Απολογισμός προέδρου του Στόλου

Τετ, 04/10/2023 - 19:11
Image

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Θα προσπαθήσω περιληπτικά να σας θυμίσω τι έργα έγιναν στο χωριό μας κατά το διάστημα της θητείας μου ως πρόεδρός του Στόλου μας. Σας κρατούσα ενήμερους, για τα έργα τα οποία υλοποιήθηκαν, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνοντας αναρτήσεις, με την προσωπική επαφή που είχα με αρκετούς από εσάς, καθώς και με τις ανακοινώσεις που τοιχοκολλούσα.
Παρακάτω θα δείτε συνοπτικά τα έργα που υλοποιήθηκαν κατά τη θητεία μου:

• ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ
Το χωριό μας, στον δήμο Βόρειας Κυνουρίας, έχει ένα από τα μεγαλύτερα αγροτικά οδικά δίκτυα, το οποίο είχε μείνει χωρίς να έχει συντηρηθεί για αρκετά χρόνια. Έγιναν επιστρώσεις σε αρκετά σημεία του δικτύου με χαλίκι. Χρησιμοποιήθηκε σφυρί για να σπάσουν μεγάλες πέτρες όπου εμπόδιζαν, καθώς πραγματοποιήθηκαν και διανοίξεις-καθαρισμοί με γκρέιντερ.
• ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΠΗΤΑ

Με τις συνεχόμενες επισκέψεις μου στην τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας κατάφερα -παρόλο που δεν είναι στην δικαιοδοσία μου- να ακουστεί και ο δικός μου λόγος ώστε να αλλαχθεί τμηματικά ο τάπητας από το Χάνι Τσιμούρη έως και την είσοδο του χωριού μας. Επιπλέον, αυτά τα τέσσερα χρόνια προσπαθώ συνεχώς ώστε να ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση του δρόμου Φούντωμα - Άγιος Ιωάννης.

• ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ
Στο Φούντωμα, έγινε καθαρισμός και τσιμεντόστρωση του ρείθρου από την εκκλησία έως και την είσοδο του Φουντώματος. Τοποθετήθηκε σχάρα για τα όμβρια ύδατα στο Φούντωμα, λόγω του ότι όταν έβρεχε όλες οι λάσπες και τα χώματα κατέληγαν στην δεξαμενή της υπερχείλισης. Στης εκκλησίας το ρέμα τοποθετήθηκε τσιμεντένιο τοιχίο το οποίο συγκρατεί τον δρόμο λόγω φθοράς που είχε υποστεί από τα νερά.

•ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΒΡΥΣΗΣ
Καταφέραμε τόσο με προσωπική εργασία δικής μου, όσο και των συγχωριανών μου να αναπαλαιώσουμε την βρύση που βρίσκεται στην είσοδο του Φουντώματος.

• ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΜΠΑΡΕΣ
Έχει δρομολογηθεί η τοποθέτηση προστατευτικών μπαρών σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου, μεταξύ των δύο οικισμών του χωριού μας, έπειτα από επανειλημμένη και επίμονη έκκληση μου.

• ΝΕΡΟ
Πρώτο και κύριο μέλημα μου είναι το νερό. Δυστυχώς οι πηγές μας έχουν ελάχιστο νερό το οποίο δεν επαρκεί. Γίνονται όμως προσπάθειες για τον εμπλουτισμό τους από γεωτρήσεις. Φέτος, μετά από συντονισμένες ενέργειες την καλοκαιρινή περίοδο δεν είχαμε το φαινόμενο της λειψυδρίας. Έχει γίνει -και συνεχίζεται ακόμη- αποκατάσταση του δικτύου υδροδότησης σε αρκετά σημεία λόγω παλαιότητας.

• ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Ζήτησα και τοποθετήθηκε στην διασταύρωση Προφήτη Ηλία – Μαντικέικα μια δεξαμενή 10τονη από την πυροσβεστική υπηρεσία. Επίσης, κάθε χρόνο ζητάω από όλους τους συγχωριανούς να καθαρίζουν τις αυλές τους από τα ξερόχορτα για την αποφυγή πυρκαγιάς.

• ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ
Έγινε ανάδειξη, καθαρισμός και σήμανση του μονοπατιού που οδηγεί από το χωριό μας στο Άστρος. Ένα σημαντικό μονοπάτι για τους γονείς μας, διότι τα παλαιότερα χρόνια το χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους.

•ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ / ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Τέλος, ίσως το πιο σημάντικο που κατάφερα κατά την θητεία μου, ήταν να κινήσω τις διαδικασίες για την αναπαλαίωση/ανακαίνιση του Δημοτικού μας Σχολείου, που τόσα χρόνια έχει μείνει χωρίς κάποια ουσιαστική συντήρηση με κίνδυνο να καταρρεύσει. Η μόνη επισκευή που έχει πραγματοποιηθεί στο Σχολείο είναι η αλλαγή της κεραμοσκεπής την περίοδο 1982 – 1990 που ήμουν Αντιπρόεδρος της Κοινότητας.
Η παρουσία και η συμμετοχή μου στα κοινά του χωριού μας αριθμεί πάνω από 40 χρόνια.
Η άριστη συνεργασία μου με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τους φίλους, τους συγχωριανούς μου και όσους αγαπούν τον τόπο αυτό που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε, εμείς και τα παιδιά μας, θα συνεχιστεί απρόσκοπτα με στόχο την ανάπτυξη, την ευημερία και την προβολή του χωριού μας.
Διεκδικώ ότι μας ανήκει χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες.
Προσπαθώ να δίνω λύση στα προβλήματα του χωριού μας
Γι’ αυτό σας ζητώ να με εμπιστευτείτε για μια ακόμη φορά.

ΣΤΡΕΥΛΑΚΟΣ Β. Πρόεδρος Κοινότητας Στόλου

Σχόλια επισκεπτών

κ Πρόεδρε δεν ψηφίζω στο Στόλο εάν ψήφιζα θα σε ψήφιζα με μεγάλη χαρά για το λόγο ότι έκανες ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΌ πράγμα το οποίο δεν έκανε Ο Δήμαρχος και σού δίνει συγχαρητήρια καί μια αγκαλιά εγώ γιατί να τον ψηφίσω χωρίς να κάνει απολογισμό χωρίς να ξέρω πού πήγαν τα χρήματα κρατικά από προγράμματα καί τά δικά μου τη μας είπε Ο κ Γκαυρος δεν έκανε Απολογισμό Πεπραγμένων καί τελειώνει το θέμα ΌΧΙ κ Γκαυρο διαβάστε τους Νόμους Ο κ Έχει ηθική και πειθαρχική ευθύνη πρώτη φορά βλέπω Αντιπολίτευση να μην κάνει τα αυτονόητα γιατί τάχα*******************γιατί εσείς θα κάνετε κ Γκαυρο

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio