Κωνσταντίνος Μπρούσαλης: Η συμμετοχή μου στις Περιφερειακές εκλογές

Τρί, 12/09/2023 - 15:20
Image

Κατάγομαι από το Παρθένι Αρκαδίας. Η συμμετοχή μου στους πολιτικοκοινωνικούς αγώνες της πατρίδα μας ανάγεται από τα φοιτητικά μου χρόνια, όταν ως νεαρός θεώρησα χρέος μου και ρίχτηκα με ενθουσιασμό μέσα από τις τάξεις του δημοκρατικού, προοδευτικού κι αριστερού κινήματος,  για να συμβάλλω  για μια καλύτερη Ελλάδα  και μια δικαιότερη κοινωνία.

 Από έφηβος υπήρξα αθλητής του άλματος επί κοντώ, ενστερνιζόμενος βαθιά τις αξίες του ευ αγωνίζεσται  με έπαθλο τιμής τον κότινο της αγριελιάς.    Υπηρέτησα με θέρμη ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής  σε Γυμνάσια και Λύκεια της Αρκαδίας και παράλληλα στα κύρια καθήκοντα της ειδικότητάς μου ανέπτυξα εθελοντικά μεγάλη  δράση για την ευρύτερη πολιτιστική  Παιδεία με στήσιμο πολλών θεατρικών παραστάσεων κι άλλων εκδηλώσεων. Έχω αγωνιστεί επίσης για πλείστα θέματα περιβάλλοντος, αποκέντρωσης,   χωροταξίας, περιαστικής ανάπτυξης, εκπαίδευσης  κτλ, έχοντας γράψει εκατοντάδες άρθρα στον αθηναϊκό και περιφερειακό τύπο. Μεγάλη δράση έχω αναπτύξει επί 25 χρόνια για την εναλλακτική ήπια συγκοινωνία των μέσων σταθερής τροχιάς και ειδικά για τη διάσωση του ιστορικού σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο ως βαριά εθνική, πολιτιστική κι αρχιτεκτονική  κληρονομιά, που έχουμε χρέος να διατηρήσουμε αλλά και μπορούμε να την αξιοποιήσουμε πολύπλευρα.      Ταυτόχρονα το μεταπολεμικό δράμα της χώρας μας  με ώθησε σε πολύχρονη ιστορική  έρευνα, καρπός της οποίας υπήρξε  η συγγραφή πολυσέλιδων  βιβλίων  για την ελληνική αντιφασιστική εποποιία και την τραγωδία του Εμφυλίου πολέμου ειδικά στην πολύπαθη Πελοπόννησο. Με ανάλογο ενδιαφέρον έχω στρέψει και το ερευνητικό και συγγραφικό ενδιαφέρον μου στο πολύπλοκο κυπριακό δράμα, θεωρώντας γενικότερα την ιστορική αυτογνωσία ως θεμελιώδη προϋπόθεση κι εξοπλισμό για τη διαμόρφωση ενημερωμένων κι ενεργών πολιτών.

Έχοντας επιλέξει τη διαμονή επί 36 χρόνια στην ορεινή Βλαχοκερασιά (χωριό της συζύγου  μου Αγγελικής Κατσαφάνα)  νιώθω τον παλμό της υπαίθρου και τις αγωνίες των εναπομεινάντων αγροτοκτηνοτρόφων κι έχω πλήρη γνώση της απερήμωσης της Αρκαδίας  και της ακατάσχετης δημογραφικής και οικονομικής  κατάρρευσης της περιφέρειας. Γνωρίζω την ακατάπαυστη  απόσυρση κρατικών  υπηρεσιών και κυρίως το λυπηρό αίσθημα του κλεισίματος των αμέτρητων σχολείων της Αρκαδίας. Σε όλα αυτά προστέθηκε τελευταία και η βιαστική απολιγνιτοποίηση, που αποτελεί βαρύ πλήγμα όχι μόνο για τη Μεγαλόπολη αλλά και ολόκληρη την Αρκαδία. Νιώθω την απογοήτευση των νέων από την ανεργία και την υπαμειβόμενη εργασία τους, καθώς και  τις  πελώριες δυσκολίες των αγροτών μας και των μικρομεσαίων επαγγελματιών.

Σε μια δύσκολη, λοιπόν, εποχή όπου ο καταστροφικός ισοπεδωτισμός αξιών επελαύνει ως ολετήρας που  ενορχηστρώνεται με άφθονα χρηματικά μέσα κι αλλοτριώνει συνειδήσεις προς όφελος των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, θεώρησα τιμή μου να  συμπαραταχθώ με το συνδυασμό ΠΡΩΤΑ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ με επικεφαλής τον αγωνιστή γιατρό  Μανώλη Μάκαρη, για να παλέψουμε συντεταγμένα μέσα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για το καλό της πατρίδας μας.

Κωνσταντίνος Μπρούσαλης

Σχόλια επισκεπτών

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio