Αλλάζουν συμμαχίες και «ακονίζονται μαχαίρια»;

Τετ, 12/01/2022 - 16:49
Image

Αλλιώς κοιμηθήκαμε και αλλιώς ξυπνήσαμε τη νέα χρονιά σε ό,τι αφορά την τοπική πολιτική «σκακιέρα».

 Χαρτοφυλάκια άλλαξαν χέρια.

 Θα αλλάξουν και οι συμμαχίες;

 Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας έκανε αυτό που ουδείς περίμενε να κάνει. Τοποθέτησε τον κ. Σκαντζό στη θέση του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ δε, κάνουν λόγο για πολύ μεγάλη έκπληξη, άλλοι το θεωρούσαν δεδομένο….

 Βέβαια, οι δύο άνδρες στις συνεδριάσεις του ΠεΣυ ανταλλάσsουν συχνά φιλοφρονήσεις ως προς το πόσο εξαιρετική δουλειά κάνουν ο καθένας από τη θέση του.

 Τα πράγματα, όμως, μπερδεύονται και όχι... γλυκά!

 Πριν από λίγες ημέρες, ο δήμαρχος Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης  στο ΔΣ έκανε λόγο για «τρικλοποδιές» στα έργα ΕΣΠΑ της Βόρειας Κυνουρίας με τον Γκαύρο να ζητάει από το Δήμαρχο να μιλήσει με ονόματα και όχι με «αερολογίες».

 Τρικλοποδιές από την Περιφέρεια εννοούσε ο Δήμαρχος;

 Όπως έχουμε γράψει, δύο έργα της ΔΕΥΑΒΚ, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, βρίσκονται «στο κόκκινο» και κινδυνεύουν να μην ολοκληρωθούν.

 Πάντως, ο Μαντάς έσπευσε να συγχαρεί τον κ. Σκαντζό και να μιλήσει για τα μεγάλα οφέλη που θα έχει η Αρκαδία και φυσικά η Βόρεια Κυνουρία με τον κ. Σκαντζό στη θέση του αντιπεριφερειάρχη.

 Λέγεται, μάλιστα, ότι ο κ. Σκαντζός θα επανέλθει στα δρώμενα του Δήμου. Και ο Γ. Δαλιάνης ότι θα επανέλθει στα δημοτικά δρώμενα. 

Επιστροφή στο παρελθόν λοιπόν;

 Από την άλλη, ο Βλάσης στηρίζει το έργο των δημάρχων και, όπως ακούγεται, δεν είναι όπως παλιά με τον Σκάντζο ελέω Περιφέρειας.

 Τώρα, λοιπόν, που ο κ. Σκαντζός είναι στο τιμόνι της ΠΕ Αρκαδίας, ως διά μαγείας, θα λυθούν όλα τα προβλήματα;

 Η πιθανότητα να βρεθεί ο Καμπύλης αντιμέτωπος με τον Μαντά και τον Σκαντζό, δεν είναι... απίθανη!Όπως και ο Μαντάς απέναντι στον Βλάση βέβαια…

 Και μια σημείωση: Ο Καμπύλης στα δύο χρόνια θητείας δεν είχε απέναντί του σοβαρή αντιπολίτευση, βασικά θα λέγαμε είχε μία αντιπολίτευσή φάντασμα… Και για αυτό ο κορωνοϊός φταίει;

Με όλα αυτά το σενάριο νέου σχήματος όλο και δυναμώνει και τα «μαχαίρια ακονίζονται» διαρκώς…

Πάντως, δήμοι και περιφέρεια πρέπει να σοβαρευτούν. Δεν μπορεί να πλασάρεται ως μεγάλο έργο ο δρόμος Ρίζες - Άστρος με τις τόσες κακοτεχνίες και λίγο μετά να αναφέρεται η επισκευή αυτού του δρόμου ως μεγάλο έργο επίσης.

Σχόλια επισκεπτών

Σιγουρα το σκηνικο αρχιζει να ζεσταίνεται! ο Σκαντζος με το Μαντα θα συντονιστουν απεναντι στο δίδυμο εξουσιας Δαλιανη Γεω και Καμπυλη . Ο δημαρχος δεν περιμενε αυτη την εξελιξη στην περιφερεια γι αυτο και πληροφοριες αναφερουν ως πιθανη περιπτωση να επιστρατευτουν ο Στρατης και ο Βοζικης . ΕΜΠΡΟΣ λοιπον ....ΠΙΣΩ

Το μόνο σίγουρο ήταν η τοποθέτηση Σκαντζού στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας.
Τα υπόλοιπα είναι για απλή κατανάλωση.
Η είδηση που δεν αντιληφθήκατε ήταν οι τελευταίες φράσεις Σκαντζού στο Λαμπρόπουλο στη τελετή παράδοσης παραλαβής σήμερα...........
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΒΛΑΣΣΗ ...

Αγαπητό astrosnews, μην αναπαράγεις μόνο τη μιζέρια της γούβας με μουριές και διάφορα Χαλβαδοειδή γλυκίσματα. Άλλη είναι η είδηση, αλλού τα ακονίσματα στα μαχαίρια. Ακούσατε τι είπε ο Σκαντζός στο Λαμπρόπουλο στην τελετή παράδοσης; Συγχαρητήρια για τους νέους σου στόχους εντός η εκτός τοπικής Αυτοδιοίκησης..... Μπορεί εμείς να ασχολούμαστε με τις μουριές εδώ, αλλά ο Βλάσσης τον βρήκε τον αντίπαλο που δεν είχε ποτέ.... Εκεί βαράν τα τούμπανα φίλοι μου..

Ο ίδιος είμαι, αλλά έτσι γράφω γιατί δεν έχω τίποτα να κάνω. Πολύ ζόρι τραβάτε εκεί στο φιλόξενο astrosnews. Χάσατε τίποτα; Καμιά είδηση εννοώ... Ψάξετε, μπορεί και να το βρείτε.

Πραγματικά διαβάζω το σχόλιο και το άρθρο και ειλικρινά λυπάμαι για την πολιτική αυτής της χώρας. Οι κύριοι αυτοί μάλλον έχουν ξεχάσει πως βρίσκονται σ αυτές τις θέσεις για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολιτών και όχι να μεριμνούν για τις προσωπικές τους κόντρες και μόνο για τα συμφέροντά τους. Τελικά μας αξίζουν κ με το παραπάνω κάτι τέτοιοι τύποι....

Προσθήκη νέου σχολίου

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
katafigio