννοιες.Καμαρωστε και αυτόν έναν από τους λεβέντες της κάθε κυβέρνησης που στον φόβο μας και σε όλο αυτό που περάσαμε,συνεχίζουν και κοροϊδεύουν όλους εμάς γιατί πιστεύουν ότι πάντοτε παραμένουμε ζώα.Αρε χάλια που έχουμε!Αφού έχουμε ακόμα τσίπα και δεν τους έχουμε πάρει όλους με τις κλωτσιές τι να πω...

Σιγά μη μας επιτέθηκε και η Ρωσία με πυρηνικά - αν και ακόμα και για αυτό υπάρχει κίνδυνος όπως το πάει η κυβέρνηση! Τις συνέπειες της καραντίνας και των αποφάσεων των πολιτικών πληρώνουμε τώρα, με έξαρση τόσων ασθενειών πολύ πιο σοβαρών από τον covid. Μην αναφερθούμε και στα ψυχολογικά. Φυσικά κανένας δεν πρόκειται να λογοδοτήσει, φρόντισαν να ψηφίσουν και το ακαταδίωκτο για παν ενδεχόμενο.

10.31 εθελοτυφλείτε;;; Φυσικά υπήρξαν και από πριν οι αρρώστιες,όμως δεν βλέπετε τα νούμερα της μετά covid εποχής;; Καθημερινά φεύγουν νέοι και παιδιά..Μπορεί φυσικά να φταίει και ο long covid (γιατρός δεν είμαι)αλλά δεν προβληματιζομαστε πολύ και με το ρόλο των εμβολίων;;;;Τα κάναμε και ενώ είμαστε υγιείς φτάσαμε να τρέχουμε στους γιατρούς με αυτά που παρουσιάσαμε...Ας σταματήσει αυτό πάντα υπήρχαν αρρώστιες...Πάντα αλλά όχι με τέτοια έξαρση! Και οι σωματικές και οι ψυχολογικές!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio