Νίκος Γιαννακόπουλος: Ελάτε να τα αλλάξουμε όλα

Σάβ, 30/09/2023 - 17:40
Image

Συμπατριώτες μου Αρκάδες,

Λίγες ημέρες πριν από τις Περιφερειακές εκλογές θεωρώ ότι κάπου εδώ πρέπει να γίνει μια αναδρομή σε κάποια κομβικά θέματα με τα οποία κατά καιρούς έχω ασχοληθεί έντονα, κάποιες φορές με επιτυχία, κάποιες άλλες όχι. Αλλά όπως πλέον όλοι έχουμε αντιληφθεί στην πολιτική και μάλιστα ακόμα πιο έντονα στην Αυτοδιοίκηση καθοριστική σημασία και πρωταρχική αξία έχει το όραμα και ο στόχος που βάζεις κάθε φορά, πάντα μετά από ανάλυση των εκάστοτε παραγόντων.

Πάμε λοιπόν για να γνωριστούμε πολιτικά λίγο καλύτερα αρχίζοντας από το κάπως μακρινό 2011:

03/08/2011: Στην συνεδρίαση της Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου ως εκλεγμένο μέλος της, κατάθεσα σε ψηφοφορία πρότασή μου για αποστολή στους αρμόδιους Υπουργούς προτάσεων – λύσεων για την εξόφληση οφειλών δημοσίων έργων. Η πρόταση ψηφίστηκε ομόφωνα και αποστείλαμε έγγραφο στους Υπουργούς Οικονομίας και  Εσωτερικών με τις προτάσεις για λύση του προβλήματος.

Αποτέλεσμα: Ν. 4071  9/4/2012 ΦΕΚ 85Β 11/4/2012 , πλήρης δικαίωση και εξόφληση έργων, σε πλήθος έργων που είχαν σταματήσει λόγω μνημονίων και ολοκλήρωση των σταματημένων έργων της περιοχής μας.

09/09/2011: Παρέμβαση – Πρόταση δημιουργίας Γεωργικής Σχολής Πελοποννήσου με έδρα την Αρκαδία, ενός Πρότυπου Παιδαγωγικού Κέντρου (Κέντρου Παιδείας και Καινοτομίας) campus προσελκύοντας μαθητές – σπουδαστές από όλες τις αγροτικές περιοχές της Πελοποννήσου. Για να αναδείξουμε της Κτηνοτροφία και την Γεωργία.

Αποτέλεσμα: Τελευταία είχα έρθει σε συνεννόηση με την Γενικό  Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κα. Καλογήρου και προχωρούσαμε την ιδέα, είναι ένας στόχος τον οποίο προσωπικά πιστεύω πολύ και θα προσπαθήσω ακόμα περισσότερο μέχρι να επιτευχθεί, ώστε να αναδειχθεί η Αρκαδία σε κέντρο γνώσης στην γεωργία και την κτηνοτροφία ολόκληρης της Πελοποννήσου.

16/06/2012: Παρέμβαση - Επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος  κ.κ. Ιερώνυμο για το τότε και μέχρι σήμερα  διαρκές πρόβλημα λειτουργίας του Μουστογιάννειου Γηροκομείου στην περιοχή των Τροπαίων Αρκαδίας.

 

03/06/2013: Παρέμβαση – Επιστολή στο Υπουργείο Υγείας στον κ.  Ανδρέα Λυκουρέντζο με θέμα :  «την διάσωση του κτηρίου ‘’Σανατόριο της Μάνας στα Μαγούλιανα’’ το ιδιοκτησιακό καθεστώς και αξιοποίηση του κτηρίου».

Αποτέλεσμα: Σήμερα μετά από 10 χρόνια το κτήριο διασώθηκε λίγο πριν γκρεμιστεί ολοσχερώς και με βάση την ιδιωτική πρωτοβουλία  λειτουργεί ως 5 ⃰⃰  ξενοδοχείο, κόσμημα για την περιοχής της Γορτυνίας μας.

15/11/2013: Σχέδιο Δράσης «Τρίπολη – Πρωτεύουσα της  Πελοποννήσου Τρείς πόλεις μέσα στην Τρίπολη»

  1. Project για την ιστορική διαδρομή της πόλης
  2. Την ξεχασμένη πολυπολιτισμικότητά της
  3. Την δημιουργία νέων δομών ικανών να εξασφαλίσουν νέες δραστηριότητες και νέο χαρακτήρα για την Τρίπολη του μέλλοντος.

Υποδομές:

α) Κτηριακές (δημιουργία νέου κτηρίου Πολιτισμού στην περιοχή βίλα Τουρκοβασίλη και λόφος Μπιζάνι, πολυχώρων κ.α.)

β) Συγκοινωνιακές (Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θέσεις στάθμευσης, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κ.α.)

γ) Πολιτισμικές (δημιουργικές ομάδες πολιτισμού, νεανικές ομάδες σκέψης κ.α.)

Το παρών Σχέδιο Δράσης με μεγάλη μου χαρά θα το θέσω στην διάθεση της Νέας Δημοτικής Αρχής που θα προκύψει στην νέα θητεία και φυσικά θα είμαι προσωπικά δίπλα σε ότι χρειαστεί ο Δήμος Τρίπολης από την Περιφέρεια.

09/03/2014: Παρεμβάσεις και Αρθρογραφία για την ανάγκη κατασκευής του Ανατολικού Οδικού Άξονα Πελοποννήσου διατρέχοντας όλο το παραλιακό τμήμα της Αρκαδίας μέχρι το Λεωνίδιο και το Κυπαρίσσι καθώς και για την ανάδειξη του τουρισμού στον Τυρό και την ήπια ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.  Όπως και πολλές αναφορές και δημοσιεύσεις για την ξεχασμένη λίμνη Λάδωνα στην Γορτυνία.

Πάμε και στα πιο πρόσφατα, την περίοδο 2019-2023 με την ιδιότητα του πολιτευτή Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας.

  • Αρθογραφία και επιστολές στο οικονομικό επιτελείο για την ανάγκη μείωσης της φορολογίας στο 15 % (έγινε πράξη μείωση φορολογίας και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και μια σειρά από άλλες οικονομικές ελαφρύνσεις).
  • Αρθογραφία, επιστολές και συνάντηση με τους τότε Αν. Υπουργό Ανάπτυξης κ. Παπαθανάση και Υφ. Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστο Δήμα για την ανάγκη υιοθέτησης ενός ΝΕΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ για την Αρκαδία μας με έμφαση στον πρωτογενή τομέα και την βιομηχανία (έγινε πράξη εξελίσσετε ένα πρότυπο πρόγραμμα βιομηχανιών με έμφαση στο φάρμακο, έπεται συνέχεια).

 

  • Επιστολή μου και συνεχείς συναντήσεις στα αρμόδια υπουργεία για την ανάγκη ένταξης της Αρκαδίας στο πρόγραμμα Antinero για την αντιπυρική προστασία του νομού μας .

 

Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε περίπου 3.000.000,00 ευρώ για το καθαρισμό και την προστασία του Μαινάλου και του Πάρνωνα καθώς και των περιοχών που είχαν πληγεί από πυρκαγιές στην περιοχή της Γορτυνίας. Χρήματα τα οποία κανείς δεν αναζητούσε για την Αρκαδία μας.

 

  • Συναντήσεις - συνεργασία με τους Γενικούς Γραμματείς Δασών και Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπ. Περιβάλλοντος κ. Αραβώση και Γραφάκο.

 

  • Επίμονη αναζήτηση νέων επενδύσεων για την περιοχή της Μεγαλόπολης και επαναφορά της εγκεκριμένης και υπογεγραμμένης απόφασης για την επανάχρηση του αεροδρομίου Τρίπολης                                           ως εμπορικού και low cost αεροδρομίου (γεγονός που θα βγάλει την Αρκαδία από την αφάνεια στον Παγκόσμιο χάρτη).

 

  • Επιστολή στον τότε Υφ. Εσωτερικών κ. Πέτσα για θέματα διαχείρισης επιστημονικού προσωπικού στην ΕΤΑΑ Α.Ε. και διόρθωση σε νομοθετήματα του ΣΥΡΙΖΑ σε νόμους που αφορούν αυθαίρετα και τεχνικές προδιαγραφές.
  • Συνεχείς επιστολές και επαφές με σκοπό την επίλυση χρόνιων προβλημάτων στα  Δασαρχεία της περιοχής μας.

 

  • Συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης κα. Χριστιάνα Καλογήρου και έναρξη διαδικασιών για την δημιουργία Ινστιτούτου Κατάρτισης για Νέους Αγρότες και Κτηνοτρόφους εδώ στην Αρκαδία μας στα πρότυπα Γεωργικής Σχολής Πελοποννήσου.
  • Συνάντηση στο υπουργείο με τον Υπ. Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη για την εξεύρεση λύσεων σε θέματα υποστελέχωσης προσωπικού σε υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοικήσεως Πελοποννήσου και προώθηση αιτημάτων των δήμων της περιοχής μας και της Ένωσης Προέδρων & Κοινοτήτων  του Δήμου Τρίπολης.

 

  • Συνάντηση εργασίας με τον Γ.Γ. Πολιτισμού κ. Γιώργο Διδασκάλου για τα θέματα του υπουργείου που αφορούν τον νομό μας και τα μνημεία της Αρκαδικής γης και ειδικότερα για την διάσωση και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης.

 

  • Συναντήσεις και διαρκής επικοινωνία και συνεργασία με την τότε Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπ. Δημοσίας Τάξεως κα. Σοφία Νικολάου για την δημιουργία φυλακών στην Μεγαλόπολη, το υπουργείο προχώρησε στην χωροθέτηση, στην εύρεση κονδυλίων αλλά από τότε το θέμα λιμνάζει.

 

 

 

  • Στο καμβά όλων αυτών των δράσεων μου δεν θα μπορούσε να λείπει η τακτική επικοινωνία και συνάντηση-συνεργασία με τους Δημάρχους του νομού μας ώστε να έχω πλήρη και απόλυτη εικόνα των θεμάτων σε κάθε δήμο, σε κάθε πόλη και χωριό της Αρκαδίας μας.

 

 

Ανέκαθεν ήμουν και εξακολουθώ να είμαι μακριά από υπόγειες διαδρομές , από κλειστές πόρτες και μυστικές συναντήσεις και σε αυτό με βάση την συμφωνία αλήθειας που έχω με εσάς τους συμπολίτες μου Αρκάδες, αποδεικνύεται έμπρακτα η αγάπη μου για την Αρκαδία και το πείσμα μου να μην είμαστε ουραγοί στις εξελίξεις.

 

 Να επιλέγω πριν και πάνω από όλα την εξέλιξη της Αρκαδίας μας γιατί πολύ απλά κάτι πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ ώστε τα «παιδία μας να μείνουν στο τόπο μας»

 

  • Όλοι μαζί θα κληθούμε να αλλάξουμε σελίδα, όλοι μαζί να αγωνιστούμε για τα ιδανικά μας, τις αξίες μας και τον τόπο μας.

 

  • Προσωπικά υπήρξα παρών πάντα, με θέσεις, με άποψη, με λύσεις, με συνεχή πίεση στα κέντρα εξουσίας.
  • Δεσμεύομαι πως και στο μέλλον δεν έχω παρά έναν και μόνο δρόμο της αγάπης μου για την Αρκαδία και τους Αρκάδες, τον τόπο που λάτρεψα και από επιλογή ζω και υπάρχω καθημερινά εδώ, γνωρίζοντας τα προβλήματα, τις ιδιαιτερότητες, τις δεξιότητες, όντας καθημερινά δίπλα σας ως ο δικός σας άνθρωπος.

 

Στον μεγάλο αγώνα μας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου που κάνουμε μαζί με τον κ. Πέτρο Τατούλη, σας καλώ όλους, καθέναν και καθεμία ξεχωριστά, να δώσουμε την νικητήρια μάχη στις 8 Οκτωβρίου 2023.

 

Νικώντας τα ¨μικροσυμφέροντα¨ και τις ¨ομαδούλες¨.

 

Δώστε δύναμη σε έναν νέο άνθρωπο.

 

Δώστε τις απαντήσεις που χρειάζονται σε όλες και όλους αυτούς που μας πληγώνουν, που δεν αφήνουν τίποτε να ανθίσει στον τόπο μας.

 

Ελάτε να οραματιστούμε τον τόπο μας με αισιοδοξία.

 

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (ΓΙΟΒΑΣ)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – M.Sc.

ΥΠΟΨ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

‘’ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ’’

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio