Λαϊκή Συσπείρωση Βόρειας Κυνουρίας: Εμείς θα συνεχίσουμε πιο δυνατοί, μπροστάρηδες στους αγώνες που έρχονται

Τετ, 18/10/2023 - 12:09
Image

Ευχαριστούμε όλους όσοι έκαναν το σημαντικό βήμα και στήριξαν τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε Δήμους και Περιφέρειες.

Οι έξι εκλεγμένοι αγωνιστές Δήμαρχοι και η άνοδος της Λαϊκής Συσπείρωσης και στις 13 Περιφέρειες μας δημιουργούν αισιοδοξία, γιατί το ρεύμα αμφισβήτησης απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική, που εκφράστηκε στις Βουλευτικές Εκλογές, είναι σταθερό και δυναμώνει. Ένα ρεύμα που εκφράστηκε σε όλη τη χώρα, με μεγάλη αύξηση σε  ψήφους και ποσοστά, τόσο στις περιφέρειες όσο και σε Δήμους.

Συγκεκριμένα η Λαϊκή Συσπείρωση καταγράφει πανελλαδικά άνοδο και στις 13 Περιφέρειες, με συνολικό ποσοστό 10,03% δηλαδή αύξηση 3,2% σε σχέση με το 2019 (6,86%), στην Περιφέρεια Αττικής  κατέγραψε 13,87% από 8,28% το 2019, δηλαδή 5,5 περισσότερες ποσοστιαίες μονάδες,

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καταγράφει άνοδο 1,73% (6,36% από 4,63%) και 5. 126 ψήφους (21.387 από 16.261), στην Περιφερειακή Ενότητα  Αρκαδίας  0,91% (5,45% από 4,54%) και 396 ψήφους (3177 από 2781)

Ειδικότερα στο δήμο μας, λόγω της επικράτησης της  αντίληψης ότι  δήθεν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, είναι μια μάχη «τοπική», «αυτοδιοικητική», που δεν συνδέεται με τις συνολικές πολιτικές εξελίξεις και την κεντρική πολιτική γραμμή, και των τοπικών  «μικροσυμφερόντων»,  μένουμε χωρίς εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο την επόμενη πενταετία  ελέω εκλογικού νόμου.

Όμως τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας το επόμενο διάστημα είναι πολλά και γι’ αυτό είναι αναγκαία η διεκδίκηση των παρακρατηθέντων πόρων από το κράτος και η χρηματοδότηση για αναγκαία έργα χωρίς τη λογική της ανταποδοτικότητας, ώστε να μειωθούν τα δημοτικά τέλη σε μια πορεία για την κατάργησή τους.

 

Ο Δήμος μας έχει αυξημένες ανάγκες για χρηματοδότηση, για αναγκαία έργα υποδομών όπως:

 

  • ένα σύγχρονο δίκτυο υδροδότησης, για να σταματήσουμε να ζούμε με τον φόβο της έλλειψης νερού ειδικά το καλοκαίρι
  •  ένα ορθολογικό σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων, για να μη χρειάζεται να πληρώνουμε υπέρογκα ποσά στην ΤΕΡΝΑ και τους ιδιώτες
  •  έργα αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας, ιδιαίτερα δεδομένης της αυξημένης επικινδυνότητας κατά μήκους του ποταμού Τάνου και κυρίως στις εκβολές του
  •  ασφαλές οδικό δίκτυο τόσο στην πεδινή ζώνη, όπου θρηνούμε συχνά θύματα όσο και για τα ορεινά απομακρυσμένα χωριά
  •  έργα αγροτικής οδοποιίας
  •  συγκοινωνία των χωριών με την έδρα του Δήμου και με την Τρίπολη
  •  στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου, των Παιδικών Σταθμών, του Κέντρου Υγείας
  •  συντήρηση, αντισεισμικό έλεγχο και ουσιαστική θωράκιση των σχολικών μονάδων
  •  υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας,  που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
  • Χρειάζεται να δοθεί μάχη απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές που αφορούν:
  • τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (εγκατάσταση ανεμογεννητριών, δημιουργία φωτοβολταϊκού) και οδηγούν σε επιβάρυνση του περιβάλλοντος, χωρίς να εξυπηρετούν πραγματικές ανάγκες των πολιτών και χωρίς να οδηγούν σε μείωση των παραφουσκωμένων λογαριασμών τους
  • τη δρομολόγηση δημιουργίας περιοχής ολοκληρωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών στα παράλια του Δήμου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον, την υγεία, την οικονομική δραστηριότητα των κατοίκων και συνολικότερα την ανάπτυξη του τόπου.

Εμείς θα συνεχίσουμε πιο δυνατοί, μπροστάρηδες στους αγώνες που έρχονται  για όλα αυτά τα προβλήματα, απλώνοντας το χέρι σε όλους όσοι «σηκώνονται», σε αυτούς που μας ψήφισαν, σε αυτούς που το σκέφτηκαν αλλά την τελευταία στιγμή δεν έκαναν το βήμα, ακόμα και σε όσους από αύριο θα συνειδητοποιούν την ανάγκη να παλέψουν,  χωρίς να περιμένουν «σωτήρες».

Λαϊκή Συσπείρωση Βόρειας Κυνουρίας

Σχόλια επισκεπτών

Το ότι δεν πιάσατε ούτε το ποσοστό των προηγούμενων δημοτικών εκλογών (καλά για το ποσοστό των εθνικών εκλογών που είστε στο μισό δεν συζητάμε καν) την ώρα που το ΚΚΕ ανεβαίνει σε ΟΛΗ την Ελλάδα και πήρε και παραπάνω δήμους, δεν σας προβληματίζει καθόλου συντρόφια της Βόρειας Κυνουρίας; Λίγη αυτοκριτική για την δεδομένη αποτυχία σας δεν βλάπτει...

Αν ρίχνατε μια καλή ματιά στο σύνολο των ψηφοδελτίων της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές του Δήμου β Κυνουρίας, θα βλέπατε ότι όοοολη η .......σεμνή τελετή έλαβε χώρα μεταξύ συγγενών και φίλων. Όσο για εκπροσώπηση στο δημοτικό συμβούλιο, πάπαλα. να ζήσετε να το(ν) θυμόσαστε !!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio