Δεν έχετε; Θα δείτε τα ραδίκια… ανάποδα, οπισθοδρομικοί

Παρ, 09/12/2022 - 10:12
Image

Γράφει ο Θοδωρής   Βαρίκος

Πώς τον είπε, ρε αδέλφια, εκείνον το στίχο ο  τραγουδιστής – συνθέτης Διονύσης Σαββόπουλος, σε  μια  κρίσιμη απελπιστική στιγμή  του: «Μέσα μου έχω πράγμα,  πράγμα , ζορισμένο και βουβό ,  θέλω να χορεύω και να κάνω εμετό». Κάπως έτσι αισθάνομαι κι εγώ τούτη την εποχή, και δεν μου συμβαίνει ξέρετε, συχνά, γι’ αυτό άλλωστε και δεν γράφω για να γράφω,  παρά μόνον όταν έχω κάτι να πω, για να… ηρεμήσω –κι εγώ κι εσείς, υποθέτω.

Μπαίνω  κατευθείαν στα ζητήματα που με ζορίζουν,  και είναι:  Υπαρξιακά (ζωής και θανάτου δηλαδή), ουσιαστικά- δομικά (τι πολίτευμα, εν τέλει, έχουμε), πατριωτικά (μας ενδιαφέρει κοντολογίς  η  ύπαρξη της Ελλάδας) και λαϊκά (οι  έχοντες και κατέχοντες… μπέηδες και δερβίσηδες,  και οι πολλοί  σκυμμένοι,  πεινασμένοι και συκοφαντημένοι;).

                        ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΟΥΓΚΛΑ

Λοιπόν , αρχίζω από τα υπαρξιακά: Τελικά το μαράζι σας, τις εμμονές σας  και το μίσος σας, το πήγατε μέχρι τέλους. Και  αυτό, με την ουσιαστική κατάργηση του ΕΘΝΙΚΟΥ  ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ  ΥΓΕΙΑΣ (ΕΣΥ) και χωρίς έλεος,  καταντήσατε  τον πυρήνα της ανθρώπινης  ύπαρξης – ζωής,  δηλαδή της ανθρώπινης υγείας,  τους μεν  τους άρρωστους  σε…  πελάτες, τους δε γιατρούς σε μαχητικούς ανταγωνιστικούς εμποράκους.;  Εγώ  γιατρός δεν είμαι, αλλά  να τι λένε οι ίδιοι, που τα  ξέρουν από μέσα καλύτερα: Πρώτον, ο νόμος  αυτός (για την Υγεία) θα μεγαλώσει  τις λίστες αναμονής, γιατί στο ΕΣΥ θα δουλεύουν  λιγότεροι γιατροί. Δεύτερον, ο ανταγωνισμός, κι όχι η συνεργασία των γιατρών,  θα βαρέσει  κόκκινο, γιατί τον άρρωστο θα τον βλέπουν πλέον ως πελάτη για να τον… σπρώξουν  σε ιδιωτική κλινική ή σε ιατρείο τους. Τριτον, περισσότερα λεφτά από ασθενείς είτε πάνε στα  ιδιωτικά νοσοκομεία  είτε στα απογευματινά  χειρουργεία,  των  δημόσιων νοσοκομείων, που  όμως θα τα πληρώνουν οι  ασθενείς. Είναι  σύγχρονα και  καλύτερα τα μέτρα αυτά; Ο πατέρας του Κυριάκου πήγε να κάνει τα ίδια  ακριβώς, με τον Νόμο 2071 του 1992, αλλά οι γιατροί και τότε δεν…  ξεγελάστηκαν και καταργήθηκε. Το  ίδιο θα πάθει και ο Κυριάκος, αφού και οι δύο γιατροί «σωματοφύλακές» του  συνδικαλιστές  της ΝΔ οι Πρόεδροι, Θαν. Εξαδάκτυλος  ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΟΥ  ΙΑΤΡΙΚΟΎ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  και η Ματίνα Παγώνη της ΕΙΝΑΠ και όχι μόνον,  ζητούν να πάρει πίσω τα άρθρα 7 και 10, που δρομολογούν την κατάργηση του ΕΣΥ.    Γιατί όμως αυτή η επιμονή της κυβέρνησης;  Φυσικά για να αβαντάρουν τα επιχειρηματικά  συμφέροντα  Υγείας και τις ιδιωτικές ασφαλιστικές της Υγείας.  Γι’ αυτό ως σκώρος ροκάνιζαν όλα τα χρόνια τα δημόσια Νοσοκομεία, για να τα εξευτελίσουν και να τα παραδώσουν  ήρεμα.

                           ΕΔΩ   ΤΑ   ΟΜΟΡΦΑ

Στη  Φλώρινα , λέει το δικαστήριο, αναγνώρισε τη «Μακεδονική» γλώσσα (σε ΜΚΟ τρομάρα τους), και μάλιστα να διδάσκεται σε Δημοτικά και Λύκεια.  Αυτά κατόρθωσε ο  Τσίπρας,  με τη συμφωνία των  Πρεσπών. Μετά λέει θα ζητήσουν και Μακεδονική μειονότητα στη Βόρεια Ελλάδα. Όχι  παίζουμε. Και τώρα πάει ο Τσίπρας…  κατουρημένος στη  Μακεδονία για να τους πει,  τι; Να  πάρουν  πίσω εκείνα που υπέγραφε  ο ίδιος με τον Κοτζιά;  Και ο Μητσοτάκης, που ξεγέλασε τους ψηφοφόρους του, υποσχόμενος ότι θα… επαναδιαπραγματευτεί  τη…  βλαπτική και επιζήμια συμφωνία ως προς τη γλώσσα  και την εθνική ταυτότητα  - ιθαγένεια, όπως «ούρλιαζε» τότε, τι έκανε;  Απλώς, όπως τον «κάρφωσε» (καλά του έκανε) ο πρώην πρόεδρος του «Ποταμιού» Σταύρος  Θοδωράκης, τον έψησε  τελικά  να ψηφίσει υπέρ, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη συμφωνία στη  Βουλή (μόλις  156 ψήφοι  για  ένα λεπτό εθνικό θέμα) για να μην έχει αυτός  το πρόβλημα  της  ονομασίας, όταν θα γίνει κυβέρνηση. Και έγινε  κυβέρνηση, αλλά, φευ!, τα πήρε τα Σκόπια αγκαζέ (για Ευρώπη, ΝΑΤΟ, ΟΗΕ)  και τον… «ευγνωμονούν»  τώρα  οι Σκοπιανοί. Ποια διαπραγμάτευση  ο σκυφτός; Και φθάσαμε τώρα, να σκοτώνονται  ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για το ποιος  είναι περισσότερο στρατιώτης— γιουσουφάκι  των Αμερικάνων και Γερμανών. Για τέτοια  ρετάλια μιλάμε. Καλά  να πάθουμε, τέτοια   ψώνια - λαός που είμαστε.    

Ο  μέγας  Οτσαλάν (« ο πράκτορας»,  ντε, των Αμερικάνων, κατά τους ελληνόφωνους  «Έλληνες»  των ξένων,  με 23 χρόνια τώρα, στην ψειρού), μας πάει στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο για το… παιχνίδι  της παράδοσής του, στους Τούρκους, από τους Σημίτη, Πάγκαλο και ΣΙΑ. Εκεί να εξευτελιστεί η χώρα μας και το σύστημα  Σημίτη, μαζί με όλα τα ωραία  του (Μαδρίτη - παράδοση στην Τουρκία, χρηματιστήρια, Ζίμενς,  ταυτότητες, μίζες, Ολυμπιακούς), μπας και… ψυλλιαστούν  τίποτα  επιτέλους, από τον καλυτερότερο,  ντε, τα… πνευματικά του παιδιά  - δηλ. ο Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης του ΠαΣοΚ.

Η  κυβέρνηση  έκανε λένε… επίθεση στις τράπεζες  για πλειστηριασμούς και δάνεια. Σοβαρά;  Και πότε το θυμήθηκε,  ελάχιστους μήνες πριν από τις εκλογές;  Την κόψανε τα ξυράφια  όψιμα; Ματώνω  από τις τράπεζες  μου (μας) τα παίρνουν  τοκογλυφικά, λόγω επιτοκίων. Η ΝΔ και το ΠαΣοΚ, όμως,  πότε θα επιστρέψουν τα 354 και τα 325  εκατ.  Ευρώ αντίστοιχα στις τράπεζες,  για τα κομματικά δάνειά τους; Εκεί εγγυήσεις και υποθήκες,  γιοκ;  Δίναμε αέρα για εγγυήσεις, κατέθεσε, ο Ψυχάρης στη Βουλή. Και τα σκυλιά δεμένα.  Όσο για τους πλειστηριασμούς, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σκασμός, γιατί ο Τσακαλώτος, τους έκανε νόμο  και  ηλεκτρονικούς, και η ΝΔ, χειροκροτούσε,   για να μην το κάνει η ίδια. Τέτοιες… κρυφοπουτανιές. Και οι μηνύσεις φθάσανε ουρανό.  

Σχετικά  με τις υποκλοπές και παρακολουθήσεις. Τα έζησα από μέσα  και από κοντά, από τον συμπατριώτη μου (Αρκάς) Μαυρίκη, Γρυλλάκη  κ.ά, με την κυβέρνηση του πατέρα  Μητσοτάκη. Απλώς είχα μια απορία, γιατί άργησαν να βγούνε στο μεϊντάνι τα καινούργια… Και μόνον ότι δεν καλούν να καταθέσει στη Βουλή, την ΑΑΔΕ, τουτέστιν τον  αρμόδιο  και γνώστη  φρουρό των επικοινωνιών, ο βασιλιάς είναι… τσίτσιδος.  Πάντα δεν πίστευα  τη… γουρουνιά , Φουρτουνάτσηδες και Βροντάτσηδες – ανίατος  αρρώστια και μεταδοτική.

Μια επανόρθωση:  Ο αείμνηστος αρεοπαγίτης φίλος μου, Κώστας  Κούκλης, δεν είχε διοριστεί, όπως  από λάθος  έγραψα,  δήμαρχος Καλαμάτας από την κυβέρνηση της επταετίας, αλλά από την τότε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, όπως όλοι οι δικαστικοί, με αποστολή να οργανώσουν τις πρώτες (1975) αυτοδιοικητικές —δημοτικές εκλογές.

Μετά από τα παραπάνω,  λογικά, δεν θέλω να χορέψω και να κάνω εμετό; Ελάτε κι εσείς στον «ΠΥΡΑΥΛΟ»  στο  Άστρος,   που τραγουδάω, με τη Δέσποινα, κάθε Σάββατο, να  χορέψουμε  και να ξεράσουμε μαζί, μήπως  ξαλαφρώσουμε – θα καθαρίσουν ο Στράτης και  ο Πλατάνας.   Α,  το ξέχασα: Και  Κυριακές  ψαλτήριο (για να ξεπλένονται οι  όποιες… αμαρτίες μου, όπως καλή ώρα, του πατέρα Αντωνίου  και της πρεσβυτέρας), στον Άγιο Κωνσταντίνο στον Άγιο  Ανδρέα, μαζί  με τον… συγγραφέα  ασκητή  παπα- Γιώργη Πετρή. Αμέ! Είμαι  και χριστιανός Ορθόδοξος, όχι  όμως  ορθοπολιτικός  της Παγκοσμιοποίησης, του Σόρρος,  Σβαμπ, Ρόθτσιλντ , Ροκφέλλερ, ούτε  γονέας  Αλφα, Βήτα,  Γάμα. ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ 34 ΦΎΛΛΟ, ΑΠΌ ΤΑ 62. Να εξηγούμεθα, εντάξει;

Tags

Σχόλια επισκεπτών

Αυτό που θα γίνει στα νοσοκομεία πλέον είναι η φτωχοποίηση του φτωχού και του Μέσου Έλληνα πολίτη
Φοβάται π κόσμος να μπει στα δημόσια νοσοκομεία

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio