Δεν θα συμμετέχει στις εκλογές του Οκτωβρίου η Δημοτική Κίνηση «Ο τόπος μας - Βόρεια Κυνουρία»

Κυρ, 27/08/2023 - 13:34
Image

Όταν ανακοινώσαμε τη συγκρότησης της Κίνησης «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ» κάναμε σαφές ότι ΣΚΟΠΟΣ μας είναι η συμβολή στην αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, η αξιοποίηση της δυναμικής και της προοπτικής του τόπου μας και η αποσύνδεση της διακυβέρνησης του Δήμου από τα κομματικά επιτελεία.

Ακολουθήσαμε μια πορεία ανοιχτών διαδικασιών καλώντας κάθε δημοκρατικό πολίτη να πλαισιώσει την προσπάθειά μας, εκτιμώντας πως μπορούμε και αξίζει να διεκδικήσουμε μια θέση στις ερχόμενες εκλογές για μια Τοπική υπερκομματική Αυτοδιοίκηση.

Συμφωνήσαμε και είμαστε αρκετές και αρκετοί, σε μια Διακήρυξη Αρχών, που καθιστά την Κίνηση «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ» πραγματικά αδέσμευτη από κομματικούς εναγκαλισμούς, υπερτοπική και συμμετοχική, όπως χρειάζεται να είναι, έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο, υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα κάθε ζωντανού οργανισμού, αλλά και το περιβάλλον στο σύνολό του, διεκδικώντας ένα βιώσιμο μέλλον.

Ωστόσο, ο αγώνας μας υπήρξε άνισος!

Το όραμα ……… δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί την «κανονικότητα»……..!

Με τον νόμο 4804/2021, καταργήθηκε η απλή αναλογική και επανήλθε το πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα καθώς η εκλογή των Δημάρχων, των Δημοτικών Συμβούλων, των Προέδρων και Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων γίνεται κατά συνδυασμούς, αποκλείοντας υποψηφιότητες εκτός συνδυασμών, σε αντίθεση με την απλή αναλογική που διαχώριζε την κατάρτιση συνδυασμού και την εκλογή των Τοπικών Συμβουλίων από αυτή του Δήμαρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου. Ένας άκρως αντιδημοκρατικός και αντιαυτοδιοικητικός νόμος, ο οποίος στερεί το δικαίωμα στις τοπικές κοινωνίες να εκφράζονται και να διεκδικούν ανεξάρτητα από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ανιδιοτέλεια και ο καθαρός μας λόγος δεν ήταν ικανά επιχειρήματα - όπως αποδείχτηκε - για να συγκεντρώσουμε τον απαιτούμενο αριθμό των 72 υποψηφίων, ώστε να συγκροτήσουμε ψηφοδέλτιο.

Συνειδητά, δεν απευθυνθήκαμε στους συγγενείς μας πρώτου και δεύτερου βαθμού, ούτε σε άτομα που ζουν και εργάζονται εκτός του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Απευθυνθήκαμε κυρίως σε συμπολίτισσες και συμπολίτες που ζουν και εργάζονται σ’ αυτόν τον ΤΟΠΟ γιατί αυτές και αυτοί γνωρίζουν τις ανάγκες του.

Παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα των συντοπιτών είδε θετικά την προσπάθειά μας και διαβλέποντας μια ελπίδα αλλαγής στα τοπικά δρώμενα μας δήλωνε αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη, εντούτοις για διάφορους λόγους δεν πλαισίωσε το ψηφοδέλτιό μας.

Για την Κίνηση «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ» η κάθοδος στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν ήταν και δεν είναι αυτοσκοπός!

Θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε σε κάθε τι που αφορά τον τόπο μας με την κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων για τα προβλήματά του και κυρίως για να αναστρέψουμε την ερήμωση των χωριών μας.

Η παρουσία μας σε ένα οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο δεν υπήρξε και δεν αποτελεί επιδίωξή μας.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι στην περίπτωση που μέλη της Κίνησης επιλέξουν να είναι υποψήφιες και υποψήφιοι με τις άλλες παρατάξεις, είναι προσωπική τους επιλογή την οποία σεβόμαστε, αλλά δεν εκφράζουν την Κίνηση «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ».

Δηλώνουμε ότι είμαστε πάντα ανοιχτοί σε κοινές δράσεις με κινήσεις και ομάδες πολιτών στο πλαίσιο των αρχών μας.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους ενεργούς πολίτες για την ανταπόκρισή τους. Αυτές οι προσπάθειες είναι Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

Η Συντονιστική Γραμματεία της Δημοτικής Κίνησης

«Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ»

Σχόλια επισκεπτών

Εφτά νομά σ’ ένα δωμά
που να ξαπλώ να κλείσεις μά
Ο ένας πάει σινεμά
ο άλλος πέφτει και κοιμά
ύπνος με βάρδια δηλαδή
στην πόρτα σύρμα για κλειδί.

Εφτά νομά δυστυχισμέ
σ’ ένα δωμά φυλακισμέ
δικαίως αγανακτισμέ
και με τα πάντα αηδιασμέ .
Πως τα ’χεις έτσι μοιρασμέ
ντουνιά ψευτοπολιτισμέ ;

Οι δυο δουλε απ’ τους εφτά
από τα χρέ τι να προφτά ;
Σαν τα τσουβά , σαν τα σκουπί
εφτά νομά χωρίς ελπί
σ’ ένα δωμά μισογιαπί.
Ποιος να φωνά και τι να πει;

ξερετε γιατι δεν βρηκατε υποψηφιους ;γιατι και ο επικεφακης αλλα και αρκετους απο εσας δε σας γνωριζει η κοινωνια του δημου εισαστε αφαντοι μονο για μεγαλες ιδεες και λογια

αμπελο φιλοσοφια και κουλτουρα μιας περασμενηςς εποχης ρε που να πατε; ο θεωριτικος μονο για κανα λογο και κανα σχολιο ειναι περασατε σας ειδαμε δεν κανατε τιποτα καλα που το καταλαβατε γιατι δε θα βρισκατε το δικο σας

Αγαπητοί συμπατριώτες. Ξέρετε γιατί φθάσατε σε αυτό το σημείο? Διότι, εσκεμμένα απαξιώσατε και "αφανίσατε" από τους κομματικούς σας σχηματισμούς όλον αυτόν τον κόσμο που πριν από μερικά χρόνια έκανε το ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Το κάνατε για να ελέγχετε μόνοι σας το κόμμα, ακόμα και αν αυτό γίνει κομματάκι, όπως και έγινε και να καρπώνεστε μόνοι σας τη δύναμη που σας προσέφερε η παράταξη και να ευαγγελίζεστε μία κουλτούρα δήθεν αριστερή, διότι αν δουμε λίγο πίσω στο χρόνο, κανένας από εσάς δεν ήταν αριστερός. Τωρα αναρωτιέστε γιατί δεν βρήκατε 75 !!! άτομα ενώ το ΚΚΕ φτιάχνει άνετα ψηφοδέλτιο?
Ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ για να αλλάξουν τα πράγμα και εσείς μείνατε ίδιοι . Είχατε την ευκαιρία και την πετάξατε. Για αυτό είστε λίγοι .......

Γιατι δε βρηκατε υποψηφιους, γιατι ο εκλογικος νομος που εκανε ο βοριδης, τον εκανε μονο για τη νεα δημοκρατια, δεν τον ενδιαφερει νεες και καινουργιες φωνες και γιατι τα μικροσυμφεροντα, να παρουν κανενα μεροκαματο και ο μικροκομματισμος ειναι αυτα οου κυριαρχουν στη τοπικη κοινωνια, τα δε χωρια που εκλεγουν ενα προεδρο, αυτος εεν αλλαζει παραμεινει πιστος μηπως και του δωσει τιποτα ο υοαρχων δημαρχος να ριξει κανενα τσιμεντακι, γιατι μεχρι εκει βλεπουν μαι σκεφτονται και οι πολιτες και οι σημερινοι αλλοι υποψηφιοι, αντε να δουμε ποιος δεξιος θα βγει να ανακατεψει τη σουπα με τα ιδια προβληματα μεσα στην απραξια τους, αυτοι μας αξιζουν δυστυχως. Αυτους θα εχουμε.

Που να βρεθουν υποψηφιοι αφου δεν ασχολειται κανενας, ούτε οι μεγάλοι ούτε οι νέοι, ας αφήσουμε τη δεξιά που βούλιαξε τη χώρα και κλέβουν τα ταμεία να συνεχίσουν να κλέβουν και μεις να τους ψηφίζουμε. Τωρα για όλα φταίει η κλιματικη αλλαγη και αν αργεί να ερθει, τα καίμε όλα να τη φέρουμε πιο γρήγορα. Είμαστε αποικία και εμείς βγάζουμε φωτογραφίες. Παρατημένοι και αφημένοι απ όλα οι ημεδαποί σήμερα.

Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά η κοινωνία εσάς τους4-5 που το ξεκινήσατε σας έχει γυρίσει τη πλάτη,σας έχει βαρεθεί,είστε ξεπεσμενοι.αληθεια πιστεύατε ότι θα μπορούσατε να φτιάξετε συνδυασμο;μόνο για μεγάλες ιδέες όπως η πρόσφατη, με το καράβι να φέρνει το νερό στο Παραλιο είστε.τελοσπαντων σε καλό βλέπω να του βγαίνει του γκαυρου

Σας πέρασε από το μυαλό ότι το όραμα σας είναι πια ξεπερασμένο για αυτό δεν καταφέρατε να πείσετε ούτε 65 άτομα, και τώρα ψάχνετε φτηνές δικαιολογίες περί ...άνισου αγώνα και αντιδημοκρατικού νόμου? Απλά ξυπνήστε και δείτε την αλήθεια κατάματα!
Όλοι οι υπόλοιποι με αυτόν τον ...αντιδημοκρατικό νόμο προσπαθούν και προχωρανε.
Καταλάβετε επιτέλους ότι δεν εκφράζετε και δεν πείθετε ούτε 65 άτομα.

Λεπόν να ούμε δικοί μου ξερόλες και κουφιοκέφαλοι ανώνυμοι του πληκτρολογίου σε ένα έχετε απόλυτο δίκιο. Σε αυτή την κενωνία να ούμε λεπόν αν δεν ξημεροβραδιάζεις στη μουριά και δεν τρως τα κομματόμουρα τύχη δεν έχεις ούτε και σε ξέρει να ούμε κανείς.
Πάντως να ούμε αν θέλετε να βάλετε κανένα στοίχημα ότι και αυτή την τετραετία δεν πρόκειται να λυθεί ούτε ένα από τα χοντροπροβλήματα όπως να ούμε βιολογικός ύδρευση δρόμοι δημαρχείο αρχαιολογικά πολεοδομικός σχεδιασμός και λεπά εδώ είμαστε

Από ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ κάτι νοματαίοι που ήθελαν να φτιάξουν συνδυασμό για τον τόπο μας. Είναι οι ίδιοι που καρπώθηκαν το ΠΑΣΟΚ μετά καρπώθηκαν το ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ήθελαν να καρπωθούν και το Δήμο . Φτάνει κύριοι ο κόσμος τόχει τούμπανο ……

Επιθυμώ να φοιτήσω στο ανοιχτό πανεπιστήμιο της μουριάς για απόκτηση πτυχίου ή έστω για ταχύρρυθμα σεμινάρια. Αν κάποιος μουριοχαυλος γνωρίζει τι απαιτείται θα ήμουν ευγνώμων.

Δυστυχώς χάθηκε άλλη μια ευκαιρία. Κάποιοι χαίρονται και κοροϊδεύουν . Είναι σίγουρο πως ούτε κοιτάζονται στον καθρέφτη τους ούτε βλέπουν την κατάντια αυτού του τόπου. Το σκοτάδι συνεχίζει βαθύ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio