«ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ. Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» - Η νέα Δημοτική Κίνηση

Παρ, 21/07/2023 - 18:26
Image

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών Βόρειας Κυνουρίας,μετά από δημόσιο κάλεσμα πραγματοποίησε ανοιχτή Γενική Συνέλευση, με τη συμμετοχή δεκάδων δημοτών, την Τρίτη 18 Ιουλίου,στο Διοικητήριο του Παραλίου Άστρους για τη δημιουργία Αυτόνομης Δημοτικής Κίνησης.

ΣΚΟΠΟΣ της συγκρότησης της Κίνησης είναι η αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, η αξιοποίηση της δυναμικής και της προοπτικής του τόπου μας και η αποσύνδεση της διακυβέρνησης του Δήμου από τα κομματικά επιτελεία.

Μέσα από μια ανοιχτή και διεξοδική συζήτηση καθορίσαμε το πλαίσιο και τις αρχές λειτουργίας της Κίνησης και διαμορφώσαμε το κείμενο της Ιδρυτικής Διακήρυξης, προτάσσοντας όσα μας ενώνουν.

ΣΤΟΧΟΣ της Κίνησης είναι η διεκδίκηση μιας Τοπικής Υπερκομματικής Αυτοδιοίκησης, ισχυρής και βιώσιμης, που θα λειτουργεί με βάση τις αρχές της εγγύτητας, της επικουρικότητας, της τοπικής αυτονομίας, της βιωσιμότητας, της διαφάνειας και της λογοδοσίας, με κέντρο τον άνθρωπο και την προστασία του περιβάλλοντος, αποκεντρωμένη και συμμετοχική, με ανοιχτούς ορίζοντες.

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ αξίζει ένα καλύτερο μέλλον και μπορεί να γίνει «εργαστήρι» δημιουργίας και αναγέννησης πολιτισμού!Οι δημότες,μαζί με όσους κατοικούν και αγαπούν αυτόν τον τόπο, δικαιούνται να διαμορφώνουν το μέλλον του δικού τους Δήμου με όραμα, δύναμη, φαντασία και ρεαλισμό, έτσι ώστε να αλλάξει η Βόρεια Κυνουρία και να γίνει ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ!

Με την πεποίθηση ότι αξίζει να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον,

ΚΑΛΟΥΜΕ κάθε ενεργό πολίτη που επιθυμεί να έχει λόγο και ρόλο στην εξελικτική πορεία του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, να πλαισιώσει την δημοτική κίνηση των Πολιτών του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας «ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ: Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» και να συμμετέχει στις επόμενες διαδικασίες που απαιτούνται εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου 2023.

Για το λόγο αυτό,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ τη συγκρότηση 15μελούς προσωρινής Συντονιστικής Γραμματείας, η οποία θα αναλάβει τα διαδικαστικά θέματα μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Αυγούστου, όπου θα κατατεθούν υποψηφιότητες και θα καταρτιστεί το ψηφοδέλτιο και η οποία απαρτίζεται από τις/τους εξής:

Νίκος Πολυμενάκος

Πέτρος Χάρβαλος

Στέλλα Κορδονούρη

Θοδωρής Διαμαντόγιαννης του Γεωργίου

Σωτήρης Λάτσης

Πέτρος Τομάρας

Βασίλης Γιαννακάκος

Γεωργία Μαντζανά-Οικονομάκη

Γιώργος Ρούνης

Μαρία Τσιαμπάση

Αλβέρτος Κουρτέσης

Χριστίνα Λάτση-Κουρούνη

Γιάννης Κομνηνός

Μαρία Φουρτούνη

Άγγελος Καμπύλης

Σχόλια επισκεπτών

"Αποσύνδεση της διακυβέρνησης του Δήμου από τα κομματικά επιτελεία"
Από ακραιφνείς κομματικούς....
Το έχουμε ξανακούσει αυτό κυρίες και κύριοι.
Στο τέλος θα χάσουμε κάθε έννοια των λέξεων και δυστυχώς και των ανεκδότων κυρίες και κύριοι.

Αν κατεβείτε με αυτόν που ανέφερε ο πάρα πάνω από το Άστρος και τις δύο από τα Δολιανα συν κάτι άλλους που διάβασα όχι ακλαφτοι. Κάτι χειρότερο, ρε καθίστε στην άκρη, δε σας θέλει ο κόσμος δεν το καταλάβατε, είσαστε ένα μάτσο χάλια και σας το γράφει ένας που δε γουστάρει ούτε καμπύλη ούτε καφέ, εκτός και βρείτε αρχηγό που να κάνει την διαφορά., αλλά δε βλέπω να υπάρχει. Θα κάνετε τον καμπύλη νέο Μητσοτάκη

Ο κύβος ερρίφθη. Η ο γιαλός είναι στραβός η στραβά αρμενίζετε !!!!!!! Όλα καλά και δημοκρατικά αλλά ο αρχηγός έρχεται από το πουθενά. Σας ξέρουμε όλους καλά !!!!! Με αμπελοσοφίες θέλετε να θολόσετε τις Δημοτικές εκλογές . Ρε που πάτε !!! Ο κόσμος τόχει τούμπανο ……Μετά τις πολιτικές εκλογές που δυστυχώς δεν πήρατε το μήνυμα τώρα οι Δημοτικές εκλογές θα σας αποτελειώσουν.

Καλο ειναι να ηοαρχει και ενας δυνατος δημοκρατικος συνδιασμος για το τοπο, διαφορετικα θα μας διοικουν οι αυτοι που φωτογραφιζονται με το βοριδη και το κοντοζαμανη και θα ειναι ολα για το επικοινωνιακο και το θεαθηναι, αν ιδιωικοποιησουν και το νερο, θα σβησει ο τοπος. Αυτοι που λετε διαφορα παραμεινετε πιστοι χειροκροτητες, χωρις προβλημαισμους, χωρις παρεμβαση για το τοπο, μονο επικριτες, μαλλον σας χαλανε τη σουπα.

20:45 φίλε πολύ τον φοβάσαι τον καηφε για πρόσεχε γιατί γελάει καλύτερα αυτός π γελάει τελευταίος......

Και για κοίτα στις δεύτερες εκλογές ποιον θα στηρίξει αυτή η παράταξη και μετά ξανά μιλάμε νομίζεις θα σε βγάλουν τα δολιανα δήμαρχο πάλι?????

Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι έχουμε πιάσει πάτο. Και να θέλανε να ασχοληθούν άνθρωποι που μπορούν να αλλάξουν το δήμο και να προσφέρουν αρχίζουν οι γνωστοί καφενόβιοι σχολιαστές το βιολί τους για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους μαέστρους τους..
Το ότι έχει πάει αυτός ο τόπος ΑΚΛΑΦΤΟΣ δε βλέπω να σε κόφτει και πολύ φίλε μου.

Το Νικα τον πεταξαν εξω στα καλα καθουμενα, μιλησε για δυο κομματα, ο Σαμαρας κανει παιχνιδι στη περιφερεια , εβαλε και το γιο του, αξιοκρατια παντου, οι αριστοι...μας εφεραν και τα μνημονια, αυτοι κυβερνανε ακομα.

Ενα κειμενο για προβληματισμο. Ζουμε ακομα στην εποχη του μεσαιωνα που για ολα τα κακα εφταιγαν οι μαγισσες και τις εκαιγαν, μετα εφταιγαν τα βιβλια και τα καιγαμε, ας μη ξεχασουμε εμεις οι Χριστιανοι κατα τα αλλα, που σταυρωσαμε το Χριστο, σκοτωσαμε το Καποδιστρια, μετα την επανασταση του 21 καναμε εμφυλιο, οι βασιλικοι σκοτωσαν και τον γιο του Κολοκοτρωνη, τον οποιον φυλακισαμε, το Νικηταρας ως αποζημιωση που πολεμησε τους τουρκους για να ειμαστε εμεις ελευθεροι τον αποζημιωσαμε με μια θεση σε μια γωνια στο Πειραια να ζητιανευει κλπ. Σημερα εχουμε ξεπουλησει ολη τη περιουσια της χωρας, λιμανια, αεροδρομια, ΔΕΗ, διοδια, μετρο, σε λιγο και το νερο, μαραμυθιαζομαστε με τις δηθεν μεταρρυθμισεις και την αναπτυξη, τους επενδυτες οι οποιοι ειναι ολοι κρατικοδιατοι ιδιωτες, παιρνουν δανεια απο τραπεζες που δεν ανηκουν πλεον σε Ελληνες, αλλα Ελληνες εχουν τα χρηματά τους και αγοραζουν επιχειρησεις του Δημοσιου. Δεν υπαρχουν επενδυτες που παραγουν εργο, φτιαχνουν κατι, δεινουν θεσεις εργασιας, ειμαστε αποικια. Παρολα αυτα εναντιονομαστε σε ατομα και δειχνουμε προσωπα και καταδικαζουμε χαρακτηρες ευκολα. Το σημαντικοτερο δε ολων ειναι η ελλειψη παιδειας, το μονο που εχουμε συκρατησει ως Ελληνες ειναι το παραδειγμα του καραγκιοζη, ο οποιος ειναι υποτελης στους ...δηθεν ανωτερους... και κοροιδευει και χλευαζει τους κατωτερους. Ο χριστιανισμος στην Ελλαδα δεν εχει παιξει κανενα ρολο και τα λεγομενα της θρησκειας μας, παρολα αυτα κανουμε του θεοσεβουμενους, ο Χριστος ειπε μακαριοι οιμ τωχοι τω πνευματι, κανατε τον οικο του Θεου οικο εμποριας, να πιστευουμε στη δικριτικότητα του καθενός, ο καθε ανθρωπος ειναι διακριτός και πρεπει να μπαινουμε στη θεση του να τον ακουμε, κατι εχει να μας πει, αυτο ισχυει για ολους. Το συνταγμα που υπογραφθηκε στο Αστρος λεει οτι οποιος ελθει στην Ελλαδα ειναι ελευθερος απο καθε καταπιεστη που ειχε στη χωρα του , εκτος αν το κανει απο χρηματισμο, εν ολιγοις. Οι Ελληνες ξεχασαμε τα χρονια σκλαβιας, τους εμφυλιους πολεμους, τους βασιλιαδες που εκλεψαν το χρυσο, σημερα ποιοι πτωχευσαν τη χωρα και τους επιβραβευουμε, απορω τι θα αφησουμε σε αυτη τη χωρα στα παιδια μας, ποια πατριδα και τι πολεμοφοδια, αξιες και θεσμους, ηθη και εθιμα. Για ολα ευκολη καταδικαστικη κριτικη, λογια του αερα. Εμεις να περναμε καλα και ασε τη χωρα να καιγεται, δε βλεπουμε τι ερχεται. Αυτα ολα για να καταλαβουμε οτι κατι καινουργιο κατι νεο φερνει, ο κοσμος αλλαξε προς το καλυτερο, σε δικαιωματα και στην εργασια και στο πολιτισμο, απο τους διαφωνουντες, αν ο Κολοκοτρωνης και ο Νικηταρας ειχαν σκυψει το κεφαλι και ειχαν υποταγει, ακομα θα προσκυνουσσμε τους τουρκους. Ο νοων νοειτο.

Έχετε ένα δύο αξιόλογους οι υπόλοιποι είναι για κλάματα δε βγαίνετε ρε παιδιά αν και δε γουστάρω καμπύλη αλλά είσαστε χωρίς αρχηγό βρείτε έναν που να μετράει όσο για τις κυρίες δεν το έχει καμμια

Για όλους τους επικριτές απέναντι σε κάτι νέο κι ελπιδοφόρο απέναντι στο ζώφο του βολεμμένου,η απάντηση είναι μόνο μία.."ΦΟΒΟΣ".Το απροσδόκητο φοβίζει τους βολεμένους και τους κατεργαρέους.Οι υγιείς βλέπουν την αλήθεια κι ελπίζουν ... παρά την κακή συγκυρία... σε ένα αύριο υπέρτερο."Μην καρτεράτε να λυγίσουμε ούτε για μιά στιγμή.." Γινόμαστε κυπαρίσσια.

Καπετάνιε μπές στο στίβο : Ο ένας με τις φωτογραφίες με υπουργούς θέλει να παρουσιάσει έργο , ο άλλος με τους κυνηγούς θέλει να παρουσιάσει το ανύπαρκτο πρόγραμμα του και ο τρίτος με την επωνυμία - Ο τόπος μου- χωρίς αρχηγό και χωρίς καμμία προσφορά θέλουν μόνον και μόνον να κάνουν διαπραγμάτευση για μερικά πολιτικά ψίχουλα ….Καπετάνιε μπες στο στίβο είμαστε δίπλα σου από διαφορετικά κόμματα για το καλό του τόπου……

Δικαίωμα και υποχρέωση του κάθε πολίτη να συμμετέχει στα κοινά και να καταθέτει τις προτάσεις του και για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ας μην κρίνουν, λοιπόν, εξ ιδίων τα αλλότρια, κάποιοι ποντικοί και τυφλοπόντικες του πληκτρολογίου, όταν κατηγορούν τους άλλους για πολιτικά ψίχουλα, γιατί υπάρχουν και πολίτες που νοιάζονται πραγματικά και ανιδιοτελώς για τον τόπο τους.

Εσείς κ της νέας κίνησης γιατί δεν κάνετε μια κίνηση μαζί με τον πρώην συνδιασμό του κ Μαντά όλοι μαζί ΌΛΟΙ με υποψήφιο δήμαρχο που θα επιλέξετε αλλιώς τη θα κάνετε θα ψηφίσετε τη πρώτη Κυριακή καί τη δεύτερη θα πάτε πολύ με αυτόν πού θα φαίνεται πώς προηγείται χρόνια το έχουμε δεί το έργο το είδαμε και με τούς Δολιανιτες η λύση είναι μία ΜΑΝΤΑΣ και όλοι μαζί αλλιώς?θα ξαναβγεί το αλωνιστικο συγκρότημα εάν ειπαρχει άλλη λύση Γιώργος Δαλιάνης μια παράταξη και Τάκης Μαντάς από την άλλη καί όποιος βγεί να έχουμε Δήμαρχο Όχι Δημόσιους Υπαλλήλους

Δώστε το μικρόφωνο ή μια σελίδα σε site στον κάθε ....ανεξάρτητο ή στον κάθε ανεξαρτητούλη, για να εκτίθενται περισσότερο.
Ατέλειωτες ώρες έχουν γράψει σε κομματικά γραφεία, συνοδείες υποψηφίων, εκλογικά κέντρα....
Είναι μια καλή λύση, για να θυμηθεί και να μάθει ο κόσμος. Όλοι οι πολίτες.

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio