Γ. Χασαπογιάννης: Δηλώνω «παρών» και πανέτοιμος

Τετ, 04/10/2023 - 13:44
Image

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού ΝΕΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ, Γιώργος Χασαπογιάννης σε συνέντευξή του στο AstrosNews μιλά για την απόφασή του να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση.

1.Κύριε Χασαπογιάννη, μιας και είναι η πρώτη φορά που συμμετέχετε στις Δημοτικές Εκλογές, θα θέλαμε να μας πείτε δυο λόγια για τον εαυτό σας ώστε να σας γνωρίσουν καλύτερα οι αναγνώστες μας.

Γεννήθηκα το 1985, διαμένω και εργάζομαι μόνιμα στο Άστρος. Είμαι παντρεμένος με την Νικητάκη Ζωή και έχουμε αποκτήσει μία κόρη την Θεοφανία. Είμαι υιός του Δημητρίου Χασαπογιάννη, Φιλόλογου Καθηγητή και για πολλά έτη Λυκειάρχη Άστρους και της Φανής Τροχάνη, καθηγήτριας φυσικής αγωγής& έχω τέσσερα αδέρφια τον Τάκη, τη Γιούλη, τη Στάμω και τον Αλέξανδρο.

Πήγα δημοτικό,γυμνάσιο και λύκειοστο Άστρος, όπου και αποφοίτησα με άριστα.Σπούδασα στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Παν/μίου Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Παν/μίου Πελοποννήσου στην «Επιχειρηματικότητα & Διακυβέρνηση» (MSc in Entrepreneurship & Governance).

Από το 2013 εργάζομαι ως Διευθυντής Κατάρτισης στο Κ.Δ.Β.Μ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΕΞΕΛΙΞΗ, έχοντας υλοποιήσει πλήθος προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων, εργαζομένων και εργοδοτών, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Παράλληλα από το 2019 δραστηριοποιούμαι στη Συμβουλευτική Επιχειρήσεων & Οργανισμών, έχοντας διεκπεραιώσει πλήθος έργων (υποβολή φακέλων χρηματοδότησης κ.ά).

 

2.Ποιοι είναι οι λόγοι που σας οδήγησαν στην απόφασή σας να θέσετε υποψηφιότητα ως Δημοτικός Σύμβουλος;

Ως δημότης Βόρειας Κυνουρίας μοιράζομαι και εγώ τις ίδιες ανησυχίες, σκέψεις και προβληματισμούς με τους συμπολίτες μου που έρχομαι καθημερινά σε επαφή.Ο λόγος που θέτω υποψηφιότητα είναι γιατί θέλω να προσφέρω στον τόπο μου. Στον τόπο που μεγάλωσα, που ζω με την οικογένειά μου, που έχω τους φίλους μου, που εργάζομαι. Είναι μια συνειδητή απόφαση για την οποία σημαντικό και καθοριστικό ρόλο έπαιξε η οικογένεια μου, χωρίς την σύμφωνη γνώμη και την στήριξη της οποίας δεν θα είχα κάνει αυτό το βήμα.

3.Ποια είναι η γνώμη σου για το δήμαρχο κ. Καμπύλη και τη σημερινή δημοτική αρχή ;

Ο δήμαρχος και η εκάστοτε δημοτική αρχή κρίνεται και θα κριθεί στο τέλος για το έργο της. Κρίνεται για αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά και για αυτά που τελικά παρέδωσε.Εγώ στο Άστρος όπου ζω την καθημερινότητα δεν βλέπω κάποιο έργο πνοής,δεν βλέπω αλλαγές, δεν υπάρχει ανάπτυξη, δεν δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας, υπάρχει στασιμότητα, αναβλητικότητα και κανένα ενδιαφέρον για το κέντρο του Δήμου.Κάθε δημοτική αρχή αφήνει το αποτύπωμά της είτε θετικό είτε αρνητικόκαι το έργο που κάνει είναι έως εκεί που φτάνουν οι δυνατότητές της.Αν οι πολίτες είναι ή όχι ευχαριστημένοι θα το δείξουν στις εκλογές στις 8 Οκτωβρίου, εγώ προσωπικά σαν δημότης οραματίζομαι ένα διαφορετικό Άστρος, ένα διαφορετικό Δήμο.

4.Για ποιο λόγο με το συνδυασμό του κου Δημητρίου Γκαύρου «ΝΕΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ»;

Ο Δημήτρης είναι ένας από εμάς, ένας άνθρωπος επιτυχημένος επαγγελματικά και δοκιμασμένος αυτοδιοικητικά. Εγώ βλέπω πως γνωρίζει πολύ καλά τον Δήμο, τους ανθρώπους, τα προβλήματά τους, έχει διάθεση και είναι έτοιμος να σηκώσει τα μανίκια και να εργαστεί. Είναι ένας άνθρωπος που μπορείς να χτυπήσεις τη πόρτα και να του μιλήσεις.Τα άτομα δίπλα στον Δημήτρη, όλοι εμείς που συμμετέχουμε στις εκλογές, ο καθένας από το δικό του πόστο, άλλοι με εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, άλλοι με άριστες γνώσεις των προβλημάτων της καθημερινότητας, σε συνδυασμό με μηχανικούς, οικονομολόγους και συμβούλους επιχειρήσεων που τον στελεχώνουν, εξασφαλίζουν ΑΛΛΑΓΗ της πορείας του Δήμου μας προς την σωστή κατεύθυνση. Αυτή την οργάνωση θα επιδιώξουμε και μια υπεύθυνη στάση απέναντι στους συμπολίτες μας. Η διαχείριση και η διοίκηση είναι ευθύνη προς τους πολίτες, δεν είναι ένα προσωπικό θέμα, μια προσωπική επιτυχία, είναι μια συλλογική προσπάθεια.

5.Πώς θα μπορούσε ο Γιώργος Χασαπογιάννης να συνεισφέρει βάσει των γνώσεων του αύριο στο Δήμο Β. Κυνουρίας;

Η ανάπτυξη σε μια περιοχή δεν έρχεται με φωτογραφίες και με προεκλογικές φανφάρες, έρχεται μέσω μεγάλων έργων που θα αλλάξουν την ποιότητα ζωής των Δημοτών μας.

Το νέο «ΕΣΠΑ 2021-2027» έχει τεράστιες δυνατότητες χρηματοδότησης έργων και δράσεων για την τοπική αυτοδιοίκηση. Για να καταλάβουν οι αναγνώστες σας οι συνολικοί διαθέσιμοι πόροι του ΕΣΠΑ 2021-2027για όλη την Ελλάδα  ανέρχονται περίπου σε 26,2 δις εκ των οποίων τα € 20,9 δις προέρχονται από Ενωσιακή Συμμετοχή της ΕΕ: Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), Ταμείο Συνοχής (ΤΣ), Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ+), Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης (ΤΔΜ) και Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας, Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας (ΕΤΘΑΥ).

Συγκεκριμένα το νέο ΕΣΠΑ προβλέπει χρηματοδότηση στα παρακάτω πεδία:

«κοινωνική Ελλάδα κοντά στους πολίτες» - 36% των πόρων,ποσό9,4 δις

«πράσινη Ελλάδα» - 27% των πόρων,ποσό 7 δις

«διασυνδεδεμένη Ελλάδα» - 8% των πόρων,ποσό 2,1 δις

«έξυπνη Ελλάδα» - 20% των πόρων, ποσό 5,2 δις

Επιπροσθέτως, τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης& Ανθεκτικότητας (36 δις) αποτελούν μία τεράστια ευκαιρία για τους ΟΤΑ.Εμένα μου αρέσουν οι αριθμοί αλλά ας μη σας κουράσω άλλο με αριθμούς. Γενικά θέλω να καταλάβουν οι δημότες ότι υπάρχουν δυνατότητες χρηματοδότησης και μάλιστα πολλές. Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι είναι ότι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν έγκαιρα στις απαιτήσεις Προγραμμάτων που χρηματοδοτούν τα έργα τους και ιδίως στην ωρίμανση των έργων, την υλοποίηση και την επίβλεψη τους.

Σκοπός μας δεν είναι μόνο να μας καλούν τα Υπουργεία να υποβάλουμε προτάσεις μαζί με τους 332 Δήμους της Ελλάδας ή η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σκοπός μας είναι να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ κονδύλια ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ για τις ανάγκες του Δήμου μας.

Βλέπω πως δεν υποβάλλαμε συγκεκριμένες, κοστολογημένες και σαφείς προτάσεις στη δημόσια διαβούλευση στο ΠΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2021-2027. Διαπιστώνω επίσης στις ενταγμένες πράξεις του Ταμείου Ανάκαμψης υπάρχουν μεγάλα έργα μεμονωμένων Δήμων. Εμείς ως Δήμος Β. Κυνουρίας γιατί δεν έχουμε υποβάλει έργα πνοής;

Όταν ένας Δήμος δεν έχει οριοθετήσει τους στόχους του και περιμένει μόνο τις προσκλήσεις και δεν διεκδικεί κονδύλια έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν έτοιμες μελέτες με αποτέλεσμα πολλά από αυτά τα προγράμματα να χάνονται.Είμαι βέβαιος ότι ο Δήμος μας αυτή την στιγμή ΔΕΝ έχει καμία μελέτη αυτού του επιπέδου έτοιμη.

Κατά τη γνώμη μου, είναι άμεσα απαραίτητη η σύνταξη επιχειρησιακού σχεδίου για την επόμενη πενταετία, που να απαντά στις νέες προκλήσεις και να αξιοποιεί τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Εκεί θα εστιάσω που γνωρίζω καλά και θα συνεισφέρω σε ένα χώρο που αποτελεί βασικό συστατικό για την ανάπτυξη του δήμου. Δηλώνω παρών και πανέτοιμος να διεκδικήσω μαζί με όλη την ομάδα της «ΝΕΑΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ» το μερίδιο του Δήμου μας στην ανάπτυξη μέσα από την μεγάλη ευκαιρία των σημαντικών διαθέσιμων πόρων (νέο ΕΣΠΑ, ΠΕΠ Πελοποννήσου, Ταμείο Ανάκαμψης, Πράσινη και Ψηφιακή Μετάβαση κ.ά).

 

6.Γιατί οι δημότες πρέπει να επιλέξουν εσένα και το συνδυασμό «ΝΕΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ» με τον Δημήτρη Γκαύρο;

Αν επιλέξουν εμένα δεν θα επιλέξουν έναν πολιτικό, δεν είμαι πολιτικός. Είμαι άνθρωπος που δουλεύει σκληρά, αυτοδημιούργητος. Δεν συντάσσομαι με την τακτική της αναβολής και του θα το δούμε, έχω ιδέες, έχω όραμα, έχω τα εφόδια και τις γνώσεις να βοηθήσω πραγματικά τον τόπο μας. Ο Δημήτρης Γκαύρος έχει μια δυνατή ομάδα με αξιόλογους ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν. Έχει μια ομάδα που γνωρίζει τα προβλήματα του δήμου, που διαθέτει εμπειρία, ανθρώπους με όραμα και σχέδιο, με λογική και ευαισθησία, με επιστημονική γνώση, αλλά και δίψα για δουλειά.

7. Διαβεβαιώνω τους δημότες λοιπόν ότι θέλω να προσφέρω ανιδιοτελώς και να συμμετέχω με όλες μου τις δυνάμεις συμβάλλοντας στην επίτευξη των στόχων της «ΝΕΑΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ», αξιοποιώντας τις γνώσεις μου καθώς και την επαγγελματική και επιστημονική μου εμπειρία.

Απαιτείται σκληρή δουλειά και διαρκή προσπάθεια σε πολλά επίπεδα. Αυτό ξέρω να κάνω, αυτό μπορώ να υποσχεθώ, γι’ αυτόν τον λόγο ζητώ και από τους δημότες να με εμπιστευτούν.

8. Ποιο μήνυμα θα θέλατε να απευθύνετε στους Δημότες της Β. Κυνουρίας;

Καταρχάς να πάνε να ψηφίσουν. Η ώρα της κάλπης είναι η κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας, η οποία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τη συμμετοχή μας.

Θέλω να απευθύνω σ’ όλους ένα κάλεσμα να έρθουν να ψηφίσουν και να επιλέξουν εκείνους που θεωρούν ικανότερους και αποτελεσματικότερους. Εκείνους που μπορούν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες τους. Εκείνους που ξέρουν ότι θα τους έχουν και την επόμενη μέρα δίπλα τους. Σας είπα και πριν δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, δεν θα βγω στην πλατεία να φωνάξω ψήφισε με, δεν θα πάω ψηφοδέλτια σε σπίτια.

Θέλω να με ψηφίσουν οι δημότες επειδή πιστεύουν σε μένα και όσοι δεν με γνωρίζουν, θέλω να διεκδικήσω τη ψήφο τους για να με μάθουν. Έτσι μόνο μπορεί ένας δήμος να προοδεύσει. Με αυτές τις αξίες με μεγάλωσαν οι γονείς μου και αυτές υιοθετώ. 

Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους.

Σχόλια επισκεπτών

Ο πιο ικανός και αξιόλογος υποψήφιος που έχει κατέβει στα κοινά μας σε αυτές τις εκλογές. Έτη φωτός μπροστά από τους υπόλοιπους και με γνώσεις διασυνδέσεις που θα επωφεληθεί ο δήμος μας

Πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στο Γιώργο γιατί είναι ο μόνος μαζί με τον Αλέκο και τον Άκη που γνωρίζουν πολύ καλά από προγράμματα και ΕΣΠΑ λόγω επαγγέλματος.

Ήρθε η ώρα να μπουν καταξιωμένα ατομα και ειδικευμένοι σε κάθε κλάδο.

Καλή Επιτυχία Γιώργο είσαι δύναμη και θα αποδειχθεί στις 8 Οκτωβρίου!

16 02 ρε φίλε άλλη δουλειά δεν έχεις από το να κοιτάς τις ώρες των σχολίων!!! Τόση κάψα και φόβος σε έχει πιάσει?? Ενειμερωτικα το ένα από αυτά παραπάνω το έχω κάνει εγώ! Ψάξε τους υπόλοιπους τώρα!!!

Τα όσα. παραθέτεις είναι πολύ ουσιαστικά και εμπεριέχουν στοιχεία αλληλοσεβασμου, ήθους, αξιοπρέπειας και καλής αγωγής. Εύχομαι οι δημότες να σου δώσουν την ευκαιρια να βγεις στην παλεστρα της τοπικής αυτοδιοίκησης!

Γιωργο ΝΙΚΗΣΕΣ. Ο καθαρος λογος και η ντομπροσυνη σου ειναι αδιαμφισβητητα και στην ουσια εχεις ηδι παρει ολο το ρευμα μαζι σου. Μαγκας και παντελονατος. Απ την αλλη ομως ρε Καμπυλη ως τωρα εχις ανεβασει στο φβ: νηπιαγωγιο παραλιου μακετα, εργο τετραχιλιαρο στο Κορακοβονι που αφορα βιβλιο, τουβλα στο σχολιο στη Μελιγου, κατι πλακες στον Αγιανη και στα Ανω Δολιανα, τσιμεντα στο ντεζαβου, σκαλες στον Πλατανο, ΚΑΕΗ στο συγγενη, Εργο του Νικα στον Ατσιγγανο. Μηπως δεν εχεις κανει τιποτα τελικα λεω εγω τωρα. Επισης με ποιον θα εκανες τα επομενα εργα με τους αθηναιους

σοβαρά τώρα έχουν γνώση ο Άκης, ο Γιώργος και ο Αλέξανδρος? Σε τι? Υπάρχουν πολύ πιο αξιόλογα άτομα στο δήμο με τη διπλάσια εμπειρία και γνώση που δεν είναι γνωστά γιατί δεν έχουν τις διασυνδέσεις των παραπάνω που ξημεροβραδιάζονται στο μαγαζάκι του Μαντά...Έλεος πια σε αυτή τη χώρα που ότι δηλώσεις είσαι...

13:03 δεν είπε κανένας ότι δεν υπάρχουν καλύτεροι σε ολόκληρο το δήμο! Ναι όντως υπάρχουν και συγχαρητήρια. Όμως από τους υποψήφιους των 3 συνδυασμών μόνο ο κύριος Γκαυρος έχει 3 οικονομικούς συμβούλους ο κύριος Καμπυλης κανέναν. Και ναι πρέπει να τους εμπιστευτούμε την οικονομία του δήμου μας .

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio