Γιώργος Λυτρίβης: Με πάθος και με όραμα πάμε την Αρκαδία και την Πελοπόννησο μπροστά (vid)

Παρ, 29/09/2023 - 11:00
Image

Είναι ένας νέος άνθρωπος, που ζει με την οικογένειά του και εργάζεται στην Αρκαδία. Αγαπά τον τόπο του και έχει εμπλακεί με τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας. Σε αυτές τις εκλογές, στέκεται δίπλα στον Δημήτρη Πτωχό, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο Αρκαδίας στις περιφερειακές εκλογές με την παράταξη «Η Πελοπόννησος Μπροστά». Ο λόγος για τον Γιώργο Λυτρίβη, εκ Κυνουρίας ορμώμενο, ο οποίος μας παραχώρησε συνέντευξη για τις εκλογές, για την απόφασή του να κατέλθει στα κοινά, στον δύσκολο στίβο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και για το πρόγραμμα της παράταξης του Δημήτρη Πτωχού για την επόμενη μέρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο κ. Λυτρίβης στην αρχή της συνέντευξής μας, συστήθηκε στο αναγνωστικό μας κοινό και αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον κ. Πτωχό: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας στους πολίτες της Αρκαδίας, να κρίνουν, να συγκρίνουν, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Επιτρέψτε μου, λοιπόν, να συστηθώ: Είμαι ο Γιώργος Λυτρίβης, εφοριακός, δημόσιος υπάλληλος το επάγγελμα, και γνωρίστηκα με τον Δημήτρη Πτωχό όταν μου έκανε την τιμητική πρόταση να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιό του και είδα το πάθος του για την Αρκαδία στα μάτια του. Είδα έναν άνθρωπο που έχει όραμα, που συνδυάζει εμπειρία από τον ιδιωτικό τομέα και από τον δημόσιο, ο οποίος είχε αναλάβει συντονιστής της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά σε μία από τις δυσκολότερες περιόδους για το ελληνικό κράτος και τα είχε καταφέρει περίφημα. Τον ευχαριστώ για την τιμητική του πρόταση. Όλα τα παραπάνω, με έκαναν να συνταχθώ στο πλευρό του».

«Το 2019 ασχολήθηκα για πρώτη φορά με την αυτοδιοίκηση, σε επίπεδο Δήμου. Τώρα, με κέρδισε ο Δημήτρης Πτωχός. Σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι προκλήσεις είναι μεγαλύτερες, οι στόχοι είναι μεγαλύτεροι, οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες. Ο Πτωχός είναι το όνομα – κλειδί που κέρδισε εμένα και την ομάδα. Κακά τα ψέματα, αν δεν σε εμπνέει ο αρχηγός, δεν μπορεί να γίνει τίποτα», συμπλήρωσε.

Ακολούθως, ο κ. Λυτρίβης αναφέρθηκε στο όραμα της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά» για την Αρκαδία την επόμενη μέρα, με δεδομένο ότι τόσο για την Αρκαδία όσο και για την περιφέρειά μας θα είναι διαθέσιμα πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία τα επόμενα χρόνια:

«Χρήματα ανά καιρούς πέφτουν, το βασικό όμως, είναι η ιεράρχηση των αναγκών και πού αυτά τα χρήματα διοχετεύονται, ώστε να δώσουν προστιθέμενη αξία. Την πενταετία που έρχεται, θα έρθουν πολλά χρήματα. Το όραμα και το στοίχημα είναι αυτά τα κονδύλια να απορροφηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο και με τρόπο που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στους ανθρώπους και στον τόπο μας.

Να γίνει Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρότυπο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και Μεσογείου.

«Είναι πολύ σημαντικό να ζουν οι άνθρωποι στον τόπο τους. Οι περισσότεροι φίλοι μου και γνωστοί, μετά τις σπουδές τους, επέλεξαν να ζήσουν στην Αθήνα. Πολλοί θέλουν να επιστρέψουν, αλλά ο τόπος δεν τους δίνει τις ευκαιρίες. Να κατευθύνουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία σε πολλές και καλοπληρωμένες δουλειές, για να έρθει η ανάπτυξη», επεσήμανε.

Ως προς τους άξονες του προγράμματος της παράταξης, ο κ. Λυτρίβης είπε:

«Το πρόγραμμά μας έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Πέρα από τις επενδύσεις που πρέπει να γίνουν, πρέπει να εκμεταλλευτούμε το πολιτιστικό απόθεμα του τόπου μας. Η Πελοπόννησος είναι ένα απέραντο ταξίδι στην Ιστορία. Είναι ένα brand το οποίο δεν έχει αξιοποιηθεί σωστά. Οι υποδομές, επίσης, δεν έχουν να κάνουν μόνο με το οδικό δίκτυο, που δεν βρίσκεται στα επιθυμητά επίπεδα, αλλά υποδομή είναι και η ευρυζωνικότητα. Δεν έχουμε ίντερνετ από τη μία ζώνη της Πελοποννήσου στην άλλη. Άλλος άξονας, η προστασία του περιβάλλοντος. Τα ακραία φαινόμενα που στο παρελθόν μάς ακούγονταν μακρινά, μας έχουν χτυπήσει την πόρτα. Ο Δημήτρης Πτωχός έχει εξαγγείλει τη δημιουργία Περιφερειακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας, ώστε να είμαστε στο υψηλότερο επίπεδο ετοιμότητας, και έχει ανακοινώσει ότι σε συνεργασία με τους 26 Δήμους θα προστατεύουμε τα δάση μας. Ακόμα,, η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Είμαστε σε πρωτόγονο στάδιο σε αυτόν τον τομέα και πρέπει να ακολουθήσουμε το gov.gr.

 Ο πολίτης είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντός όπως και ο επενδυτής

«Θα διευκολύνουμε τους επενδυτές, με την απλούστευση των αδειοδοτήσεων, την προσέλκυση επενδύσεων. Έχουμε μιλήσει συγκεκριμένα και για αυτό, υπάρχουν τα κίνητρα, όπως το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης. Για όλα αυτά, πρέπει να κάνουμε πράγματα που δεν έχουν γίνει. Είναι βασικό ότι δεν έχει γίνει το περιφερειακό χωροταξικό σχέδιο, ότι εκκρεμούν τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια. Η ψηφιοποίηση συνδέεται με την προσέλκυση των επενδύσεων και δημιουργεί ένα φιλικό περιβάλλον, που θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι τα παιδιά μας να ζήσουν εδώ».

Ακόμα, ο κ. Λυτρίβης αναφέρθηκε σε άλλες προτεραιότητες της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά», όπως οι κοινωνικές δομές (τριτοβάθμιο νοσοκομείο, πρόνοια για τις ευάλωτες ομάδες, την Τρίτη Ηλικία, την ενίσχυση της οικογένειας).

Kαλούμε τον κόσμο να συγκρίνει, να δει το όραμά μας, το σχέδιό μας, διότι έχουμε το σχέδιο να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά.

Τέλος, ο κ. Λυτρίβης έστειλε το μήνυμά του στους πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Αρκαδίας:

Καλούμε τους πολίτες να έρθουν κοντά μας, να στηρίξουν τον Δημήτρη Πτωχό και την ικανή ομάδα του, και εμένα προσωπικά, ώστε να πάμε την επόμενη μέρα την Πελοπόννησο μπροστά, και να χτίσουμε πάνω στα θετικά που έχουν γίνει, για τα παιδιά, τις οικογένειές μας και όλους εμάς

Από το Arcadiaportal.gr

Video

Σχόλια επισκεπτών

Διαβάζω ότι ο κύριος Πτωχός βοήθησε τήν κυβέρνηση Σαμαρά με..... επιτυχία!!! Αν θεωρείται επιτυχία το δεύτερο μνημόνιο καί ότι έφτασε τό κόμμα του (ΝΔ) στο μεγάλο ποσοστό 18%, τότε τι να σχολιάσει κάποιος;;; Δεν έχει νόημα να συνεχίσω να διαβάζω τα υπόλοιπα πού γράφετε κύριε....... εδώ όπως καταλαβαίνετε μετράμε έργο καί αποτέλεσμα. Όσο για σχέδια, για οράματα, για πλάνα καί όνειρα....... χορτάσαμε!!

Ε, εντάξει, αφού είναι τόσο άξιος καί αποτελεσματικός ο Πτωχός, τι προσπαθούν να μας πούν όλοι αυτοί οι "κυβερνητικοί παράγοντες" πού μας θυμήθηκαν ξαφνικά καί τόν συνιστούν ως καλή επιλογή;; Το έχει τόσο ανάγκη ο άνθρωπος;; Δεν μπορεί καί μόνος να τα καταφέρει;; Μήπως ο Τατουλης στη προκειμένη περίπτωση μπορεί καλύτερα, χωρίς "συστάσεις" καί αβαντες;; Ποντάρουν, μάλλον, στην κομματική προέλευση, κάτι πού ελάχιστους ενδιαφέρει καί επηρεάζει πλέον. Μας θυμίζουν τούς παλιούς κομματάρχες τής δεξιάς καί τούς παλιούς διαφωτιστές τής αριστεράς..... κατά τα άλλα "σύγχρονη" επιλογή, πού μυρίζει ναφθαλίνη. Συγνώμη, δεν θα μπορέσουμε!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio